Autorecenze Hyundai Tucson 2.0 CRDI - Super vůz, se svými mouchami - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Hyundai Tucson
 
 

Recenze Hyundai Tucson
“Super vůz, se svými mouchami”

Autor recenze: Tuhys (32 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:2.0 CRDI Stav km při koupi:4 km Stav km nyní:36 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8,1 l/100 km Vloženo: 11. 3. 2009

Hodnocení inzerátu: 34 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Trafic Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po ujetí cca 300 kilometrů nešel zařadit šestý rychlostní stupeň.
Na 29000 kilometrech problém s elektronickým řízením emisí.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto vlatníme již třetím rokem a jsme celkem spokojeni. Automobil značky Hyundai jsem nikdy před tím nevlastnil, a tak ve mě panovala jistá nedůvěra. Ale designově se mi Tucson líbil a po testovací jízdě byl pro mne jasnou volbou. Oproti konkurenci rozhodovala cena a velice tichý interiér. Po koupi auta jsem jel z Liberce do Brna a hned na mě čekala první závada. Nešel zařadit 6-tý rychlostní stupeň. V servisu závadu bez problémů odstranili a pak už mě nic nového nepřekvapilo a byl jsem maximálně spokojen. Ovšem po dvou letech při cestě na dovolenou mě stihla nepříjemná situace. Při jízdě po dálnici jsem slyšel dunění motoru a potom začel jít z výfuku kouř. Zrovna jsme byli s rodinou v Záhřebu a museli jsme do místního servisu, závada však nebyla objevena ale zjistilo se že jsme vzali špatnou, nekvalitní naftu. Nádrž se odpustila a naplnila se naftou u značkové benzinky. Zbytek cesty jsme úspěšně urazili, ale po pár dnech se závada opět projevila. V servisu nám diagnostikou zjistili závadu s el. řízením emisí a problém odstranili. Nyní je najeto dalších 6000 kilometrů bez problémů. V rámci záruky mě odstranění závad nic nestálo.

A teď k vlastnostem vozu. Vozidlo se velmi příjemně ovládá a do zatáček se příliš nenaklání. Motor má velmi příjemný zátah v celém spektru otáček až k omezovači na 4200ot. V terénu je trochu nevýhodou těžší druhý převodový stupeň a tak se jednička musí trochu roztáhnout. V lehčím terénu auto nemá problém a při zimní sněhové nadílce je 4x4 perfektní volbou. Velkou výhodou vozu je i spotřeba která se pohybuje na hranici 8L/ 100km. Na dálnici ve 130km/h spotřeba 7L, po městě 8,5 až 9,0. Uvažoval jsem i o benzínové verzi ale tam se spotřeba pohybuje okolo 10 - 11 litrů na sto. Interiér vozu je velmi pohodlný a prostorný pro všechny členy posádky. Na rodinné dovolené nás však zamrzí skromný zavazadlový prostor. Ale, když se s rodinou uskromníme plně nám vystačí. Do předchozího Renaultu trafic se nám do kufru vešla ještě čtyři horská kola. Každé auto má své plusy a mínusy.
Doufám, že s automobilem budu nadále spokojen a rád si přečtu Vaše zkušenosti s tímto vozem s touto motorizací.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 34


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Tucson

Vložit komentář

Nevím si rady

Dobrý den, můžete mi někdo poradit jaký je rozdíl mezi Hyundai Tucson 2.0 CRDI, 4x4, 86kW r.v. 2006 a Hyundai Tuscon 2,0i 104kw,r.v 2006 ,4X4. Je mi jasné že je to v obsahu, ale zda jsou tam i jiné rozdíly jako spotřeba, cena dílů, kvalita a závadnost motorů.děkuji

18.02.2017 | 17:53:33 | Ela  | 46.13.103.* Reagovat

ABS

Dobrý den,mám Hyundai Tuscon a vyskytla se mi závada na ABS.Po ujetí 15km se rosvítí kontrolka ABS a ESP .Několikrát jsem byl v servisu na diagnostice,vyměnili senzor náklonu a zrychlení- po ujetí 10km opět svítí kontrolka,auto jsem dal znovu do servisu,bylo tam 14 dní,tvrdili že je vše v pořádku s autem najeli 412km.Já jsem ujel 10km a stejná závada.Vrátil jsem se -opět diagnostika-nejdříve tvrdili že je nějaký špatný přívod k senzoru zrychlení ale že ten původní(cena 8500kč)byl špatný a ten nový musí seřídit.Nedělají ze mne náhodou vola?Může někdo poradit?

