Recenze Ford Puma 1,7 VCT
“Super kára, WRC verze musí být ještě lepší:-)))”

Autor recenze: juan (24 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1,7 Stav km při koupi:78 000 km Stav km nyní:89 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 24. 6. 2005

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort 1,6 16 V

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Koupil jsem Pumu od Autobazaristy v Kladně. Údajně nemělo mít poruchy, jen jsem věděl, že je potřeba výměna tlumičů a lak byl horší, nicméně to mě nevadilo, jelikož cena byla celkem odpovídající.

Po čase používání, jsem začal zjišťovat poruchy.

Při výměně oleje, jsem přišel na to, žo okolo čidel na motoru, pod stříbrným krytem teče olej, a sice takovým způsobem, že svíčky, žhavící kabely byly zaplaveny olejem. Ok, motor se vyčistil a choval se bez problémů.

Přišlo jaro a teplé počasí, tudíž bylo za potřebí aby se motor chladil, jenže nic se nedělo. Zjistil jsem, že elektrika je pozapopjovaná tak nějak po svém, a ventilátor nefungoval. Na rady od jiných majitelů Pum, jsem vyměnil relátka, čidlo teploty a vše se zdálo být OK. Ne moc dlouho, motor přestal chladit, nesepla ani klima, prasklo těsnění pod ventily i hlavou.

Muselo s tím jezdit pěkné prase, co to mělo přede mnou. Rázem jsem přišel o 150 tis kč. Kdo chce mít auto, do kterého bude cpát peníze a většinu svého času obětuje na opravy auto, vřele doporučiji koupit si vůz na Kladně.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vlastní zkušenosti jsem napsal. Nemůžu však pochválit výrobce tohoto vozu. Kdyby auto nebylo tak zničené po předchozím majiteli, neměl bych ani jednu vítku. Auto so chová naprosto super. Řídil jsem i TT, trochu jiná kategorie, ale stejně Puma je Puma.

Auto sedí v zatáčkách, akceleruje od 1500 otáček, naprosto dokonalé vozítko se super spotřebou. Po města do 7 litrů, když se nezávodí s ostatními auty a jezdí se podle předpisů. Na delší cesty, to pak dělá 6 - 6,5 litru na sto. Pokud auto rozchodím, koupim si ji znova, ale 1,4 a rozhodně jí před koupí nechám napojit na diagnostiku a důkladnou prohlídku od školených lidí Ford.

Auto doporučuji, vyvarujte se skrytých vad, které jsou v autobazarech běžné.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Puma

Vložit komentář

Dík za recenzi

Chci kupovat pumu místo motorky (mám v háji koleno). Příjde mi to jako dobrá volba místo motorky (ať už jde o údržbu, tak i o jízdní vlastnosti). Díky tvé recenzi si koupené auto nechám okamžitě prohlédnout servisem, abych se vyvaroval nějaké mrdce ve špatném stavu.

08.05.2011 | 14:00:42 | kefi Reagovat

TT je taky pěkné auto.132kW musí být super.můžeš mi napsat něco o TTčku.rozdíl mezi pumou atd???díky

09.05.2008 | 12:22:28 | misakxt Reagovat

1,4 ne!

Cau chlape.
Ten clovek musel byt opravdu hovado, takhle nasi krasku oddelat. taky jednu mam, 1,7 z roku 99. Jsem s ni naprosto spokojeny a kdybych nebyl blbej a na zacatku sem to nechal zkontrolovat, tak by byla uplne bez problemu. Mam tam jen takove detailni nedostatky, jako vzadu sjete pakny a menil sem lamelu ve spojce, jinak parada.
jestli ti muzu poradit, tak za zadnou cenu si 1,4 nekupuj. Uz v recenzich se doctes, co ti tu uz nekdo napsal. Opravdu ma o neco horsi podvozek, coz se projevi na jizdnich vlastnostech a na castejsich opravach. Na to, ze to ma mensi obsah a mensi vykon, tak to ma o dost vetsi spotrebu. Na povinnem ruceni mam dojem ze taky neusetris nic.

08.05.2007 | 12:08:55 | Macany Reagovat

pumička z kladna

Zdravím, koupila jsem nedávno pumu v kladně a je v naprostém pořádku, žádné poruchy - prostě kočka. Můžu se jen tak pro info zeptat z kterého bazaru to bylo??

30.04.2007 | 15:46:26 | pumička Reagovat

Tak se kliď pičo.Zdravý kladeňák

28.08.2006 | 17:51:21 |  Reagovat

V poho??

Jenom blázen by si kupoval Pumu s 1,4... Zkus spíš najít nějaký lepší kousek v 1,7.. Jednačtyřka má jiný, horší podvozek, vyšší spotřebu i poruchovost a samozřejmě je to auto potom líné, bo to nemá výkon.

08.04.2006 | 20:42:34 | Charger Reagovat

Kladno

Kladeňáci jsou největší čuňata co se vůbec ježdění týče. Neumí jezdit, samá machrovinka, stojí za.... jak vidim spz KL... nebo teď 2S3 klidim se z cesty...

17.12.2005 | 23:36:23 |  Reagovat