Recenze Ford Fiesta Mk6
“Nenáročné auto pro řidiče, které baví jezdit i mimo dálnice.”

Autor recenze: ZikiJM (34 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1.4 16V Stav km při koupi:53 800 km Stav km nyní:74 800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 8 měsíců Průměrná spotřeba: 6.2 l/100 km Vloženo: 12. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Fabia 1.4 16 V

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Opotřebené ložisko na pravém předním kole v 55 tis. km

Jïnak bez poruch.

pozn. Nevím, zda jde o problém čistě mého vozu, ale zatéká mi voda k uchycení předního levého (bráno ve směru jízdy) tlumiče!!!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Koupil jsem auto jako ojeté a to z Itálie. Nevím, zda se tam prodávají zcela jinak vybavené vozy, ale má Fiesta postrádá zadní opěrky, přesněji řečeno, ani opěradla zadních sedaček nejsou připravena pro jejich montáž...

Psát o skvělém podvozku asi není třeba, ale dovolím si vyzdvihnout motor 1.4 16V, který dokáže s tímto malým autem někdy i divy. Občas mu nestačí řazení, které by mohlo být o chlup přesnější s jistějším pocitem zařazené rychlosti, ale to je asi rozmlsanost z Fabie ;-)

Řazení zpátečky je ale doopravdy někdy boj a rachotící zoubky jsou toho důkazem, i když se snažíte sebevíce, aby to tam spadlo. Možná je to k smíchu, ale řadit si myslím umím :-)

O nafukovacím kufru rovněž psát nebudu, protože si myslím, že do krátké Fabie jsem toho dostal více. Co mi ve Fiestě chybí jsou dělené sedáky a jejich možnost vyjmutí, což Fabie má.

Ač se mi líbí a zdá Fiesta lepším autem, oproti Fabii ji mnohdy trocha komfortu chybí. Ať už se to týká odhlučnění, ne moc povedených sedaček, či mírně kroutící se karosérie. Ve zbytku je však Fiesta vítězem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fiesta

Vložit komentář