Recenze Fiat 126
“Prostě super.”

Autor recenze: Rosťa (44 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1980 Typ motoru:650 ? Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 8? l/100 km Vloženo: 14. 2. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 1.0

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

1
 

Komfort

1
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Saab 100.120,Opel astra,mazda 626-vlastní+několik služebně od formana po T 813

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Při koupi jsme nedojeli domů, stržený tisícihran na poloose.

Totálně zatuhlé brzdy.

Jinak absolutně bez závad.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tohle autíčko nemá chybu,je velice pohledné a na svou velikost i překvapivě prostorné a super spolehlivé, kromě uvedených závad žádný problém,chytne i v mrazu po několikadenní pauze, prostě super.

Moje hodnocení : spolehlivost 10/10

výbava 10/10

jízdní vlastnosti 10/10

A teď dost legrace, tohle všechno platí v případě,že ho koupíte jako já za 3t pro kluky na ježdění po zahradě, v zásadě nechápu jak v se v tom reálně dalo jezdit po silnici, v dnešním provozu bych to bral jako hazard se životem. To co je na fotu z toho sami kluci udělali za pár dnů a dodnes s ním mladší(9) jezdí. Jo ten rok výroby jsem střelil, vůbec nemám tušení.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat 126

Vložit komentář

po třinácti letech

Nevím, jestli tento komentář ještě někdo bude číst po těch letech, ale je mě to srdečně jedno. :). Z obou synů jsou nadšení autíčkáři, kteří rádi vzpomínají na začátky s Fiátkem a oba opravdu dobře řídí, aspoň dle mého soudu. Myslím i díky tomu, že měli stanovené jasné a vyžadované pravidla, jak s ním mohli jezdit, bavilo je to a užili si ho. Když umřel ten na obr. koupil si mladší syn z úspor(odkud asi :) ) druhého a ten měl dokonce TP na dva roky, tak jsme občas někam vyjeli a tam si po polňačkách pojezdil. Za ty prachy pořád lepší, než jim koupit Need for Speed na PC, konzoli atd. Všem, kdo mají rádi poctivá auta na benzín i naftu přeji pokud možno příjemný rok 2021. Rostislav



22.01.2021 | 19:50:28 | Rostislav  | 37.48.53.* Reagovat

magor

dat 9 rocnemu do ruky auto a nechat ho len tak jazdit ,tak to ti fakt gratulujem, neskor ti slohne faro a urcite neostane len pri zahrade ,a to ma byt na nasich cestach bezpecne! Si zodpovedny !

02.04.2008 | 18:32:08 | thak Reagovat

RE:magor

nie je to kazdeho osobna vec????preco by mu auto kradol ked sa moze vozit kedy chce a mozno ten chlapec jazdi lepsie ako ty pan kritik

02.10.2011 | 17:32:01 | xxx  | 213.81.176.* Reagovat

RE:magor

Ako 5-6 ročný som sedel otcovi na kolenách a šoféroval Š 100, keď som ho viezol z krčmy, tých cca 8 km z druhej dediny síce trvalo, ale mama, aj sestra boli radšej, keď som to odkrútil ja, ešte aj ostrý most som vytočil..., to sa opakovalo až do cca 10-11 rokov, potom som už jazdil sám, iba s podložkou na sedačke, aby som videl na cestu.

/pre puritánov, bolo to ešte v hlbokom socíku, cez dedinu chodilo minimum áut, samovraždu spáchať bolo prakticky nemožné/

Podobne aj V3S, akurát, že som si plietol pedále pri medziplyne...

No a NIKDY by ma nenapadlo ukradnúť niekomu auto. Jazdím síce občas svižnejšie, keď sa ponáhľam, ale aj 90 po diaľnici, keď si užívam život.

Autá ukradnú tí, ktorí majú problém s výchovou...a nerešpektovaním rodičov, či spoločnosti a potrebujú sa vytiahnuť a dokazovať si v partii...

