Recenze Mercedes-Benz S 350 TD
“Super kočár bez investic”

Autor recenze: 4mix ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:3500 Stav km při koupi:250 000 km Stav km nyní:283 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 11 l/100 km Vloženo: 7. 11. 2009

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: od starý škodovky přes audi A6 až po novou Thalii :-D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne. Od počátku koupě se ještě nic nerozbilo. Předemnou ho měl můj známý, takže vím od koho a co jsem koupil, mimo spotřebních věcí se nic neměnilo. Časem jen přijdou žhavící svíčky, v zimě trošku líněji startuje, ale vždycky chytne napoprvé.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Kočár, který nemá konkurenci, kdo v něm jel, ví sám. Plná výbavá, vč. klima, kůže, paměťových sedaček, tempomat, dvouzónová klima atd. Není to extra zázrak, ale na tu dobu prostě bomba. Za 70 klacků co by jste chtěli. Dvojitý okna jsou geniální. Super pohodlí, nemá konkurenci!! motor je trošku línější, ale závažnější problémy s rychlejší akcelerací nemá. Spotřeba se pohybuje okolo 10 litrů (včera jsem to ještě znovu počítal), což si myslím není vůbec zlé na takový kočár, ovšem musí se jet max. na půl plynu, při plynu na podlaze jezdí i za 17 litrů na 100 km. Co se týče dílenského zpracování, je na nejvyšší možné úrovni, ani po 280 tis. se nic nepohne, ani nezavrže. Automat řadí perfektně. Antikorozní ochrana je na dobré úrovni. Auto nebylo nikdy garážované a nebyli na něm dělané nástřiky a přesto je na autě jen puchýřek u zámku kufru a pár puchýřků zevnitř na řidičových dveřích. Puchýřky jsou již 2 roky stejné, ale i tak půjde vůz do lakovny, kde se o to postarají a udělají antikorozní nástřik.....
A nyní souhrn:

Na autě se mi líbí:
+robusnost
+pohodlí
+spolehlivost
+bezpečnost
+bohatá výbava
+relativně nízká pořizovací cena
+vzhledem ke stáří solidní antikorozní ochrana

Naopak co se mi nelíbí:
-línější motor
-v zatáčkách při razantnější jízdě nedrží stopu
-hlučnější chod motoru (hlavně za studena)
-špatně udělaný dodatečný alarm, který mi zbytečně při delším stání vybíjí baterku.
-při těžké noze papá jednou tolik

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Mercedes-Benz S

Vložit komentář

Je to paráda

Mám W140 420SE 4,2 liter benzín/plyn. Pohodlie a jazdné vlastnosti sú parádne. Spotrebu na plyne mám 15-17 litrov na 100km, ale na benzíne to žerie fakt ako sviňa :) Verím, že sa na tom dá spraviť 15 litrov na 100 po rovine, ale normálne od 22 hore, a tým myslím poriadne vyššie :) Každé naštartovanie tej V8-ky niečo stojí, ale je to fantastické auto s poriadnym odpichom a brutálnymi brzdami, máločo sa tomu vyrovná a to nehovorím o tom, že mám problém otvoriť spolujazdcovi dvere zvnútra - nedočiahnem, ani na zadné sedadlá. Kvalitné audio, otvoriť strešné okno a ide sa :)

28.04.2015 | 22:45:48 | Smokie  | 188.112.76.* Reagovat

Mercedes S

Velice povedené Mercedesy, které předběhly svojí dobu jak vzhledem, tak i kvalitou a hlavně jízdním komfortem (kdo v něm neseděl, tak to nemůže pochopit), měli by je dělat i dnes s nějakým novějším úspornějším motorem třeba CDI nebo TD,hned bych si jej koupil bez ohledu na stáří-jelikož tyto vozy nestárnou a jsou stále kvalitnější než současné nové modely přeplácané elektronikou a vyžadující drahé opravy.

13.09.2013 | 22:29:55 | Rosta  | 178.72.254.* Reagovat

PECKA

Cikánskej kočár jako prase, :-D ale je úžasnej, miluju ho, nikdy bych neměnil :-)

22.02.2011 | 15:16:34 | baron Reagovat

souhlas

Jo tyhle Mercedesy jsou fakt supr, měl jsem toho samýho a byl jsem nucenej ho prodat kvůli tomu, že jsem ho pak už neměl kde parkovat a na ulici mi ho lidi ničili, tak jsem ho vyměnil za Oktávku 1,8 kombi, to se nedá vůbec srovnat. Oktávka je papírová krabička s nepovedeným motorem, oproti Medvědovi.

27.11.2009 | 12:39:26 | MB Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mercedes-Benz S