Autorecenze Fiat Marea - Auto naprosto bezkonkurenční v dané cenové hladině. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Fiat Marea
 
 

Recenze Fiat Marea 1,8 16V
“Auto naprosto bezkonkurenční v dané cenové hladině. ”

Autor recenze: David (25 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru: Stav km při koupi:136 600 km Stav km nyní:140 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 31. 1. 2013

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

Kufr
Pohodlí a výbava
Výkon
Jízdní vlastnosti

Slabé stránky

Závady a opravy na autě

Při koupí bylo vše Ok. Při cestě domů zjištěny sjeté brzdové destičky. Jinak vše ok.
S prvním sněhem jsem zjistil nefunkční ABS


Hodnocení a zkušenosti s autem

Svezení je supr. Po předchozích zkušenostech s Ford Escort, škoda fabia I i II je to něco lepšího, vím že je to starší, ale dnešním fabiim může s přehledem konkurovat.
Marea je ve výbavě HLX takže 4 el okna, 2x airbag, ABS, automatická klimatizace, mlhovky, el. zrcátka, centrál a alarm.
Jízda v maree je velmi pohodlá a příjemná a vždy se těším až přesednu z firemní fabie do marei. Výkon motoru 1,8 16V 83kW je krásný a jeho chod je i po tolika letech bezproblémový. Nyní v mrazech jsem čekal jak obstojí ranní starty. No byly supr.

Auto bych si koupil znova.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Marea

Vložit komentář

Temer na konci

Koupil jsem 1.8 kombik,r.v. 1997,zhruba jako 10 ci 11 let stare,z Italie dovoz 65t. km.Po 5t. km sla do LPG.
Ac uz neni v celodennim provozu,posledni 2 roky je jako zaloha s 2-4t.km rocne,nikde mne nenechala,najela 300t.km s minimalni udrzbou...Napr. predni ramena jsem menil az v 200t.,predni tlumice nikdy(80% naposledy),u motoru akorat jinou skrtici klapku(z vrakace) a nekolikrat zapalovaci civky,a 2x lambdu (zde vidim vliv LPG,ty civky a lambda),termostat.Nikdy jsem nemusel resit problem se samotnym motorem,olej Selenii zacal brat az kolem 200t.,asi v 270t. jsem poprve doleval mezi intervaly,jinak od vymeny do vymeny vydrzel,interval 15.000.Bral bych ho znovu? No,po 2 letech v Tipu kombi 1.4T-Jet s tovarnim LPG uz ne.Uz nejsem mladik,a Tipo lip zehli nase silnice,jak se ukazalo,bolesti zad byl vliv dalnicnich cest s Mareou.Mareou se obcas svezu pro radost,nebo tam,kde kufr Tipa nevyhovuje nakladu.Fakt,Marea pres vycnele podbehy v kufru dokaze naskladnit vetsi a objemnejsi naklad,jak ukazala prvni dovolena s Tipem.Ne a ne do nej nacpat,co jsme bravali s Mareou.Zatim nas STK nerozdelila,ale tak nejak moc neverim,ze s Tipem taky najedu tu porci km za tu cenu,co v Maree.Zatim nemusim,ale budu vzpominat.

16.11.2020 | 10:31:36 | Bystro  | 85.160.47.* Reagovat

Fiat Marea Weekend -benzin 1.6 16V r.v. 1999

Také musím napsat pár řádků.Nejsem sice automechanik,ale jezdil jsem zhruba s deseti různými auty,takže Marea (kterou mám asi 5 let a koupil jsem ji coby starší a ne moc opečovávaný kus,se 132 000km na tachometru) je bezkonkurenčně nejlepší.Po zdolání počátečních technických problémů s elektronikou a po náhradě poškozených mechanických dílů,jako například zadní pružiny,stabilizační tyčky,spojka a zadní díl výfuku) je to auto pro každý den.Pocit z jízdy je v první řadě:bezpečí a pohodlí.Ačkoli se nejedná o sportovní vůz,chová se dosti živě a používáme-li otáčky v plném rozsahu,tak od 3500 do 5 500 je jako řízená střela.Spotřeba při středním zatížení a svižnější jízdě je 7 l / 100 km.Toto auto mít úplně nové,nesháněl bych nic jiného. Honza

03.02.2013 | 15:24:29 | oldmamut  | 88.103.221.* Reagovat

RE: Fiat Marea Weekend -benzin 1.6 16V r.v. 1999

Řízená střela ?Až tak málo stačí.

03.02.2013 | 17:28:34 |   | 88.102.67.* Reagovat

RE: Fiat Marea Weekend -benzin 1.6 16V r.v. 1999

Jel si s tím autem někdy?:)

03.02.2013 | 18:14:49 |   | 78.102.114.* Reagovat

RE: Fiat Marea Weekend -benzin 1.6 16V r.v. 1999

Ano,v r.1998jsem ho kupoval nový,už to byl model po modernizaci.Měl jsem ho tři roky a tuším měl najeto k 80 000km když jsem ho po lesingu měnil za Opel Astra G. Na svou dobu to mělo dobrou výbavu a vychytávka ze zadním nárazníkem taky občas přišla vhod.Motor který měl 103 koní nejel zle ale moc se mu nechtělo v nízkých otáčkách.V žádném případě bych netvrdil že je to střela.Oplácká 1,6 jela víc ale brala trochu olej.Teď mám 1,8 103 kw a jezdí to dostatečně-tedy naprosto normálně.To jsou mé zkušenosti a proto reaguji.Jestli tě to potěší tak jsem byl s tím autem vcelku spokojen,až na vyšší spotřebu.Přeci jen to nebyl úplný drobek.Doporučuji projet současnou produkci kolem 100kw,to už jak takž jede.

