Recenze Mercedes-Benz Vito 112
“Ke zvracení.”

Autor recenze: Bohuslav Málek (46 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:nafta Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:130 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 10. 11. 2006

Hodnocení inzerátu: 11 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 3.0

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Octavia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Auto mělo poruchy již od koupě.Během prvních padesáti tisíc km byl 3x vyměněn chladič,4x opravován centrál a zavírání dveří,vyměněny pneumatiky s prasklým kordem,vyměněna přístrojová deska,váha vzduchu,táhla řazení,vodní pumpa atd. Nestalo se abych vydržel od servisní prohlídky do další.V průměru na 2000 km návštěva servisu. A to vždy natřikrát!!!!

Když přijedete prvně,snaží se to vyretušovat,za chvíli musíte se stejnou závadou zajet do servisu znova,oni identifikují závadu a objednají náhradní díl - tím pádem vám řeknou přijeďte zase za týden,až nám dojde díl......atd.

Moji rodiče měli kdysi auto Oltcit - naříkali jak je poruchové, ale kam se hrabe na mercedes Vito !!!!

Shrnuto - největší křáp na světě !!!!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám . jen ty nejhorší !

Nechápu jak mohla firma MB dovolit,aby někdo vyrobil pod jejich jménem takovou hrůzu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 11


Komentáře uživatelů k recenzi Mercedes-Benz Vito

Vložit komentář

Nezmar

No docela koukám tady na ty zkušenosti a nedá mi to něco napsat. My jsme koupili Viťáka 112 CDI jako předváděčku jelikož nám ukradli dodávku Tranzita (1992) v itálii a bylo třeba něčim vozit zboží. Auto bylo využívváno jako osobní i jako firemní. Řidičem byl pouze jeho majitel a o auto bylo dobře pečováno. Chip na cca 160PS a krouťák velice slušnej.Octávie TDI a podobné neměli šanci. Když jsme ho prodávali tak mělo něco kolem 180000km. A to z důvodu, že majitel - otec zatoužil po offroadu. Do té doby se s ním jezdilo i na daleké cesty, vždy cca na měsíc a nekolik tisíc km. A nikdy žádný problém. 1x Maroko, 1xSenegal - Dakar, Turecko, Sýrie, Jordánsko, Egypt, Kréta. Jezdilo po písečných dunách, v písečné bouři (to teda trochu odnesla světla a kapota, horko 50 stupňů ve stínu a velice prašném prostředí západní sahary nebo nadm. výška 4000m. Co vím tak jediné co se dělalo byly normalní spotřebáky. MYslim, že ani s čepama atd. nebyl žádný problém. Brzdy krom destiček(samozřejmě)-původní. Těžko se nám s ním loučilo. Super auto. Píšu to zde z vlastních zkušeností tak mě prosím hned nekamenujte jak je to tu zvykem.

02.09.2013 | 22:45:34 | Kiši112  | 178.23.219.* Reagovat

vito 2000

My jsme si koupili Vito nedávno , v brněnském autobazaru.Je to rok 2000, 2,2TD a zatim jsme s nim spokojeni.Je cely v kůži,vyhrivana predni sedadla,ma i dvd s obrazovkou lcd. Jedine co nam ted pres zimu vadi,je ty nepovedene hadicky ktere vedou az nahoru ke steracum a zamrza v nich voda, i ta do -40C ! A taky odesel ventilator topeni,ale nastesti to byly jen uhliky-koupily se v motottechne jeden kus 20kc a potrebovaly sme 2ks,uhliky se prinytkovaly a uz to fouká.
A ten central taky zlobi, nefunguje u strany spolujezdce.Snad i to casem opravime.Jinak sme spokojeni.

