Recenze Land Rover Range Rover Clasic 2,4 td
“Velmi luxusní tank.”

Autor recenze: Martty (21 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1986 Typ motoru:VM 2,4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:361 462 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8-9 l/100 km Vloženo: 5. 8. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Saab 9000 i

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Koroze kapoty motoru.

Roztržené těsnění pod hlavou.

Repase turba a vstřikovacího čerpadla.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Svého "Renče" jsem odkoupil od otce,který s ním jezdil skoro deset let bez závažného problému. Jelikož se celá naše rodina věnuje potápění, oceňuji schopnosti této teréní limuzíny i velikost vnitřního prostoru. Poslední rok si Range začal žádat závažné opravy.

Repase vstřikovacího čerpadla, výměna vstřiků, prasklý simering řemenice na klikovém hřídeli, repase turbodmychadla, výměna zadních pružin a oprava koroze zadního lemu. Po všech opravách a repasích došlo vinou nezodpovědné a laidacké práce v servisu k roztržení těsnění pod hlavou, oprava je už v dohledu v jiném servise. Jinak automobil jezdil naprosto bez problémů, průměrná spotřeba byla kolem 8 litrů nafty.

Jízdní vlastnosti jsou přiměřené konstrukci vozu. Žádný sporťák to není, při předjíždění je nutná obezřetnost, ale delší cestování do 100 km/h je velmi pohodlné. Při použití kvalitních pneumatik, účinné redukce a třem uzamykatelným diferenciálům je jízda i v extrémním terénu s opatrností bezproblémová.
Velmi oceňuji Rangerovu bezpečnost a celkovou robustnost, v mém případě ještě zlepšenou o masivní přední rám s opancéřováním. Ve městě nemáte problém, že by vás někdo nechtěl pustit.

Další výhodou je poměrně jednoduchá konstrukce, bez použití elektroniky,takže méně náročné opravy si člověk zvládne udělat sám v dobře vybavené dílně.
Range Rover Clasic mi přirostl k srdci, je to auto, které má sice řadu negativ, méně účinné brzdy, slabé topení, hlučnost a velkou kouřivost u studeného motoru, ale vše je zapomenuto a odpuštěno, po prvním svezení. Motor 2,4 VM hodnotím vcelku kladně, při pravidelném servise a se slušným zacházením je dobrá spotřeba i celková žívotnost.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Land Rover Range Rover

Vložit komentář

CHLASTOUN ALE TAHOUN

Range rover2,4 je jistě prima vuz.
Měl jsem tu možnost vyzkoušet si a porovnat rangerovery jedničkové řady
to znamená 2,4TD-MANUAL
3.5I BENZÍN 8V-AUTOMAT
MUSÍM ŘÍCI ŽE 2,4 JE DOBRÝ VUZ BOHUŽEL ABSENCE AUTOMATU MĚ DOST VADILA NAVÍC CO SE TÝČE VÁHY VOZU A TO NEMLUVÍM
O TAHÁNÍ TĚŽKÉHO NÁKLADU TAK MÁ 3.5 ROZHODNĚ NA VRCH.

09.12.2008 | 00:45:53 | PÍT Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Land Rover Range Rover