Recenze Lancia Ypsilon Y10
“Hodnoceno vzhledem k ceně, typu auta, způsobu užití tak SUPER. ”

Autor recenze: clawler (27 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1.1 Stav km při koupi:68 000 km Stav km nyní:72 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 23. 2. 2006

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: W353 Š105 R25 Mazda 323 Honda Civic

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Auto málo topí a teplota zůstává podle teploměru pod ideální teplotou - tak jsem vyměnil termostat - to se ovšem ukázalo jako zbytečné - vše zůstalo při starém.

Auto mělo nepravidelný volnoběh a občas v zátahu cuklo - výměna svíček ale hlavně velmi zoxidovaných kabelů k nim. Pomohlo.

Přibržďovalo pravé přední kolo - výměna gumiček a důkladné vyčištění - pomohlo.

Byl hlučný alternátor - výměna obou ložisek (naštěstí běžné typy á 100 kč.). pomohlo. Při té příležitosti se zjistilo že jeden uhlík to má za sebou - implantace v garáži nalezeného jiného asi trojnásobného.

Pro mě jako příznivce japonců trošku nezvyk hrabat se v autě, ale zatím je to v přijatelné mezi.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po zkušenostech s Lancii Prismou jsem se zařekl, že už mi Lancie nesmí do domu. Pak se ovšem naskytla tato - velmi pěkná se servisní knížkou a velmi dobrou cenou /cca 25.000/.

Manželka se do ní zamilovala, takže jsem ze svého předsevzetí ustoupil :-) a zatím nelituju. Autíčkem se rád svezu i já - překvapilo mě jak se tak malé auto chová na silnici klidně a sebejistě. Umí lehce i 150 (pak ale zaváněla po spálené gumě - no já to testoval ještě před výměnou ložisek u altíku, takže přidřené ložisko možná trochu připálilo klíňák :-) ).

Příjemná je i "nadstandartní" výbava - jako třeba výškově stavitelné pásy a volant, centrální zamykání, okna v elektrice.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Lancia Ypsilon

Vložit komentář

Lancia Y10

mám již druhou ta první r.v. 1989 ni moc náchzlná na korozi ale velmi dobrá výbava tu co mám nyní / jako druhou v rodině/ r.v.1997 je velmi pěkná solidní jízdní vlastnosti výborná spotř.5.5l a pěkný interier

12.03.2006 | 17:23:56 | Baryn Reagovat