04.02.2017 | 07:52:43 | Honza5513  | 185.137.144.* Reagovat

RE: ABS

Asi osobně bych zkusil jinej servis :) už jen to že tam auto stojí 14 dní až dle mě přehnaně najedou 400Km a vám to zase dělá znovu je to trochu divný.Takže bud s tím najeli 400Km přes budíky protože nevědí co s tím nebo s tím někdo jezdil že neměl zrovna auto a stejně nikdo nic neřešil protože stejně nevědí co s tím.Za mě bych to zkusil jinde už jen cena toho čidla použitý lze pořídit za pár stovek a pokud se dělá druhovýroba tak to bude taky levnější.Zjevně bych řekl že se bude jednat o autorizovaný servis a tam to funguje tak že co neukáže diagnostika to nevědí automaticky hned všechno vymění a tak je kolem toho spousta řečí za spoustu peněz lepší nějaký slušný všeobecný servis.

04.02.2017 | 09:22:08 | Nick406  | 78.102.64.* Reagovat

RE: ABS

Díky,už mne to taky napadlo,zajedu jinam a nechám si udělat diagnostiku,v
původním servisu jim to pak otluču o hlavu.

05.02.2017 | 14:17:21 | Honza5513  | 185.137.144.* Reagovat

RE: ABS

Za co děkuješ? Že jim to otlučeš o hlavu, nebuď najivní, neotlučeš nic,když ano poreferuj.Ale když už tě to teda napadlo tak to zkus.,hodně štěstí.

05.02.2017 | 17:32:12 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE: ABS

Ahoj,opět jsi měl pravdu,neotluču,byl jsem v doporučeném servisu,diagnostika-čidlo na plynovém pedálu-musí zjistit co a jak a dají mi vědět.po dvou dnech-na plyn.pedálu žádné čidlo nenašli a doporučují autorisovaný servis.Tam jsem dneska byl a řekli že musí zkontrolovat snímací kroužky ABS.Včera se mi rosvítila mimo ABS i kontrolka záběru 4x4,řekl jsem jim to a oni že musí udělat stejně diagnostiku,ta ukázala levé přední kolo.Vyměnili prasklý snímací kroužek a je po závadě.Cena 1030kč.Že zbytečně vyměnili to čidlo (za 8500)jim nedokážu,oni tvrdí že bylo špatné a já si ho nevzal.Konečně mám ale po starosti tak to vem čert.

10.02.2017 | 11:26:09 | Honza5513  | 185.137.144.* Reagovat

RE: ABS

A to se pak vlastnictví Hundaye vyplatí!

10.02.2017 | 19:10:35 | Temp  | 89.176.114.* Reagovat

spotřeba

je možné aby tucson rok výroby 2005 měl spotřebu 11,5/100 km v naftě?
V benzínu normálka ale v Naftě?? někde se asi stala chyba.

01.11.2016 | 19:14:18 | ela  | 185.67.188.* Reagovat

RE: spotřeba okolo 10 litrov je celkom normálna ....

zdá sa to veľa, ale tie motory vtedy toľko žrali.

02.11.2016 | 17:39:06 | ľuboš  | 85.237.234.* Reagovat

RE: spotřeba okolo 10 litrov je celkom normálna ....

to asi jo ale přečetla jsem tolik recenzí a každý píše tak 8-10 litrů a já jezdím 11 a víc.

02.11.2016 | 21:01:15 |   | 185.67.188.* Reagovat

RE: spotřeba okolo 10 litrov je celkom normálna ....

příjde mi to že je v motoru nebo někde chyba , jen nevím kde.