03.02.2013 | 19:02:36 |   | 88.102.67.* Reagovat

RE: Fiat Marea Weekend -benzin 1.6 16V r.v. 1999

Astra G v 1.6 74kw(ecotec)byla taky v nízkých otáčkách lína...většina těch 16V se musela točit aby jela.

Slušně jel(v Astře G)ten 2.0 16V 100kw ani tolik nepapal :)...záleželo na noze!

03.02.2013 | 19:41:42 | stafík  | 85.135.92.* Reagovat

RE: Fiat Marea Weekend -benzin 1.6 16V r.v. 1999

Jedny z mála motorů o kterých se dalo říct že z obsahu 1,6 "jedou" byly motory Honda vtec,bohužel v nízkých taky ne.Fiat nemá špatné motory ale šestnástistovka je naprosto průměrný-zhruba jak75kw v octávi.Žádný ďábel není ani jeden.

03.02.2013 | 20:39:56 | jan  | 88.102.67.* Reagovat

RE: Fiat Marea Weekend -benzin 1.6 16V r.v. 1999

Jen se ptám:)
Já jezdil s Bravem,což je zase trochu něco jiného jako Marea,ale celkově se mě ty motory líbí.
Zase je pravda že se to musí hodně vytáčet.

03.02.2013 | 19:44:52 |   | 78.102.114.* Reagovat

Tak bezkonkurenční v dané cenové kategorii bych asi neřekl.Dneska už se dá koupit za stejnou cenu,i auto o třídu výše a možná i mladší. Na druhou stranu Marea se mě vždycky líbila, ono sice jsem s ní nikdy nejel. Ale za to jsem párkrát jel s Bravem(Myslím to Coupe)si nevzpomenu jak se to přesně jmenuje. A tam se mě líbil strašně motor 1.2 12V 60Kw. Živej, okamžitě reaguje na plyn a s takovým obsahem na dálnici 185Km a to celkem slušně je dobrý výkon. S tím mě bavilo celkem dost jezdit takže věřím že 1.8 16V pojede taky slušně. Ale osobně kdybych si měl kupovat Mareu tak poslední modely(Které dle mechaniků nejsou tolik kazové jako ty starší) až od roku 2000-2002 s obsahem 2.0 20V 160 koní.

31.01.2013 | 14:31:07 |   | 78.102.114.* Reagovat

RE:

Bravo ! :-) , jenže to jsou hatchbacky, marea je delší a tak víc plave zadek....., hlavně je to fakt dost starý.

31.01.2013 | 15:29:32 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Nelze než souhlasit s příspěvky níže

Na hodnocení čehokoliv je brzy, nutno si také uvědomit, že Marea je sedan nebo kombi o třídu vyšší než fóbie, takže pochopitelně daleko prostornější.
Tragédie je automatická převodovka a i plasty v interiéru mi přijdou hodně laciné, ale to je věc názoru. Každopádně 1,8 16V má daleko větší výkon i krouťák než motory va fabii, takže pocity jsou pochopitelné, jen si myslím, že koupit auto s tímhle nájezdem a stářím je zadělání si na problémy, tím ABS to jen začalo, další "pozitiva" budou asi následovat, bůh ví kolik to má ve skutečnosti, ale i tak se u itala po těhle nájezdech začíná elektrika sypat..... a ano dílů je dost a nejsou drahé...:-)

31.01.2013 | 12:43:17 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Jen aby nepřišlo rychlé vystřízlivění.

Přesednutí z Fabie je skoro vždy šokem, pro každého, najednou takový prostor... Jízdní vlastnosti má však Fabie velmi slušné. Souhlasím z předchozím příspěvkem, na hodnocení zejména spolehlivosti je příliš brzy, benzínová 1,8 je však povedený motor, tam bych se nebál až tolik. Jen k tomu nájezdu bych minimálně 200.000km ještě připočítal (možná i víc). Tak hodně šťastných kilometrů. Radosti a starosti teprve přijdou. Dobrá zpráva - dílů je dost.

31.01.2013 | 11:06:22 |   | 188.175.53.* Reagovat

trochu brzo...

Myslím,že je příliš brzo hodnotit po 4000km a 1/2 roku užívání...jo po 5ti letech s nájezdem alespoň 60000km to by byla jiná.
...aby z nadšení nepřišla studená sprcha.

Marea je dobré autí...(jen musí mít člověk štěstí na kus)...přeji vám ať slouží.

31.01.2013 | 10:34:32 | stafík  | 85.135.92.* Reagovat