Auto recenze Lada - rozcestník pro recenze Lada

Nejčtenější auto recenze

7,2Lada Niva (1990) Lada Niva (1990) autor: TomasNM Přečteno: 14047x
8,6Lada Niva (2001) Lada Niva (2001) autor: baron Přečteno: 10534x
6,0Lada 111 (2001) Lada 111 (2001) autor: plavec Přečteno: 9019x
4,6Lada Niva (1991) Lada Niva (1991) autor: vik. Přečteno: 8187x
6,2Lada Niva (2000) Lada Niva (2000) autor: hardiron Přečteno: 7668x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE:

Tak jistě, na škodu 130 neměl, nemá, a nebude mít nikdo. To byla taková konstrukční jednička na světě. Obdivovaly ji miliony lidí po celém světě. Potrubí pod podlahou vozu s vodou tam a vodou zpátky (Od motoru vzadu k chladiči vpředu a zpět) byl opravdový technický unikát. Kufr jako krááááva vepředu byl také nedostižný, a jeho pokračování za zadními sedadly - aby byl nějak využit jalový prostor zde měl skvělý přístup. Otevírání nádrže, k němuž jste potřeboval obě ruce si měla škodovka nechat patentovat. A motor vzadu jen proto, že ve škodě neuměli vyrobit homokinetické klouby pro přední pohon byl také dáván za příklad úžasné trakce při jízdě do kopce. Jen už nijak nikdo nemluvil o cestě zpátky, tedy z kopce. No ono nebylo o čem, že. Brzdila celá rodina, protože přední nezatížená náprava nestíhala... Dobré také bylo, že škodovka se vařila jak v zimě, tak v létě - toť opravdová kuriozita. Máte pravdu, favorit na ni neměl v ničem. On byl totiž úplně normální auto.

17.12.2019 | 13:43:34 |  | Recenze: Lada 2106 1600 (1986)

RE:

Hm, tak mě by tedy zajímalo, v čem přesně byla Š 130 horší než Favorit, tedy pokud máte vlastní zážitky a jen tak neplácáte... :-) V tomto případě, analogicky k vašim zkušenostem, jsem oba tyto vozy provozoval já a vaše hodnocení rozhodně potvrdit nemůžu.

17.12.2019 | 12:50:32 | gaston | Recenze: Lada 2106 1600 (1986)

RE: podvozok niva

Zdravým ťa, aj si na nej niekde bol ? mam podobný zámer a neviem ci je Niva nato tá správna
Ďakujem za info

15.11.2019 | 22:00:42 | luko | Recenze: Lada Niva 1600b (1990)

RE:

no môj, ty máš fakt dosť - si sfúkaný ako bomba, neber už ten biely prášok...si turbokokot ako Dara Rolins

18.07.2019 | 22:15:31 | nacionalista | Recenze: Lada 2101 1.2 benzín (1975)

Lada

V nasej rodine sme mali troch zigulikov.Kombicko 1200 a dve 1500..vyrastali sme na nich a az na jednu zavadu ked mi zblblo na ceste dobijanie/ stacilo prihnut pliešky na regleri/ sme nikdy nič važne riesit nemuseli.. Dnes ked vidim ako sa mladenci s teplym vodičakom smeju z tychto aut, tak mi je do plaču..
Nevedia si nič vážit a o aute prd vedia..
Pravdou však je po roku 2000 sa situacia s dielmi zmenila a vozili sa sem diely pochybnej kvality takže napr.čapy vydržali max.5000km...to ma v roku 2006 donutilo zmenit uplne auto a zaobstaral si Mazdu 323. S klimou, vynikajucimi sedačkami,perfektnymi jazdnymi vlastnostami.To zvezenie bolo niekde inde..a hlavne aj bezpečnejšie. Predsa len uz v dnešnej dobe naložiť deti do Lady je hazard. Ladu beriem ako krasnu nostalgiu, navrat do mladosti plnej radovanok..😍. Ved asi žiadne ine auto tej doby nedokazalo behom dvoch sekund zmeniť polohu sedačky na ležanie..😇. No myslim ze tie auta majú buducnosť na zrazoch a nedelnom vozeni, ale do velkych miest a dialnice už nie. Ladám zdar😊!

