Recenze Mazda 323 BA 1.5i 16V
“Spolehlivé auto, nenáročné na údržbu, pro nenáročného uživatele.”

Autor recenze: L@lek (21 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1489 Stav km při koupi:117 000 km Stav km nyní:127 600 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 9 měsíců Průměrná spotřeba: 7,6 l/100 km Vloženo: 24. 11. 2010

Hodnocení inzerátu: 13 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne, krom běžné údržby. První majitelka ke konci auto trochu zanedbávala, takže po koupi jsem udělal tyto věci:

-Výměna všech kapalin, filtrů.
-Oprava klimatizace, vyčištění, výměna náplně.
-Oprava výfuku, oprava uchycení výfuku.
-Nové kotouče a destičky.
-A asi po měsíci se ozvaly přední čepy, také vyměněno.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mazdičku jsem koupil letos v březnu, po první majitelce jako xté auto do rodiny s tím, že to bude spíše takový otloukánek do města. Nepočítal jsem s tím, že bude ale v takto hezkém stavu, takže se z ní skoro okamžitě stal další mazel... :-) Auto jsem koupil po první majitelce se 117 000 km, což svědčí o opravdu nízkém ročním nájezdu. Od března jsem s ní najel 10 000 km a zatím bez jakéhokoliv problému, kromě běžné údržby auto nic nechce. Startuje za jakéhokoliv počasí, motor se rychle ohřívá, tudíž i brzo topí. Interiér je velmi prostorný a kupodivu se tam sedí velmi pohodlně (4 lidi), v pěti to už taková bomba není, zavazadlový prostor také více než dostačující... Asi tou nejpříjemnější věcí na autě je ale motor, který je nejenom spolehlivý, ale na svůj věk i velmi živý, tichý a při rozumné jízdě i relativně úsporný. 90% času stráví ve městě a spotřeba se pohybuje mezi 7-8,5l / 100 km. Mimo město, na dálnici je to podobné, obvykle jezdím po dálnici cca 140 km/h, kdy motor točí 3900 ot/min a spotřeba je opět mezi 7-8l, podle toho jak moc člověk na to šlape. Na okreskách není problém za 5,5l / 100 km.

PLUSY:

-Motor: živý, spolehlivý, úsporný.

-Podvozek: komfortní, při rychlé jízdě celkem dobře drží stopu, dost ale záleží na pneu.

-Dostačující výbava vzhledem k roku výroby.

-Velmi pohodlná sedadla, jediné jejich mius je, že jim schází boční vedení.

-Spotřeba při rozumné jízdě.

-Celková spolehlivost a trvanlivost, až na antikorozní ochranu v některých místech.

MINUSY:

-Ostrá jízda autu nesvědčí, rychlá se praktikovat dá.

-Slabší účinek brzd, přestože jsou kompletně nové.

-Zadní lemy a podvozek náchylný ke korozi, což se pomalu začíná týkat i mého kusu, takže určitě doporučuji ošetřovat chemií.

-Spotřeba při nerozumné jízdě :-)

Závěrem jen, že pokud někdo zvažuje koupi tohoto auta, tak za sebe mohu doporučit, jen si dejte pozor na korozi (zadní lemy a podvozek) a také aby se v autě nehrabal nějaký Fanouš z Horní a Dolní, protože starší japonec je fajn, ale jen do doby, než se v něm začne hrabat někdo, kdo tomu nerozumí...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 13


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 323

Vložit komentář

Doplněné zkušenosti po 140 000 km

Tak s Mazdičkou jsem pořád spokojen, myslím, že se mi podařilo vychytat mouchy a nyní se s ní jezdí opravdu příjemně a za málo peněz. Zrezlý zadní lem jsem vyměnil, podvozek a dutiny ošetřil chemií, dále mě už přestalo bavit pořád záplatovat výfuk, takže je nyní celý nový, dále jsem řešil únik klimatizace, bylo potřeba vyměnit bzrdiče (byly původní). Co mě překvapilo nejvíce, že po vyčištění všech klapek a ventilů, preventivní výměně zapalovacích kabelů a svíček mi průměrná spotřeba klesla o 0,5 l a pocitově si připadám, jak, když mám o 20 koní více... :-)

Takže sečteno, podtrženo, s autem jsem nadále velmi spokojený, vše co ode mne potřebuje, je vlastně jen běžná údržba...

28.07.2011 | 09:02:02 | L@lek Reagovat

Tím ošetřením chemie jsem právě myslel nechávat vystříkávat dutiny zevnitř, samozřejmě, když už je to načaté je pozdě, ale jinak to pomáhá velmi, vím z vlastní zlušenosti. Jinak moji Mazdičku mi servisuje kamarád, který dělal léta v autorizovaném servisu Mazda, takže, přestože žádné poruchy nemá, tak pravidelně mu ji dávám na kontroly... ;-) A s tím olejem, to mi říká hodně lidí, že konkrétně 323kám chutná hodně, ale já jsem zatím po 10000 km dolívat nemusel, prostě zatím nezmizelo nic :-)

01.12.2010 | 22:13:00 | L@lek Reagovat

Ať dlouho slouží.

Zdravím a blahopřeji k mazdici.S tou korozí si nedělejte těžkou hlavu.Mně rezne(puchýřkuje) i podstatně mladší Mazda6.Tohle japonci moc nezvládli.A to jsem dal na rady,že antikorozní ochrana se výrazně zlepšila od r. 2005-nezlepšila.Ošetřovat chemií asi moc nepomůže,páč to hnije zevnitř.Když se oběví koroze na povrchu,tak je stejně pozdě.Narozdí od koncernového vozu ale ušetříte na dílech,páč mazdy s nekazí.Aby jste nezapoměl kde máte servis, tak ho sem tam navštívíte kvůli opravě laku.Hlavně je třeba včas vyměňovat olej a kontrolovat hladinu,pak je mazda nesmrtelná.Mnoho šťastných km !

28.11.2010 | 12:03:35 | Mates Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mazda 323