Recenze Mercedes-Benz E 3350CGI
“Spolehlivý výkonný vůz”

Autor recenze: letitý fanda aut (62 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2010 Typ motoru:3500 Stav km při koupi:4 km Stav km nyní:10 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 15. 5. 2011

Hodnocení inzerátu: 10 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Od Dacie po Wartburg asi 10 značek a 15 vozů

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne


Hodnocení a zkušenosti s autem

Motor 6ti válec do V benzin. A to záměrně. Jde o klasický motor bez přeplňování, tedy atmosférický. Vyhoněné nízkoobjemové motory se velkoobjemovému, podstatně jednoduššímu a méně poruchovému, nikdy nevyrovnají.
Výkonný vůz, 215 kW s rozumnou spotřebou. Při jízdě dle předpisů průměrná spotřeba do 8,5 l benzinu na 100 km. Ve městě samozřejně podstatně více. Je to ale vůz na delší cestování, nikoli popojíždění v dopravní zácpě.
Převodovka automat 7 st. vpřed a 2 vzad s vestavěnou logikou. Přizpůsobí se stylu jízdy. Možno přepnout na sportovní režim. Lze řadit i pádly pod volantem. Po delší klidné jízdě při tvrdém sešpápnutí akcelerátoru chvíli váhá, pak se přizpůsobí a řadí rychle.
Podvozek oproti předchozímu E typu tvrdší i na kolech 16". Stabilita výborná.
Karoserie se mi velmi líbí, přeferuji hranatější tvary.
Volil jsem vůz s co nejmenším množstvím elektroniky, přesto je jí nadbytek. Např. vestavěný počítač vše hlídá, rádio lze bez problémů spárovat s telefonem, samozřjmě tempomat atd. Parkovací asistent hlídá oba konce vozu i boky.
Sedadla jsou pro mne méně pohodlná, než např. v předchozím voze Superb. Manželka si je nemůže vynachválit. Je to individuální.
Vůz pořízen v zimě. Protože ale letošní zima byla značně nepříjemná, jezdil jsem raději SUV než MB E.
Výtky a nepříjemnosti: Na vůz lze použít prakticky jen riginální doplňky. Např. pro hydraulický hever je si nutno vyrobit dřevěnou redukci pro osazení v prahu vozu. Osazení je speciálně tvarované a okolí je oplechované hliníkovým prahem. Dodávaný hever je nepoužitelný, smeká se. Patrně MB nepředpokládají jeho použití. Bezpečnostní rouby na kola opět jen originál. Ostatní mají jiný kužel. Alu disky pro zimní pneu jsem pořídil DEZENT, tam opět jiné šrouby. Ty jsou ale dodány s disky.
Hlídač bdělosti řidiče spustí poplach při delší pravidelné jízdě na tempomat po dálnici s minimálním pohybem volantu. Domnívá se že usínáte.
Závěrem velká spokojenost.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 10


Komentáře uživatelů k recenzi Mercedes-Benz E

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mercedes-Benz E