Autorecenze Kia Cee´d 1,6 CRDi - Veľmi dobré auto. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Kia Cee´d
 
 

Recenze Kia Cee´d
“Veľmi dobré auto.”

Autor recenze: AUTOFIL (32 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,6 CRDi Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:1 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 3. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Punto 1,2

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatiaľ žiadne.

Len plastové krytky na streche, ktoré zaslepujú otvory pre pripevnenie strešného nosiča sú zle riešené. Ľahko sa vyťahujú a už som po 1. mesiaci používania auta jednu stratil.

Cena v originál servise cca 220Sk. Už čakám týždeň, až príde zo skladu z Nemecka.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je naozaj priestranné s vynikajúcim motorom. Len spotreba sa nepohybuje v hodnotách písaných výrobcom (4,7 l/100km).
Pri zábehu (cca 1000km -podľa výrobcu) bola priemerná spotreba 5,7 l/100km. Pri dlhšej trase mimo diaľnice sa dá ísť na 4,5 l/100km. Bežnou jazdou urobím spotrebu cca 5,5 - 6 l/100km.

Motor je fakt živý. Skúšal som kia ceed 1,6 benzín (122 k), ale s 1,6 CRDi (115 k) sa to nedá porovnať. Samozrejme v prospech CRDi.
Auto má celkom dobre riešený interiér. Len mi chýba miesto na odloženie 1,5l flaše. Dá sa vtesnať do držiaka na nápoje pre zadných pasažierov, ale je to dosť labilné.
Batožinový priestor je priemerný (340 l), ale s dvojitým dnom sa dá využiť ozaj prakticky.

Veľké plus odo mňa má za pekne vyriešený USB vstup do celkom dobrej fabrickej audiosústavy.

Keď som sa rozhodoval o kúpe auta nižšej strednej triedy, pri mojich kritériách ( cena, motor, výbava, vzhľad, záruka ) mi zostala len kia ceed 1,6 CRDi EX + autom. klíma ( 525000 Sk + DPH).

Širšiu recenziu budem robiť asi o rok. Vzhľadom na úplne novo riešený voz dúfam, že sa nebudú vyskytovať detské poruchy.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cee´d

Vložit komentář

7 let zaruka

Jak neni spolehlivy servis /ja mel kousek Kia Senov Kunin/ zadna
zaruka 7 let ti neplati,odmitnou opravu a muzes delat co chces,nedoporucoval bych

08.07.2019 | 20:10:55 | Milda  | 213.194.194.* Reagovat

Ceed SW 1,6 CRDI 85KW

Ahojte moje ma 11 rokov a teda tiez musim povedat ze setko slape bez problemov :) a to tam mam uz naslahane 212XXX :) Pride mi to ako neznicitelny stroj :D

29.06.2018 | 13:36:31 | Tomas  | 193.187.57.* Reagovat

to isté auto po 9 rokoch

Najazdených 138000km.
Výmena spojky po 135000km.
Slúži dobre, ale už je čas na predaj. Mám objednanú Skodu superb III.

11.02.2016 | 11:55:55 | Autofil  | 91.127.182.* Reagovat

RE: to isté auto po 9 rokoch

Spojka po 130tkm? To je děs...

09.07.2019 | 08:40:54 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

to isté auto po 8,5 rokoch

Najazdených 131000km.
Poruchy žiadne. Len bežná výmena oleja a všetkých filtrov.

09.09.2015 | 14:32:12 | Autofil  | 95.103.213.* Reagovat

to isté auto po 7,5 rokoch

Najazdených 116000km.
Všimol som si, že mi klesla priemerná spotreba. Jazdím rovnakým štýlom a dlhodobá priemerná spotreba klesla na 5,0 l/100km. (do Chorvátska a späť, 1800 km, 80% diaľnice rýchlosťou cca 140 km/h bola spotreba 5,3 l/100km)

13.10.2014 | 11:23:06 | Autofil  | 78.99.50.* Reagovat

super, diky za doplnanie recenzie.

.

03.02.2014 | 12:40:02 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

to isté auto po 7 rokoch

Najazdených 106000 km.
Poruchy: Studený spoj na kábli od alternátora. Dobíjalo, ale slabo.
Inak bezproblémové auto, vhodné do mesta aj na 1000km jazdy po diaľnici. Celková spokojnosť.

03.02.2014 | 12:06:34 | AUTOFIL  | 95.103.118.* Reagovat

to isté auto po 5 rokoch

Najazdených 86000 km. Všetko OK.