02.10.2011 | 22:48:15 | ľuboš  | 213.151.218.* Reagovat

RE:RE:magor

no ja som šoféroval domov z nemocnice po hodine ako som sa narodil a v poho.ľuboš ty si niečo ako chuck noris všetko vieš,všetko čo jazdí po cestách si už riadil a zo všetkým si najazdil státisíce kilometrov,na tejto stránke nieje auto ktoré si nemal,pri čítaní tvojich postrehov mám proste dosť ale už dlho sa neozval svlastik čo je škoda lebo ten píše tiež dobré píčoviny.

03.10.2011 | 15:16:40 |   | 91.127.233.* Reagovat

RE:RE:RE:magor

Môj zlatý, moja dcéra šoférovala sediac mi na kolenách asi ako 5-6 ročná...síce iba okolo našej štvrte, ale nebol som sám, viacerí susedia dávajú svojim deťom
"zakerovať" si. / o tom, že ako asi 10-11 ročná sa bláznila na motokárach, Ti radšej ani nenapíšem, lebo "deti" nemôžu vedieť jazdiť lepšie ako Ty...:))

A ak by si bol z dediny, tak by si videl 10-12-násťročných, ako riadia traktory, niektoré aj podomácky vyrobené, či stojac na voze poháňajú konský dvojzáprah, čo je oveľa, ale oveľa ťažšie ako riadiť auto....

preber sa, neviem kde žiješ, ale asi žiješ smutný život, keď to nevidíš, či o tom nevieš.

03.10.2011 | 20:41:18 | ľuboš  | 213.151.218.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:magor

1) když dostaneš jídlo zdarma, tak jez, ale nemlaskej u toho. Takže když dělám něco protizákonného, tak to v životě nenapíšu na papír jako doložitelnou výpověď.
2) děti nezvládají zapojení procesu, uřídit auto možná že jo. Většina normálních dětí od 5-11 let nezvládnou ani jízdu bez narážení na autodromu na kolotoči. Všímal jsem si, že 11letý synek co se narodil na kolotočích umí couvat jezdit autíčko ovládat jako bůh, ale jak se to rozjelo vše kolem něho, nedokázal předvídat věřte nebo ne, minimálně jednou narazil a to STAČÍ. A dítě do 8 let nemá rozum aby si uvědomilo co to je, jak to bolí a že jak narazí, bude mít vážný úraz, ty následky bude mít nadosmrti a nic se nevrátí zpět. V životě bych nezapojil dítě do něčeho jako je běžný provoz na cestě i kdyby nás mělo minout jedno vozidlo za hodinu.
3) traktory umí děti maximálně rozbíjet a normální dítě bych v životě něposadil, dokud ho sám neodemkne, nevymění olej, svíčky, nezkontroluje sám od sebe VŠE, dále neumyje a plně nenaloží a nenastartuje bez klíče tedy na kliku aby si uvědomil hodnotu a podstatu stroje, tedy pokud nemá řidičák a chce něco vozit po zahradě.
4) to se netýká dětí, kteří mají nadání po svých rodičích, kteří jezdí závodně snad už od 3 let nejen na motokárách a jsou k tomu vychovávány, ale platí to samé, závod vozidel nebo provoz jen jedním směrem.
Tady toho pána chápu, ten pán dal dětem auto na hraní, které je levnější než šlapací vozíček nebo minibike a vydrží horší zacházení. Kluci si to sami dali do kupy a mají k tomu nějaký vztah.
Spíš bych se chlubil, že jako 5 letý jsem rozložil a složil pincka, jako 12 letý jsem udělal to samý se 120 a jako 20 letý umím restaurovat předválečné vozy jako že uvádím příklad... Ale né, ovládání aut, to umí každý a bourat taky a nejen na počítači, ale hra a realita je jiná,...
Fiatka bych nezavrhl, stále jezdí a ve velkým počtu na ty jeho roky, pravděpodobně nežijete u polska. Rezatí jak Favouš, ale ceny směšné a zaparkuje kdekoliv, pojistku si dovolí i školák z kapesnýho, škoda jen tý vysoký spotřeby na dnešní poměry. :D
Pořád lepší než havarovat se scooterem, kdybych měl vaše myšlenky o bezpečnosti, tak bych požadoval ZAKÁZAT jízdu všech dvoustopých vozidel včetně kol na všech pozemních komunikacích, kde je povolená rychlost nad 50km/h. PROBERTE SE!!!

