Autorecenze Kia Sorento 2.5 CRDI - špatné velmi nespolehlivé - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Kia Sorento
 
 

Recenze Kia Sorento Kia Sorento EX
“špatné velmi nespolehlivé”

Autor recenze: Jiří Jendřejek (40 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:2.5 CRDI Stav km při koupi:136 000 km Stav km nyní:136 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 12 l/100 km Vloženo: 13. 2. 2009

Hodnocení inzerátu: 14 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.0

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

3
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Octavia elegance

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Od začátku moucha vedle mouchy: Koupil jsem ho nové!! Při převzetí jsem měl bonusové kola 18 palců narvané na zadních sedačkách. Dobrá jsem nadržený na SUV. Po roce odešly v hustém dešti stěrače! Kašlu na to! Bonusové radio s Navi odešel displej ! to si prej mám spravit sám! Sedačka u řidiče se mi prodřela po 90000km. Sakra to je pech! Měl jsem škoda octavii 1,9 Tdi v plné palbě a dodnes nad tím autem pláču, proč jsem jej dal pryč za takový korejský paskvil, který mě a mou rodinu 16. 8. 2008 málem svou nedokonalostí zabil na chorvatské dálnici!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám již 3roky kia sorento manuál 5. V srpnu 2008 jsem jel s rodinou na dovolenou do chorvatska. V oblasti lički osik zapad mi v rychlosti 140 km/hod praskla bez důvodu převodovka!!!!!!!! Dnes 13.2.2009 mám dopis od pojišťovny, že je to nelikvidní. Kia mi nepomohla!! Životnost převodovek dovážených s USA s doživotní náplní je 100 000km!! Nyní jsem si nechal dovést převodovku s Francie s totálky za 40000kč zaplatím odtah s chorvatska 34000kč a auto byť ještě na leasing /zbývá 13splátek po 17000kč dávám do výkupu!! Nechci ho, nechci ho! Jiří Jendřejek Krnov

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 14


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Sorento

Vložit komentář

super auto

Ahoj chci se rozdělit se svou zkušeností s vozem KIA SORENTO 2.5 crdi 103kw je to každého věc ale jak to tu čtu samé negativa ale nejspíš špatná koupě auta já si nemohu stěžovat auto prostě super vubec se toho nebojte jak to tu píšou to auto při dobrém servisu vás ještě přežije duležite je vimněna všech oleju v převodovce a v diferencialu to je potřeba udělat a auto bude jezdit dlouho já osobně bych nemněnil za jiné auto toto auto má vše co člověk muže chtít od auta takže jak říkám vubc se nebojte

09.09.2019 | 14:02:32 | karel  | 91.139.101.* Reagovat

Spokojnosť

Musím reagovať na uvedenú recenziu. Mal som Sorento prvej generácie ...síce s posledných r.v.2008 a do 150.000 km kedy som ho predal maximálna spokojnosť. Teraz jazdím Sorento 2015 ...momentálne 130.000 km a rovnako úplná spokojnosť. Pred Sorentami som mal Audi allroad 2.5 TDI a z pohľadu poruchovosti úplná katastrofa ( odjazdených cca 100.000 km od 80.000 do 180.000 km).Takže tak...

02.11.2018 | 14:31:13 | Marek  | 193.58.196.* Reagovat

Nebyl olej

Zdravím všechny,řekl bych že hoši udělali někde chybu,dal bych ruku do ohně že v převodu nebyl olej,znamy jen z hecu že vymění olej v převodu,ale nevytekla ani kapka,převod čisty ani známka po uniku.vidím to že při koupi jsi všechny naplně skontrolovat.

29.01.2010 | 09:01:12 | Bohuš Reagovat

korejsky paskvil

Mal som Hyundai Santa-fe prvy typ. Najazdil som na nom 180:000 km bez vacsej zavady. Auto som predal znamemu a bez najmensieho problemu s nim jazdi doteraz. Od vtedy som vystriedal viacere auta a najvacsia katastrofa ktoru som zazil bolo AUDI Q7 3,O TDI. Ze nemecka kvalita ble ble ble.