29.12.2017 | 21:30:23 | Hanter | Recenze: Lada 2106 1600 (1986)

Lada 1600

Měl jsem také Ladu 1600 koupenou v prodejne TUZEX v Praze. Auto sloužilo opravdu bez jakékoliv závady dlouhá léta. Tyto modely už byly i lépe ošetřené proti korozi. Po čase jsem nechal zamontovat pohon na LPG. Nádrž byla v kufru a trakční vlastnosti více zatížené nápravy se podstatně zlepšily. Scházela pouze pětistupňová převodovka. Používal jsem v zaměstnání i Ladu 1500, která nebyla tak dobře ošetřená proti korozi a opravdu po třech letech už dveře kvetly. Strojový celek ovšem přežil v pohodě dvě kastle. Je pravda, že dnešní vozy mají daleko lepší jízdní vlastnosti, nižší spotřebu, ale ani zdaleka nedosahují takové spolehlivosti strojového celku. Honza

07.08.2017 | 00:10:59 | Honza | Recenze: Lada 2106 1600 (1986)

RE: Lada 2016 je nejlepší

Jéééj, to akoby som seba počul, keď som mal cca. 20 rokov a vozil sa na otcovej staručkej Octavii SUPER. Všetky tieto názory vydržali do chvíle, pokiaľ sme si nezadovážili moderné auto. Potom som na tie staré autiaky spomínal už len s nostalgiou. V dnešnej premávke by som mal rešpekt sadnúť si za volant takéhoto auta a ísť na dlhšiu cestu. Bezpečnosť okrem pásov nula bodov, predsa len tieto autá patria do minulého storočia. Na druhej strane chápem nadšenie autora z prvého auta, sám som zmýšľal v jeho veku tak isto. Ono časom príde vytriezvenie :-), tak nech slúži!!!!

Pamätaj si, max. rýchlosť ti je pri predbiehaní kamiónu alebo kolíznej situácii na prd. Tá tak zaujíma buď pretekárov, alebo nevybúrených pubertiakov. Caf

07.01.2017 | 16:33:23 | axel | Recenze: Lada 2106 1600 (1986)

RE: Lada 2016 je nejlepší

Iba vek Ťa ospravedlňuje...:), neboj nič, vyrastieš z toho a zasmeješ sa na tom..:)) pekný nový rok bez nehôd prajem!!

03.01.2017 | 17:30:13 | ľuboš | Recenze: Lada 2106 1600 (1986)

RE: Lada 2016 je nejlepší

...jedu dál..........., ale jen k prvnímu zasněženému kopci kámo:-), jinak pochopitelně auta z dob krále klacky netrpí poruchou elektroniky, protože žádnou neměla, to je celkem logické, ale to platí téměř o všech vozech i ostatních značek s tímto rokem výroby................ vydávat dobovou zaostalost za přednost, to chce hodně hodně odvahy (nebo naivního mládí).

02.01.2017 | 10:40:58 | Vašek | Recenze: Lada 2106 1600 (1986)

Lada 2016 je nejlepší

Zdravím všechny žiguláky..Je mi 19 let a 2 roky jezdím s Ladou 2106(1600) U tohoto auto nejde o žádné ABS,ARS a podobně..Jde o ten vztah k těmto autům a o tu spolehlivost,která se jen tak nevidí u jiných aut.. Kdo nikdy toto auto neřídil,tak nemůže soudit..Minulý rok jsem s ním byl v Chorvatsku bez jediné známky poruchy....Komenty typu Podpálit všechny žiguly si strčte do prdele :D ..Aby vás jednou nějaký takový žigulák nemusel táhnout na laně ,až se vám posere vaše zánovní kára...Nejvíc na tom autu zbožňuju to minimum elektriky,které se v něm nachází..Navíc u žigula si 3/4 věcí opravíte pomocí kleští a šroubováku..Což u nových aut jaksi nehrozí a musíte volat odtah..A o ceně náhradních dílu (2106) se nemá cenu ani zmiňovat..je to obrazně ZADARMO..Auto funguje a poslouchá jak má,zimní starty pro něho nejsou žádný problém..Mám v něm 5-ti stupňovou převodovku ,takže spotřeba okolo 7 litrů a max rychlost okolo 170 tachometrových..Všichni mi říkají,abych toho šrota prodal a koupil si konečně normální auto,ale vždycky se jen pousměju a jedu dál :) Potom mě baví poslouchat sousedy okolo,jak si stěžují kolik peněz dali za opravy svých zánovních Audin,BMW a podobně..Zkrátka bych toto auto nevyměnil za nic na světě..Proč taky ..Nenáročné,svižné,rychlé a hlavně spolehlivé..Má někdo stejný názor ?

01.01.2017 | 16:05:42 | Michal | Recenze: Lada 2106 1600 (1986)