Autorecenze Fiat Punto 1,9 JTD - Super autíčko za super cenu! - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Fiat Punto
 
 

Recenze Fiat Punto 1,9 JTD HLX
“Super autíčko za super cenu!”

Autor recenze: Peter (23 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1,9 JTD Stav km při koupi:74 000 km Stav km nyní:102 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5,6 l/100 km Vloženo: 7. 7. 2008

Hodnocení inzerátu: 9 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 205 Ford Escort

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ano malo: Jedno chladne rano som naštartoval asi na 4krat a hned po štarte sa roztrhla palivová hadička,dosletkom toho mi vytiekla celá nafta ,naštastie motoru sa nič nestalo. Pri prudkom daždi my zatekala voda cez vodičové dvere - vyriešené kúpením nového tesnenia, sústavné odchádzanie žiarovieka.

V poslednom čase ma štve buchod od lavého kolesa pri prudšom zabáčaní.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Fiat Punto predstavuje pohodlné, priestorné a ergonomické prostredie, v ktorom sa budete cítiť dobre aj uprostred najväčšej prevádzky. Fiat Punto je veľmi kompaktný automobil, ktorý je vhodný najmä do mesta, kde vyniknú jeho výborné manévrovacie vlastnosti ktorému pomáha hlavne skvelá pomocka servo city,s ktorým otočíte volan i malíčkom : )

V interiery je miesta viac ako dosť dokonca i na zadných sedačkaách sa pohodlne odvezie i osoba vyššieho zrastu (193cm - ja ). Interier je z pomerne tvrdích plastov , ale aspon lepšie odoláva poškodeniu : ). Odkladacích miest je veľa, ale všetky sú pomerne malé takže sa do nich takmer nič nezmesťí. To sa nedá povedať o batožinovom priestore ktorý má asi 293dm štvorcovým, teda patrí medzi naj. v svojej triede.

Motor má 80 koní čo na pohodlné odvezenie z bodu A do bodu B stačí. Vie ale aj poriadne zabrať hlavne od 2000 otáčok na 4 prevodovom stupni taha ako šialené. Pri tom skoro nič nezere . Dá sa jazdiť i za 4,5l ale to sa treba riadne krotiť. Ja mám dlhodobý priemer 5,6l. Technické parametre motoru :⇓ Motor, pohonná sústava vozidla

Druh motoru: radový
Umiestnenie motoru: vpredu naprieč
Príprava zmesi: vznetový motor s priamym vstrekom
Preplňovanie: turbodúchadlo
Zdvihový objem: 1910 ccm
Počet valcov: 4
Počet ventilov: 8
Poháňaná náprava: predná
Prevodovka: Manuálna
Počet rýchlostných stupňov (manuál): 5
⇓ Jazdný výkon vozidla
Točivý moment: 196 Nm pri 1500 otáčkach
Výkon motoru: 59 kW / 80 koní pri 3000 otáčkach
Max. rýchlosť: 170 km/h
Zrýchlenie z 0 na 100 km/h: 9.9 s
⇓ Pohonné hmoty, spotreba paliva
Druh paliva: nafta
Objem nádrže: 49 litrov

Punťa je jednoduché autíčko pre jednoduchých ľudí ktorý vedia oceniť jeho klady, ktorých má strašne veľa : )

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 9


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

dobri den ja by som sa chcel spytat co mam robit ke mi sviei na cerveno volant a chyba motoro

07.09.2018 | 19:32:14 |   | 213.81.146.* Reagovat

RE:

Že by navštyvyt servys???

08.09.2018 | 12:22:09 |   | 89.176.46.* Reagovat

Motor

Mám Fiat Punto 1.9JTD a myslím že to auto netahá vobec. Bol som s tým v servise na diagnostike, jazdil na tom mechanik a potom sme to so švagrom rozobrali aj doma a nič pokazené sme nezistili. Vraj to má tak ísť. Ked som to porovnával s 90k Octáviou tak som bol s Punta dosť sklamaný. Ale dá sa s tým v pohode jazdiť ale nie je to žiadny drak. Má to aj večšiu spotrebu oproti Octávke. Chodím pomaly a viac po meste ako mimo a mám priemer 5,6l. A to je dosť. Ale ked porovnám cenu auta a jeho nevýhody tak je na tom fiat celkom dobre. Asi by som si ho kúpil znova.

