Recenze Lada Niva
“Schopnosti Defenderu s dostatkem prostoru pro levou ruku i nohy a za značně nižší cenu.”

Autor recenze: ČoudEchr (19 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:1,6 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 10 - fakt - l/100 km Vloženo: 8. 12. 2008

Hodnocení inzerátu: 10 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 off road

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Niva je nejen pravý off-road, vycházející z osvědčených modelů firem Jeep či Land Rover, ale také klasický výrobek socialistických automobilek, na němž se nic nezměnilo ani po několika desetiletích výroby. Automobil je nepohodlný, hlučný a, co je jeho největší slabinou v kombinaci s tím, že nemá rám, není nastříkán pozinkovou barvou, v důsledku čehož není zrovna trvanlivý. Na druhou stranu, při dnešním trendu kupování nových aut nejvýše po deseti letech trvanlivost ani nepožadujeme.
Co se týče poruch, po roční odstávce vozu a jeho koupi jsme byli nuceni vyměnit lamelu spojky, která byla předchozím majitelem zcela opotřebována, a vyměnit krk posilovače brzd a všechny brzdové hadičky a trubičky, které po sedmnácti letech provozu a roce zahálky při odvzdušňování postupně praskaly. Nejzásadnějšími opravami pak bylo vyvaření předních podběhů, které nevydržely tíhu provozu, přidrátování výfuku, který odrezl od svých úchytů, a lepší připevnění převodovky, která měla stejný problém.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zásadní klady Nivy ovšem spočívají právě v její off-roadovosti. Niva je vozidlo, oplývající podobným technickým vybavením jako Land Rover Defender, ale při poloviční hmotnosti, se kterým vyjedete všechno, uvezete všechno, můžete tahat v lese stromy, můžete narazit do skály, můžete tahat traktor za kouli, můžete projet plotem s ostnatým drátem a nic se nestane. (vše je vyzkoušeno) Zkuste tohle s některým z moderních SUV nebo třeba legendárním Wranglerem novějšího data výroby, jehož plastové nárazníky sice vypadají pěkně, ale do Nivy bych si jimi narazit nepřál. Ne kvůli ní, ale kvůli jeepu.
Všechny kladné vlastnosti si Lada zachová, jak vidno, i po devatenácti letech provozu.
Jízda je pravým požitkem, neboť výhled z vozu je výtečný, a člověk se ani nemusí bát, že sjede s cesty, neboť by nebyl problém zase se na ni vrátit, popř. to vzít zkratkou.
Niva kombinuje výhody Defenderu (průchodnost terénem, uzávěrka mezinápravového diferenciálu, chlaspká tvrdost, všehoschopnost), Felicie (menší spotřeba, hmotnot, pojištění, rozměry a cena, než u Defenderu) a traktoru (schopnost tahat stromy, rovnat sloupy, tahat valníky, orat apod.).
Nemohu ji, než doporučit všem horským vesničanům, kteří chtějí, aby jejich auto vždy a vše dovezlo domů a na podzim se s ním mohlo jezdit na dřevo.

Více informací na www.off-road.estranky.cz.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 10


Komentáře uživatelů k recenzi Lada Niva

Vložit komentář

Meresjev ale neměl nožičky čoveče.

Zato NIVKA je utíkáček do kterého jsem se na první pohled zamiloval. může smrdět, klepat se, téct z toho kdeco. je to krasavice. Jak sibiřský tygr před skokem.

30.08.2010 | 23:03:32 |  Reagovat

NIva forever

Ano to je to pravé auto do dnešních podmínek. Ruská kvalita, parktičnost, jednoduchost. Je to nezmar. Prostě takový Meresjev na kolech.

16.02.2009 | 16:29:23 | Láďa Reagovat

Spotřeba 10l - jako u Felicie

16.02.2009 | 14:43:15 | Itall Reagovat

Ach NIVA

Nivečka je auto pro ty,kdo si chce užít jízdu OFF ROAD.Jsem dokonale spokojen.Všechny n.díly skoro zadarmo takže nemusím honit šroťaky.Doporučení výrobci-tuhou přední nápravu.Jinak spokojenost s autem za tuto pořizovací cenu.

16.02.2009 | 14:28:06 | Jarda Reagovat

souhlas

Konečně někdo kdo nepodlehl pozlátku pseudo teréňáků a má všech pět pohromadě.

09.12.2008 | 22:07:14 | MIREK Reagovat