04.10.2011 | 06:41:10 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:RE:magor

Oprava jednostopých :D

04.10.2011 | 07:07:15 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:RE:magor

Nerob z toho kovbojku, lebo sa doseriem od smiechu...po vyše 30 rokoch sa mám báť, že som jazdil šialenou rýchlosťou, možno 8-10 km/h na 2.rýchl. stupni, lebo môj tata si vypil /pod obraz Boží/ a chcel sa ukázať, že má "šikovného" chlapca? Veď by odkeroval sám, ale potreboval sa ukázať..., sedel som mu na kolenách, že na druhý deň si nič nepamätal..., pche. Ako vodič z povolania síce riskoval nejakú 30 KČS pokutu, ale na dedinách by si hliadku VB nenašiel...:)) Pred pár rokmi/20-30/ nebol problém dať si pivko-dve, aj päť a jachať cez celú ČSSR domov, tesne po revolúcii som mal nemeckého odberateľa/pôvodom Čech, exreprezentant na olym. hrách/, ktorý jazdil 200 km/h a viac, pričom po takom 10 pivke pod 220 ani nešiel na BMW 750 iL a BEZ nehody najazdil kvantum km. Traktory sa už u nás štartujú kľúčom, občas ešte buldozéry pomocným benz. motorčekom, ale sám pochybujem, že by som naštartoval traktor kľukou...:)), Ty áno? P.S. A porovnávať autá s autíčkami na autodrome...., sakra, veď tam je najväčšia prča, ked to do niekoho napáliš..., nie vyhneš. Pozoruj lepšie... / raz sme išli nočným autobusom domov z roboty. Vodič klábosil s ženskou,pomaly, na spotrebu sa vliekol v serpentínach, zrazu hups, nadhodilo nás na 30 cm. "Asi srna mi skočila", zatiahol šofér a začal cúvať. Opäť nás nadhodilo, keď sme mrcinu prešli prednými kolesami. Pod autobusom bol chlap, ležal na ceste, autobus ho prešiel raz, cúval, prešiel "pre istotu" ešte raz... Šofer v momente vytriezvel, vtedy telefónov nebolo, tak sme nebožtíka naložili do uličky a išli do dediny. vyložili sa ľudia a išiel zháňať telefón. /vtedy boli iba na MNV, ľudia doma tel, ešte nemali. Po 2 hodinách sa nebožtík prebral, čudoval sa, kde je. Napokon ho chlapi spoznali: bol to policajt z druhej dediny, sťatý ako teľa, idúci zo služby. Jediné, čo ho sralo, boli roztrhané nohavice a košeľa... Tie odreniny nestáli za reč, ale krvácal ako prasa na zakáľačke...Ak by bol triezvy.., neviem, neviem... Dnes by bolo z toho veľké haló.... a noviny by ešte mesiac živili senzáciu.

05.10.2011 | 00:19:19 | ľuboš  | 213.151.218.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:magor

ja som z dediny a ako sedem ročný som sa vozil na babete a na pionieri ale vždy za dedinou na lúke,na cestu prísny zákaz vjazu a keby som to porušil tak by som si na motorku do 18-tky nesadol lebo tatko bol zásadový a čo povedal to platilo. usudzuješ že ak som nezodpovedného opitého otca nevozil ako 6-ročný z krčmy zo susednej dediny po ceste tak dnes neviem šoférovať alebo čo.

04.10.2011 | 14:59:49 |   | 91.127.233.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Fiat 126