19.01.2011 | 07:56:28 | tomsbv Reagovat

RE: Motor

ahoj, ten motor musí ísř ako raketa, už som na trojke hociajké iné auto predbehol ako audi, cayenne atd. Ale do motora dávaj prísadu Castrol TDA alebo VIF, zakaždým,ja dávam aj v lete. V zime může byř aj mínus 50 a štartuje na 1 brnk....a samozrejme na ochranu turba načas menit olej....
www.olejlacno.sk

17.03.2012 | 20:12:31 | miro  | 195.91.55.* Reagovat

RE: Motor

Prestante chlastat ze to chodi ako raketa... Ten motor je naozaj lenivy. Na take lahke auto sklamanie. Som tiez myslel ze je zle turbo ale ono to je fakt na ten obsah a turbo slabe. Ale zas by to mohlo vydrzat ked to nema common rail, 120k ... :-)

23.06.2012 | 01:23:18 | Michal  | 95.102.99.* Reagovat

RE: Motor

mam tam 230k s c-rail... motor je nezadrzatelny...

04.02.2014 | 12:38:34 | dusan  | 81.255.178.* Reagovat

Pri ceste do Grécka asi 40 km za Belehradom my na dialnici pri 170km/h vošiel do rychleho pruhu kamion nasledne pri prudkom brzdení my odisli brzdy nastastie som to vytocil :) Po zastani na odpocivadle som zistil se sa roztrhla hadicka a vytiekla brzdova kvapalina . Cel by som sa spitat ci hadicka mohla súúvisiet s opravou spojky ktorú museli vymenit podla slov srbského opravara , ze ci ma nahodou neoyebali .:) Dakujem oprava stala 820 eur

20.07.2009 | 12:05:52 |  Reagovat

Vo 120tis km sa rozpadla uplne spojka pri ceste do Grecka . Auto ide z domu .

19.07.2009 | 19:03:47 | Peter Reagovat

servo, naprava

ma niekto poblem s vypinanim serva?hlavne v zime za studena ked idem otocit volant, hned vypne servo, musim vypnut motor a znova nastartovat...ide to dost na nervy, neviem v com to je.
A este pre chlapa co mu buch v prednej naprave.Skus sa pozriet okrem stabilizatora aj na predne ramena, mozno sa ti v nejakej jame utrhol silenblok v ramene. mne sa to stalo a dlho som hladal co to moze byt az nakoniec mi to jeden technik po dlhom skusani nasiel, lebo to normalne nezbadas len s pajserom skus ci nie je rameno uvolnene od silenbloku
Tak ak mozte poradit s tym servom budem rad. Dakujem

31.08.2008 | 22:06:04 | PuntoBB Reagovat

anonym

anonym tvoja hrozba sa vyplnila Ja debil som sral na to a teraz mozem menit celu prednu napravu :(.......to asi ten tazky motor roby nie ?

05.08.2008 | 16:56:54 | Peter Reagovat

ked to moc bucha tak vymen stabilizatory, v najhorsom to moze byt aj poloos, ja som tak oddrbal na fabke a stalo to pekne vela.. radsej to kukni

18.07.2008 | 15:39:48 |  Reagovat

ako sa ti podarilo mat dlhodobu spotrebu 5,6l? Ja mam dlhodobu 4,5 jazdim (60% mimo mesto 40% mesto) po dialnici chodim 110-120 ... Musis na tom riadne liatat. :)

18.07.2008 | 14:38:07 |  Reagovat

jj diky uz aspon viem co sposobilo to roztrhanie palivovej hadicky :)...........JA Putno setrim nikdy nejdem cez 2600 otacok i ked vtedy punto najlepsie taha : ).....

09.07.2008 | 13:44:57 | Peter Reagovat

Motor JTD a turbo

Ahoj, ten motor je celkom super (troska tazky na predok punta), to turbo nema dovod odist ak vcas vymienas olej a filtre, za studena mu nedavat nakladacku cez 2500 ot. a po rychlej alebo dlhej jazde ho hned nevypinas ale nechas 1-2 minuty bezat na volnobeh ,aby sa dochladilo! svagor ma ten isty motor v marei a ide ako hodinky, ziadne problemy-okrem obcas zimnych startov...a km ma uz dost za sebou, ale ako hovorim pravidelna udrzba a dochladzovat po jazde.

09.07.2008 | 12:42:22 | Danny Reagovat

No rozmyslal som i o tom motore ,len som potreboval surne auto a na prve co som narazil bolo toto :),ale som fakt spokojný skoro bez poruchove auto a ma super vybavu hlavne subwofer ktory vyborne hra so 6 reprakmi

09.07.2008 | 10:37:02 | Peter Reagovat

Za 6 litrov sa da jazdit bez problemov aj s 1.2 16v, stoji menej, naklady su mensie, menej trpi predna naprava a jeho jazde vlastnosti su lepsie-lahsi predok. Tiez ma 80k a ide fakt pekne.

08.07.2008 | 18:57:39 | olso Reagovat

RE: r

benzin stoji 38kc a nafta se shani do 18kc!tak pocitej.

01.06.2012 | 21:29:25 | radek mondeo  | 89.176.67.* Reagovat