06.01.2010 | 15:33:44 |  Reagovat

Jezdím

Mám již asi 3 týdny vyměněnou převodovku kterou mi bezplatně /i zamontování/poskytla Kia /dala mi záruku!!. Jízdní vlastnosti cítím úplně jiné jak u předešlé převodovky. Tah auta je bezkonkureční spotřeba se snížila o 2l na 100km!!! Od novoty se asi prostě dřela a tím zvedala spotřebu a neměla snahu dát autu ten "život". Děkuji Vám všem za názory a podporu. Mám kamaráda který měl VW Pasat a byl velmi nešťastný! Je to všechno nevyspitatelná náhoda i u vozů světových značek. Děkuji firmě Kia a velmi lidskému přístupu generálního ředitele panu Vítkovi Pěknému

24.03.2009 | 19:59:30 | Jirka Reagovat

Perfektná recenzia, presne ukazuje ako je to s kvalitou Kii. V anglických štatistikách bola v rokoch 2004 - 2006 kia niekde pod priemerom, ale v roku 2008 klesla na posledné miesto. Aj s Hyundaiom to ide dole vodou.

18.02.2009 | 17:47:26 | Angel_M Reagovat

Dík Lubo

Dnes jsem hovořil s Kia Praha mám auto v autorizovaném servise a možná už příští týden bude v poho. S tým že auto z vonku máš pravdu: Jak se dívám na www stránky v německu ty ceny výbava a kilometry jsou úplně jinde jak u nás podstatně levnější!!! Moje další auto bude německá značka od škoda počínaje až po audi konče. dík za názor.Jirka

17.02.2009 | 20:41:10 | Jirka Reagovat

Chválabohu, že sa Vám

to podarilo. Ako už napísal kolega poniže, jednoznačne do súdneho sporu. Žiadny súd by nemohol dať za pravdu výrobcovi, ak by argumentoval, že max. 100.000 km a nová prevodovka. Nehovoriac, ak by sa Vám to stalo niekde pri predbiehaní kamióna v kolóne... .
Ale ak to takto dlho trvalo dovozcovi kým sa spamätal, tak to tiež o niečom svedčí...Mohol by som Vám rozprávať napríklad o našom dovozcovi Pegueotov..., nikdy viac nové auto na SK! Ak Pegueot, jedine zvonku, po roku s 50 a viac % zľavou...P.S. Toto platí pre všetky autá, všetkých značiek...

16.02.2009 | 21:06:27 | ľuboš Reagovat

odpověď na komentář

Převodovka se rozleťěla zevnitř a praskl obal. Jak k tomu došlo tak mi tekl olej po zadních dveřích. Převodovku mám u sebe v dílně.Kola jsou ojeté jako by jsi je slil autogenem. Dnes mi po napsání dopisu na generální ředitelství Kia Praha volal Generální ředitel a vše mi hradí plus dávají novou převodovku!!! to je myslím super gesto.I tak jsem si užil své. Tam je prostě problém doživotní náplň.Měl jsem najeto 136 000km za dva roky! To najede "normální uživatel za 10let".Já podnikám. Dnes již vím, že potřebuju manažerský vůz stavěný na 500000km.Auto jsem si koupil pro bezpečí jezdím totiž do Polska a tam to stojí za to! Jirka

16.02.2009 | 20:33:06 | Jirka Reagovat

Smůla

Asi jsi měl smůlu na špatný kus. Znám mnoho, mnoho a mnoho lidí, kteří si nemohou korejce vynachválit.
Není ale jasné jak ti praskla převodovka. To ti jako prasknul blok převodovky, nebo jen něco vevnitř?
Každopádně, když už jsi do toho tolik investoval, tak si vem soudního znalce a jestli máš tu starou převodovku k dispozici, tak mu jí dej k odzkoumání. Pokud zjistí, že je to jejich vada, nebo jejich špatné servisování, tak je dej k soudu a musíš to vyhrát.

16.02.2009 | 18:30:50 | Tomy Reagovat