Recenze Hyundai Elantra liftback
“Jsem velmi spokojen.”

Autor recenze: CasperD (28 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1.6 GL Stav km při koupi:100 000 km Stav km nyní:140 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8,4 l/100 km Vloženo: 28. 12. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Hyundai Lantra

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Během 2 let co mam Elantru nastaly pouze 2 poruchy. První - prasklé svody ( nové stojí 18.000kc cca, poněvadž je montují v kompletu s katalyzátorem a lambda sondou dohromady bohužel), naštěstí se mi podařilo sehnat svody z jiné Elantry (byla sice po bouraččce a měla najeto přes 160000km, ale svody byly naprosto v pořádku) Takže me to celé stálo 1000kc. Druhou poruchou se stala prasklá trubička od serva, naštěstí se jednalo o vracečku a ne o tlakovou trubici. Oprava me stála 50kc za metr dlouhou hadici na servo a hodinu práce.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je určitě velmi dobrou koupí v porovnání s cenou a možnostmi, které nabízí. Jezdím prakticky denně, do práce, plus delší trasy, plus dovolená (Slovensko, Itálie), ale většinu času se pohybuji po Brně, což je samozřejmě znát na spotřebě. Spolu s agresivním jízdním stylem mam průměrnou spotřebu 8,4 L/100km. Ale na dalkové trasy se dostanu na 7 L/100km. Vzhledem k jízdnímu stylu a poměru město/mimo město (75:25) je to myslim rozumná spotřeba. Jinak auto je spolehlivé, na můj vkus by mohlo mít tvrdší podvozek, ale je to původně rodinné auto, takže se není čemu divit. Kvalita zpracování interiéru trochu pokulhává, sem tam nějaké to vrzání se prostě ozve. Místa je v autě víc než dost - měřím 2 metry a rozhodně netrpím nedostatkem prostoru, sedáky jsou příjemně tvrdé a pohodlé, uvítal bych lepší boční vedení. Motor se nechá poměrně slušně vycvičit, mohl by jít víc za plynem, ale jak jsem již psal je to rodinné auto a ne sporťák, 107koní není nic převratného, ale pár pěkných řidičských zážitků určitě poskytne. Celkově jsem s autem velmi spokojen.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Elantra

Vložit komentář