Recenze Ford Fiesta Ford Fiesta 1,25 16V, 55 kw, Zetec, maximální Ghia
“I ve dnešní době je to super koupě za pár peněz - není lepší ojetina v ceně do 50.000 Kč”

Autor recenze: Bořek (34 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1224 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:266 158 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 13 let Průměrná spotřeba: 6,8 l/100 km Vloženo: 26. 3. 2010

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 205

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Fiestu jsem koupil zcela novou, ale v Německu, protože tady v ČR se nedala jednak koupit v tak bohaté výbavě a jednak v zahraničí vyšla její koupě o cca 50.000 Kč levněji než zde v ČR. Mám řádně vedenou servisní knížku a vzhledem k najetým km je Fiesta zcela bez poruch. Mé investice jsou pravidelná výměna oleje po cca 14.000 km, pravidelná výměna svíček po cca 40.000 km (6x), pravidelná výměna rozvodů a kladek po cca 130.000 km (2x) - ve Fordu sice bylo řečeno až po 150.000 km, ale raději vyměnuji dříve. Dále měněna prabvidelně brzdová a chladící kapalina a 1x měněna autobaterie. Pravidelně po cca 3 letech vystříkávám dutiny, natírám podvozek gumasfaltem a několikrát jsem měnil gumičky ke stěračům. Jinak auto bylo zatím bez závad - pokud nepočítám výše uvedené spotřební díly + ojeté pneu :-))


Hodnocení a zkušenosti s autem

Když jsem Fiestu kupoval moc jsem o tomto vozítku nevěděl - čerpal jsem informace především z internetu a v servisech. Chtěl jsem menší auto vhodné pro ženu, ale ve výbavě, kterou mají mnohem větší vozy. Fiesta má 2x airbag, 2x el. okna, 2x el. a vyhřívaná zrcátka, 2x výškově elektricky stavitelné sedačky, vyhřívání čelního a zadního skla, elektrické otevírání zadního kufru, ABS, servo, klimatizaci, dokonce elektrické střešní okno - což jsem vzhledem na přítomnost klimatizace trochu nechápal. Dále má ukazatel docházejícího paliva a kapaliny ostřikovačů - to některé Fiesty z tohoto roku nemají. Dálkový centrál s dvojitým bezpečnostním zamykáním, alarm, palubku a autorádio Ford ve dřevě, anatomické sedačky. Vzhledem k tomu, že jsem první majitel znám podrobně celou historii a chování vozu. Byl jsem překvapen, že táhne od malých otáček, spotřeba paliva 6,7 l na 100 km a když jezdím šetrně 6,2 l - pod 6 jsem se nikdy nedostal. Naopak při plném zatížení nebo sportovní jízdě 7,2 l, ale nad to jsem se nedostal nikdy - ani v zimě. Mezi klady bych zahrnul již výše řečenou výbavu vozu, snadné ovládání, velký rejd - otočíte se na velmi malém místě, slušnou spotřebu, nečekaně silnou akceleraci vzhledem k malému obsahu, poměrně vysokou maximální rychlost - po dálnici až 190 km, nízké povinné ručení, bezporuchovost, bezpečnost, vzhled, spolehlivost, snadné parkování - vleze se skoro všude a vzhledem k tomu jak malé se to zdá zvenku autíčko - dostatek prostoru uvnitř vozu - pohodlně pro 4 dospělé osoby a poměrně velký zavazadlový prostor. K záporům bych dodal, že Fiesta má slabší přední světlomety a slabší účinnost brzd. Pro 4člennou rodinu plně postačující vůz - na dovolenou ve 4 lidech však nutno vzít střešní box. Absolvovaná týdenní dovolená ve Francii, Rakousku, Chorvatsku, Maďarsku, Itálii a Slovensku. Velmi spolehlivý vůz a vřele doporučuji.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fiesta

Vložit komentář