30.12.2010 | 16:08:33 |  Reagovat

Spolehlivost Vita

Vito je opravdu jedno z nejvice poruchových aut s jakým jsem se jako mechanik setkal.Nedávno jsem ho lacino koupil a je na něm v háji snad úplně všechno.Umim poznat rozdíl mezi autem,do kterého se dlouho nadali peníze a autem na kterém se sere úplně všechno protože to je krám.A nejzábavnější na tom je to,že všechny tyhle poruchy se dějou opravdu všem majitelům...třeba ten centrál:-)...Vysvětlení tohohle "úletu"od Mercedesu je jednoduché:Vyrazná úspora peněz spol.Mercedes při výrobě těchto vozú ve ŠPANĚLSKU!

31.05.2010 | 01:51:16 |  Reagovat

V-220 CDI

Mam trochu jiné zkušenosti.
Mimo to že jsem koupil Vito se "špatnými" vstřiky a nechal je vyměnit mi odešlo čidlo nafukování zadní nápravy, baterie a teď řeším jeden motorek na otevírání zadního okýnka. Jinak nic. Požíváme Vito denně jako rodinné vozidlo a pojíždědlo jak po městě tak i na dlouhé trasy, takže v běžném režimu. Běžný servis a prohlídky řešíme v německu (máme to kousek) a jsme maximálně spokojeni.

04.06.2009 | 12:52:02 |  Reagovat

vito

no ja osobne mam vito uz tri roky a je to opravdu dric to je pravda komfort je opravdu super takze svezeni nadherne ale ta poruchovost je opravdu na hranici unosnosti, ja jsem vymenil- central,imobilizer a alarm, alternator, trikrat loziska a naboje na predku, vsechny cepy, stabylizacni tyce, tahla razeni opravuju protoze to jeste jde ale taky budou nova, poloosy obe i s kloubama, prevodovku, spojku trikrat behem mnesice vada materialu,tlumice, tachometr, cidlo teploty, zhaveni, rizeni a to je snad fse na co si pamatuju bylo toho tolik a stale ze uz zapominam co bylo na zacatku ale stale si nestezuji toto auto to kompenzuje prostorem spotrebou motorem a hlavne ten komfort a design to mne stale drzi abych ho neprodal a ty veci co jsem jmenoval by stejne zadne jine auto nevydrzelo pri najetejch 465 000km takze spokojenos

20.05.2008 | 09:54:35 | pajasek111 Reagovat

K tématu medvěd

Najezdil jsem s firemním Vitem 250 000 km. Opravdu rád na něj vspomínám co se týče jízdních vlastností a požitku z jízdy. Bylo to auto dříč, jezdilo stejně svižně prázdné i plně naložené. Pro mne prostě srdcovka. Ale co se týče poruchovosti bylo hned jasné že nebylo vyrobeno v Německu, ale ve Španělsku. Ve firmě jsme měli Vita 4 a všechny nás trápily takovými závadami jako např.: tekoucí nafta ze vstřiků (okolo trubek), nutnost častého šponování lanek řazení (nešťastné řešení), vadný alternátor, časté závady elektroinstalace, krátká životnost kotoučů, vadný tachometr, závada natáčení zrcátek atd. Musím říci že motor byl držák bez poruch u všech kusů ale veškeré příslušenství auta se vždy v nejnevhodnější okamžik ozvalo. Myslím že to bylo často zapříčiněno špatným zpracováním od Španělů. Toť mé zkušenosti a můj názor.

20.01.2008 | 23:44:44 | Petr Kovář Reagovat

Mam 112 cdi L 2002 a jsem maximálně spokojenej sice jsem taky nechal opravovat centrál ale jinak je to dobrý auto.Hodně lidí mě varovalo ale jsem opravdu spokojenej.Má najeto 80000km.

09.02.2007 | 23:54:00 | fantoci Reagovat

vito

... proč jejtedy proboha používáte 5 let !!!! ???

22.12.2006 | 15:14:38 | slavek Reagovat

Vlastním Vito 110 D již rok a jezdím bez problémů a když ho srovnám se stejně starým Transitem tak bych zpátky neměnil. Naprostá spokojenost!

11.12.2006 | 19:07:55 |  Reagovat

vito

dohužel jsi nejspíš naletěl na výrobu ze Spanělska.

23.11.2006 | 22:05:35 | alex Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mercedes-Benz Vito