Recenze Kia Cee´d 5 dveří
“Dobré auto,výkon/spotřeba/cena/pohodlí.”

Autor recenze: Johny (59 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,6 diesel Stav km při koupi:4 km Stav km nyní:4 200 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:zapůjčený Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5,9 l/100 km Vloženo: 22. 8. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Nissan Almera

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Zatím jezdím bez poruch. Auto je v nejvyšší výbavě. Ještě než jsem auto převzal od prodejce jsem si nechal namontovat tažné zařízení. Po zapojení přívěsného vozíku nefungovala koncová, brzdová a směrová světla.

Musel jsem v autorizovaném servisu u prodejce nechat opravit nebo doplnit nějakou součástku, aby vše fungovalo.

Dozvěděl jsem se od mechanika, že určité typy (od určitého výrobního čísla) z nějakého důvodu se musí zvlášť upravit, aby vše fungovalo.

Jinak maximální spokojenost.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na auto mohu vyslovit jen pochvalná slova. Pravdou je, že jsem nedosáhnul kombinované spotřeby 4,7 l/100 km jak uvadí výrobce, ale 5,9 l (podle palubního počítače i po doplnění nádrže a spočítání skutečné spotřeby).

Další zkušenost jsem udělal s jízdou se zapnutým systémem ESP. Při potřebě rychlého brzdění při jízdě v koloně jsem měl auto na suché asfaltové vozovce (dálnici) co udržet ve správném směru jízdy.

Může to být jen moje neskušenost. V předchozích autech jsem toto zařízení neměl. Jinak co v testech se píše odpovídá skutečnosti. Auto je skutečně velmi dobře odhlučněno. Je pohodlné, na jízdní vlasnosti si rovněž nemohu ztěžovat.

Čeho si opravdu velice vážím je jeho výkon. 85 kilivat dává autu velmi dobrou pružnost což člověk ocení zvláště při předjíždění. Auto mohu jen doporučit!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cee´d

Vložit komentář

Spatny servis na Kia ceed

Muzes mit auto jen to nej,jak prijde porucha a neumi ji opravit znackový servis /Kia Kunim/ a to i v zaruce ,je lepe si zjistit
znackovy servis ,ktery to zna a vi co opravit ,jinak ti reci o sedmilete zaruce jsou k nicemu.To jsou fakta,kterymi jsem prosel,tak je na zvazeni kde a jake znacky auto kopit 2.11.2018

04.11.2018 | 13:06:07 | milda  | 81.30.230.* Reagovat

Ceed

Vidíš a to že to auto nedokážeš uřídit bez ESP o něčem svědčí :-D Hlavně si myslím že v tom má roli elektronický posilovač. Já mám rád starší, dobrý auta rok 1989-2000. nikdo od nikoho nic nekopíroval. Každý auto mělo svů design a svoji kvalitu. 10. června sem byl na autosaloně v Brně, sedl sem si do novýho bavoráka a byl sem teda pěkně zklamanej. Sedí se tam pěkně blbě, plasty na palubce prostě něco otřesnýho... dneska ty auta pěkně šiděj. Jinak kamárád má dva roky starýho Ceeda SW Crdi.. motor táhne na ten obsah pěkně ale ten posilovač pánové to je hrůza, a interiér- já nevím no. Testy toho auta o něčem vypovídají a jeho hodnocení je skutečně výborné- v crashtestech dostal 5hvězdiček ale v aute taky potřebuju mít pocit bezpečí a ne být pořád nervozní a tohle přesně z auta na mě vyzařuje. To zpracování interieru mi příjde hodně levné .. Toť můj názor. Každej si na tohle nepotrpí...

11.06.2009 | 11:45:49 | Martys Reagovat

ESP

Mám ujeto 9tis.Km , ESP mám trvale aktivované.Výkon motoru hravě překoná malé zatažení brzdy.Po cca 500 m se auto začalo chovat jako jízda na defektu a byl problém udržet se na cestě.Problém pominul ihned po odbrzdění.

27.02.2008 | 21:52:29 | mário Reagovat

A ešte k tej skúsenosti autora recenzie. Nerozumel som dosť dobre tej jazde so zapnutým ESP. Ono totiž je zvyčajne zapnuté stále. Iba ak by ho vodič deaktivoval, rozsvieti sa varovná kontrolka. Vypnúť ho však má zmysel len vtedy, ak by si chcel človek zašantiť napr. na zasneženom parkovisku. Inak nie a o tom, že by ste ho vypínať nemali, vás informujú v každom návode na obsluhu. Brzdenie v priamom smere ovplyvňujú skôr systémy ako ABS, podpora brzdenia v núdzovej situácii a rozdeľovač brzdného tlaku, ak je nimi auto vybavené. ESP primárne chráni pred šmykom, takže nemá vplyv na stabilitu pri brzdení.

12.01.2008 | 00:59:02 | Petrík Reagovat

ESP

ESP stojí za akýkoľvek príplatok. Pri bežnom jazdení za optimálnych podmienok, nijako nezasahuje do správania auta. Aktivuje sa až pri riziku pretáčavého, alebo nedotáčavého šmyku. Jednoducho povedané, systém sleduje rýchlosť, natočenie volantu, sníma otáčky jednotlivých kolies a keď zistí, že smer, ktorým sa vozidlo pohybuje, nezodpovedá úmyslu vodiča, prispôsobuje krútiaci moment a zároveň pribrzďuje len to koleso, ktoré potrebuje na to, aby vozidlo dostalo do želaného smeru. Mám už druhé auto vybavené ESP a bez tohoto zázraku, by som auto už ani nechcel. Dokonca to bolo jednou z podmienok pri rozhodovaní o aute. Navyše aj EÚ uvažuje o povinnom vybavovaní všetkých áut systémom ESP, pretože by sa tým zabránilo veľkému počtu nehôd, ktoré sú spôsobené šmykom. Ja jednoznačne odporúčam.

12.01.2008 | 00:47:05 | Petrík Reagovat

ESP

Chtel bych se zeptat jak je to s tim ESP, uvazuji totiz o koupi tohoto vozu a nevim jestli si mam za nej priplatit, jak zmeni chovani vozu? diky

11.01.2008 | 23:30:05 | otazka Reagovat

recenze/testy

Ahoj, nevite nekde v jakem casopise/netu by se dala najit nejucelenejsi recenze nebo testy KIA Ceed Sporty Wagoon? Jde mi hlavne o motory, stale nevim ktery.... Diky ED

09.10.2007 | 12:30:15 | ED Reagovat