02.11.2016 | 21:02:17 |   | 185.67.188.* Reagovat

RE: spotřeba okolo 10 litrov je celkom normálna ....

záleží od profilu trate, hustoty premávky, je rozdiel v meste, diaľnica, mimo mesta, rýchlosť a podobne.
Známy to mal asi pred vyše 10 rokmi a tiež sa čudoval, že pod 10 l to nešlo.

02.11.2016 | 23:36:39 | ľuboš  | 85.237.234.* Reagovat

dotaz na etanol

dobrý den , mám dotaz na motor Hyundai Tucson 2.0 i, dá se tento motor předělat na etanol ??? děkuji za odpověď i na : leksip@quick.cz

19.03.2014 | 18:24:13 | Zdenek  | 78.111.126.* Reagovat

Tucson CRDi 2.0

Tak jsem při projíždění nabídek na NETU, kde jsem preferoval Toyotu Rav 4 nakonec koupil Tucsona CRDi 2.0 rok výroby 2006/12.Najeto 155000km po výměně rozvodů,vodní pumpy atd.Auto mám asi 14 dní najeto cca 600km, spotřeba se mi pohybuje od 7,4 - 8,1 l/100km. Zatím to je jedný velký mínus, jinak je auto vybavené na zakázku (pův.majitel - Rakušan)ABS,ESP,ASR,4x4, uzávěrka, šíbr,klima auto. dvouzonová,tempomat,venkovní teploměr,vše v elektrice,couvací asistent,kožená sedadla atd.Má někdo zkušenosti s tím jak snížit spotřebu ??!! Myslím si , že mám lehkou nohu, správně řadím ve všech režimech jízdy, využívám 6rychl.převodovku,tempomat a všechny možnosti řidiče jak spotřebu ovlivnit.Jinak by ato bylo super !!!!

19.02.2013 | 20:01:41 | george  | 85.70.101.* Reagovat

RE: Tucson CRDi 2.0

Ta spotreba je super, neviem, co riesis.

19.02.2013 | 20:11:20 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Tucson CRDi 2.0

Nevím co by jste všichni chtěli za spotřebu?...

19.02.2013 | 20:22:21 |   | 94.112.66.* Reagovat

RE: Tucson CRDi 2.0

přečipovat a spotřeba klesne asi o litr

24.01.2014 | 15:35:00 |   | 46.13.183.* Reagovat

RE: Tucson CRDi 2.0

A vyplatí se to vůbec??

24.01.2014 | 16:31:25 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Tucson CRDi 2.0

Ahoj, mám bubloše 2 roky a nic jinýho nechci, 2,2 CRDi 4WD 103kW 2006 rv. V zimě to valí sníh dokud se nedostane pod motor :D jinak starty furt
kdykoliv, bataerku sem kupoval novou asi za 5000 ,- :D po 10 letech startuje kdykoliv vše umí jen je lehce hladový. Do Prahy z Chomutova umim kolem 7,7 až 8 ale jak byldlim na horách tak 10L je zlatý číslo :D bud na něj hodnej umí hodně. Celokožený sedačky, přední vyřívané, klima , komplet elektrika okna. Ber to tak když kupuješ koně, máš i na oves. Jen tak mimochodem Volvo X90 má v techničáku přes 12L spotřebu.

24.09.2019 | 10:25:52 | Miroslav  | 46.135.34.* Reagovat

DOPLNĚNÍ K RECENZI

Tak auto už má najeto 70.000 km a bez sebemenší poruchy či výměny. Chce to jen dobrou naftu. Spotřeba stejná. Snad bude sloužit dál stejně dobře jako doposud.

14.06.2011 | 00:17:35 | Tuhys Reagovat

mám zatím větší kliku

Auto vlastním 5 let. Servis vidělo jen při garančních prohlídkách. Jsem s ním velice spokojen. Pracuji v lese, tak ho zhruba týden v měsíci protáhnu i lehčím terénem, když si služební, rok stará Niva hoví v servisu na neustálých záručních opravách. U náhradníka Yetiho mám strach, že bych mu brzy prošoupal pupík.

19.03.2011 | 01:27:10 | Fanouš Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Hyundai Tucson