Recenze Mazda Demio 1.5
“Malé veľké autíčko, univerzálny rodinný pomocník ktorý robí denne radosť.”

Autor recenze: Braňo (33 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1.5 i 16V Stav km při koupi:87 000 km Stav km nyní:90 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 24. 2. 2011

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 405 1.6 B

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Pokazený reproduktor rádia - výmena oboch za nové, cena 30eur. Inak nič, dúfam že to tak ostane. Je to predsa japonec.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Automobil je dovezený z ITA, je vo výbornom stave, podľa názoru servisu zodpovedajú uvedené km. Všetko je plne funkčné, s ničím nie sú problémy. Kamarát mi v malej dielni vymenil rozvody, filtre a olej, cena s prácou 235 eur, ale najdrahší bol olej. Rozvody SKF-90euro. Všetko od AutoKelly. Dajú sa u nich zohnať všetky súčiastky na toto vozítko, ceny sú porovnateľné s tuzemskými autami. Brzdy sú dobré, ako nové. Oproti predchádzajúcemu autu brzdí Mazda výborne. Tiež posilňovač riadenia je super.
Jazdné vlastnosti sú excelentné, motor je veľmi živý a pružný, má veľmi dobre rozložený točiaci moment. Auto pekne zrýchľuje aj plne obsadené. Len by sa hodili širšie pneu, lebo pri rozjazde musím dávať veľký pozor aby nezačali kolesá preklzovať. Pri jazde po dialnici to točí 3800 ot/min pri 140-tke. Zišla by sa 6-tka. Dosť sa potom motor ozýva, ale nie je to nepríjemné. Demio je auto stavané skôr do mesta. Prevodovka ide ľahko a je presná. Z auta je veľmi dobrý výhľad všetkými smermi. Štartuje dobre aj v mrazoch. Celkom rýchlo začne kúriť. Dá sa na neho veľmi rýchlo zvyknúť, pretože hneď padne do ruky. Má nastaviteľný volant, výškovo nastav. sedadlo, všetky ovladače sú prehľadné a dobre sa ovládajú, máme orig. autorádio a to sa ovláda skvelo aj výborne hraje. Máme 2 airbagy. Veľmi sa mi páči posuvná zadná lavica a nastaviteľné opierky. Batožinový priestor je na tak malé auto dosť veľký. Páči sa mi, že v ňom nezavadzajú takmer žiadne blatníky. Troška mi prekáža kryt bat. priestoru, dá sa veľmi ľahko vytiahnuť, najradšej by som ho vôbec nepoužíval. Zle sa po roztiahnutí zasúva do držiačikov, musím to dosť dlho trefovať.
Meriam 196cm a celkom v pohode sa odveziem a za mnou ďalší dospelý človek. Ale skôr by som toto auto doporučoval nižším vodičom, pretože ja som ho kúpil manželke. Je to auto skôr pre ženy. Ideál na vozenie detí, psa a nákupov. Alebo dôchodcom na chalupu. Chýba mi len diaľkový centrál, ale to sa dá ľahko dorobiť. Tiež sa mi páčia lyžiny na streche.
Som si istý, že toto autíčko je super voľba a že ma nesklame a dovoľujem si to tvrdiť, aj keď ho máme len chvíľu. Než by sa pokazilo, to ho skôr asi manželka nabúra, ale dúfam že nie, lebo veľmi si ho obľúbila a je s ním spokojná. Veď len nalieva benzín, cca 6,5 L/100km.
Toto autko môžem vrelo odporučiť.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda Demio

Vložit komentář

To pospa65

Vždyť právě, že jsem to četl. Cituji : "V zime spotreba 10 litru-neustale zaplej sytic na kratke trasy" :-), akorát jsem špatně odhadl Váš vůz. Ale jak hledám, tak hledám, žádnou "Khor Xsaru" jsem v nabídce Citröenu nenašel. Kde udělali frantíci chybu? :-D

17.03.2011 | 13:27:54 | infinitiG20 Reagovat

infinitiG20

infiniti G20 precti si poradne o cem pisi.....ano je pravdou ze s Japonci nemam vlastni zkusenosti ale za to muzu hodnotit trebas znacku Citroen a khor Xsaru kterou znam jak vlastni boty!!!.-)

10.03.2011 | 18:06:00 | pospa65 Reagovat

škodovkáři teprve dorazí - to až si opraví svoje škody, které se jim opět vysypaly někde na cestách..

04.03.2011 | 12:39:14 |  Reagovat

Chlapci, chlapci...

Motory v DEMIU jsou "stříkačky", takže s tím sytičem to bude nějaký úlet. Ne? O směs se stará ECU (řídící jednotka). DEMIO 1,5i 16V 2001 full výbava - AC, ABS, vše v elektrice, atd., jsem pomáhal vybírat kamarádce. Ta s ním za cca 3 roky najela už více než 45.000km bez jakýchkoliv problémů. Jediný problém je horší antikorozní úprava přední kapoty, která začíná "kvést", ale to se u japonců a korejců objevuje dost často. Kdo má japonce, ví. Stačí při koupi ošetřit sprejem na dutiny a je klid. Pospa65 asi nemá vlastní zkušenosti s japonci a tiše závidí za okénkem HTP "fóbie" bez výbavy se "švihadly" na dveřích. V dané třídě je DEMIO velmi dobrá volba, sám jsem s ní párkrát jel a "fóbie", kterou jsem měl jako služební(4 roky - cca 100.000km, 1,4MPI), se mu nevyrovná. A teď škodovkáři do mne!

28.02.2011 | 12:52:00 | infinitiG20 Reagovat

Beriem tento názor, ale myslím, že ani japonské autá nedokážu odolať zubu času a opotrebenia, len vydržia dlhšie ako tie ostatné. Záleží na tom, ako a kto s autom jazdí a ako sa o neho stará. To sťahovanie okien už mi raz zablblo, v automatike, ale bolo to po tom, čo som umýval auto, tak myslím že je to len nejaký skrat kvôli špatnej izolácii kontaktu. A čo sa týka motoru 1.3, tak ten veľmi nepoznám, ale je staršieho pôvodu a tak sa nečudujem tej zimnej spotrebe. Ale môže to byť aj zle nastavené, či zahrdzavené a preto sitič dobre nevypína. Mne vypne po pár minutách v silných mrazoch po 1-2 km.
Ešte som zabudol dodať, že autko má klímu a všetko v elektrike, čo sa o naších autách v tejto cenovej kategorii okolo 3000 eur nedá povedať. Určite sú oveľa lepšie autá, ale každý si musí rozmyslieť, čo od auta chce a koľko chce investovať. Dať 3500 eur za ohrkanú fábiu v základe, to by sa mi určite nechcelo. S pozdravom

25.02.2011 | 13:37:43 | Braňo Reagovat

Mazda-Demio

Ahoj. Tak drzim palce s novym "starym" vozem a mnoho stastnych km! Jinak te musim jen informovat ze mam znameho a on vlastni Demio 1.3 r.v 99. V zime spotreba 10 litru-neustale zaplej sytic na kratke trasy,obcas vypovida sluzbu el. stahovani oken,drahe nahradni dily-inu Japonec.Ma ho 4 roky najezdil bez problemu 2.5 roku a lil jen benzin az ted jse mu vuz zacina pekne sypat a je z toho nestastny. Nerikam auto si paradoxne pred tim vychvaloval. Ale rikam treba je to invidualni a zalezi i na stari vozu.

25.02.2011 | 11:03:45 | pospa65 Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mazda Demio