Recenze Dodge Grand Caravan 3,3 i
“Velká spokojenost !”

Autor recenze: RIC ,
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:3,3 Stav km při koupi:148 000 km Stav km nyní:257 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 11 l/100 km Vloženo: 14. 3. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R19 A Corsa Opel Omega Octavia Super B

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Výměna startéru a kompresoru klimatizace.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Koupil jsem auto před třemi lety. Tuningová americká verze dovezená z Kanady. Opravdu krásný vůz ! Najel jsem sním spousty kilometrů a musím říct, že je to spolehlivý, tichý a pohodlný vůz ... oproti vozům nové evropské provenience. Z vlastní zkušenosti Jumper, Transpotrer a nebo Tranzit se mu nemůžou rovnat ikdyž je podstatně starší !

Auto jsme tochu upravili. Vyztužili rám, namontovali dofukovací měchy, přidali couvací a mlhové světlo, namontovali tažné zařízení na větší nosnost. Auto uveze úplně vklidu 2t a na jízdním konfortu neubude. Kromě běžných výměn : kotouče, destičky, výfuk, čepy jsme museli vyměnit startér a kompresor klimatizace. Což se mi vzhledem k ujetým kilometrům a míře užívání zdá úplně normální. S autem jsem maximálně spokojený variabilita, komfort, spolehlivost v autě je i LPG takže i ekonomika provozu (na plyn jezdí auto líp než na benzín).

Ze všech aut s kterými jsem kdy jezdil má tohle nejlepší průjezdnost v zimních horských podmínkách. Co se údržby týká bylo mi doporučeno používat odpovídající oleje do motoru a převodovky čehož jsem se držel a motor i převodovka chodí jak švýcary. Jenom doporučuju častější výměnu olejů a filtrů než je předepsaná určitě se to vyplatí.

Pro ty kteří nikdy neřídili automat je asi hodně důležitá informace : s automatem se musí zacházet citlivěji něž s řadící pákou !!! Spousta lidí se diví že se jim automat převodovka kazí, ale když oni stím zacházejí jako s manuálem ve sporťáku a to nemůže žádný takový automat vydržet ! Pokud máte takový nebo podobný vůz budu rád když mi napíšete své zkušenosti.

Já jsem sním hodně spokojený.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Dodge Grand Caravan

Vložit komentář

tažné

dobrý den, četl jsem, že jste si namontoval tažné, mám také zánovního granda a ve velkým TP je pouze 450kg na nebržděný vozík, nevíte jak z toho? samo, že mám vozík 750kg.prý nemají odpovídající homologaci a přitom tam napsali 1350kg na bržděný, díky

19.09.2007 | 08:25:33 | marek Reagovat

měchy

Snad se jedná o nivelizaci, potom to může pasovat z Pontiac transsport a jemu podobné. K dostání na vrakovištích do cca 2000,-, ale tlumiče s měchy doporučuji koupit nově a US značky ( Delco ), Monroe vydrží cca rok.
Pont.

15.04.2007 | 08:49:05 | Pont Reagovat

zajímali by mně ty mněchy na zadní nápravě to se dá dokoupit ? nebo z čeho to pasuje? Jinak jenom souhlasím já mám verzi 4x4 a dobrý a to tam mám nalítáno 300000 chce to měnit převodovej olej po 45000 i z filtrem a chovat se trochu normálně .

15.03.2007 | 21:40:18 | Bebe Reagovat