27.08.2012 | 17:23:43 | Autofil  | 78.98.15.* Reagovat

to isté auto po 4 rokoch

Najazdených 71000km, po 1. STK a EK - že vraj motoricky ako nové.
Poruchy: výmena tyčiek stabilizátorov asi po 1,5 roku (výmena v záruke), oprava laku nad 5. dverami (v záruke), pri výmene oleja mi v servise pravdepodobne poškodili závit pod výpustnou skrutkou na olejovej vani (vymenili celú vaňu v záruke).

Tento motor je 100%-ný. Ťahá ako blázon - subjektývny pocit zrýchlenia z 0 na 100 je cca 10 - 10,5 s (porovnanie s nafťákmi, ktoré majú papierovo takúto hodnotu). S tými 11,5 s, ktoré uvádza výrobca to auto podceňuje. Spotrebu zase preceňuje. Priemer mám 5,8 - 6 l/100km. Normálnou jazdou sa pod 5,5 l/100km nedá dostať.

28.07.2011 | 13:37:01 | AUTOFIL Reagovat

To isté auto po roku.

Práve som bol na prvej garančnej kontrole. Vymenili olej + filtre za 7000 Sk. Mám najazdených 18tkm. Motoricky funguje perfektne, len škoda že to nemôžem povedať o kvalite laku. Nuž zistil som, že lak ja dosť slabé miesto u CEEDa. Pripadá mi, že aj najjemnejší dotyk zanechá na aute nepekné škrabance. Dokonca som nad zadnými dverami našiel miesto asi 5x5 mm, kde farba už od výroby vôbec nebola (len čistý plech). Už mi to začína hrdzavieť. No hrôza. V KII mi to idú opraviť v rámci záruky. Ale teraz už len o samých plusoch. Výkon a dynamika môjho CRDIčka je super. Zdá sa mi, že zrýchlenie z 0 na 100km/h je ešte lepšie, ako uvádzajú v papieroch. A výzor CEEDa? Ten mi stále robí len radosť. Pri obchodíkoch na parkovisku ma "zdržujú " predavači otázkami na CEEDa, v pneuservise pri výmene gúm - také isté reakcie personálu servisu. Len chodia okolo a nevedia sa vynadívať. Spotreba sa od kúpy veľmi nezmenila. Neviem, akým spôsobom stanovil výrobca kombinovanú spotrebu 4,7 l/100km, ale priblížiť sa knej teda neviem ani na dlhých trasách. Priemernú letnú spotrebu som mal 5,8 l/100km a zimnú cca 6,4 l/100km.

05.04.2008 | 00:09:55 | AUTOFIL Reagovat

1.6crdi

souhlasim karoserie a motor jsou vyborne spotreba je 5.7l Stav kilometru 2000km

03.02.2008 | 08:51:21 |  Reagovat

mohu přidat názor

1.6 CRDi jen doporučuji..sice jí nemám,ale po tom co jsem se svezl a cca 30 km měl možnost za ní jet,tak bych do ní šel taky..Zabere hned od spoda,což jsem nečekal..není třeba ho moc vytáčet,jelikož ta síla tam je...Benzín je třeba vytáčet do vyššíh otáček...Nafta mi nikdy nevoněla,ale tenhle motor se mi moc zalíbil

09.09.2007 | 04:24:13 | vlafi Reagovat

Motor 1.6

Ahoj, nejak jsem nepochopil tvuj postřech, cituji: "Skúšal som kia ceed 1,6 benzín (122 k), ale s 1,6 CRDi (115 k) sa to nedá porovnať. Samozrejme v prospech CRDi." Vyděl jsem Ceed-a před měsícem na vlastní oči a byl jsem nadšen. Chci si ji koupit pod stromeček na Vánoce, jelikož mam Felicii 1.6 benzín tak jsem chtěl zůstat i nadále u benzinu. Co ti vadilo na Ceed-u 1.6 benzin? Je fakt lepší a dinamickejší diesel než benzín?

08.09.2007 | 21:56:42 | Pavol Reagovat

zdravim

Ahojky,škoda,že jsi nepočkal déle a trochu se nerozepsal...mrkni na www.kiaclub.cz moc nás tam s dieslem není a rádi se dozvíme víc..Spoustu pohodových km

20.07.2007 | 01:45:41 | vlasta Reagovat

RE: zdravim

mam ceeda 5rokov maximalna spokojnost 300 OOOkm bez poruchy

01.12.2014 | 21:31:27 |   | 85.248.20.* Reagovat

RE: zdravim

Tady zaseněkdokecá…..60tkm ok? V tom i spíš ne? :-)))

09.07.2019 | 08:42:26 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat