Recenze Microcar Ligier JS 6-L
“Veselý kamarád :-))”

Autor recenze: Sir Psycho sexy (22 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:50ccm Stav km při koupi:5 260 km Stav km nyní:5 920 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 4,5/100 l/100 km Vloženo: 27. 6. 2005

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nyní se potýkám s variátorem, resp. s celou mechanikou převodového ústrojí. Ve všech materiálech se píše, že vozidlo by mělo dosahovat konstrukční rychlosti 45km/h. Variátoru funguje pouze jeden stupeň Věřím, že výměnou pohonných řemenů se chyba odstraní.

Byl zoxidovaný konektor napájení ventilátoru topení.

Nějaký šikula drhnul okno zevnitř tak vehementně, že poškodil originál ve skle zalitou anténu k rádiu.

Jinak vše šlape jako hodinky, stroječek naskočí na první otočení klíčku, spotřeba je OK, jen nádrž by mohla být větší.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz vznikal v sedmdesátých letech ve francii jako alternativní městské vozítko. Zajímavostí je, že výrobce se až do roku 1996 účastnil seriálu mistrovství vozů formule 1. Při délce 2303mm a šířce 1296mm je vůz uvnitř nečekaně prostorný.(nesmíte se podívat dozadu, tam už je jen symbolický "kufřík" a zadní sklo) Posaz je docela příjemný a osoby uvnitř sedí vzpřímeně. Jedinou chybkou je absence opěrek hlavy.

Na to, že se jedná o minivozítko, je vybaveno tak, že může s důstojným srdcem nosit jméno týmu formule 1.
Brzdy jsou sice bubnové, ale jejich výkon je dostačující. Jsou totiž kapalinové, dvouokruhové na všechna čtyři kola.

K výčtu výbavy dále patří již zmiňované topení, "ofuk" předního skla, stěrač s ostřikovačem, "blinkry", mlhová světla, kůží obšitý sportovní volant, lomená hřídel řízení, hřebenové řízení, diferenciál, brzdová světla.... zkrátka vše, co má dospělý automobil mít.

Podvozek a jízdní vlastnosti jsou kapitolou sama pro sebe. Vpředu je zavěšení Mc pherson(!) a vzadu víceprvková náprava. Celý podvozek je spíše tvrdší, a ani při rychlostech přes 40km/h (z kopce s vyřazenou rychlostí) nevykazoval známky nejistoty. Při prudkých manévrech občas mívám strach z převrácení vozu, ale zřejmě je to jenom pocit. Kola jsou možná, vzhledem ke komickému výkonu motoru, zbytečně široká (veliký valivý odpor), ale na vozidle vypadají dobře a hlavně mají jistě obrovský podíl na dobrých jízdních vlastnostech.
Motor je vodou chlazený dvoudobý jednoválec Derbi o obsahu 50 ccm. Výkon se mi buhužel nepodařilo zjistit. Ovšem odhadoval bych vyšší průměr třídy, vzhledem k tomu, že relaivně vysoká hmotnost stroje mu nevadí. Ovšem ideální motor by byl čtyřtakt o obsahu 125 ccm. Slabší motůrek se musí hodně točit a ve vyšších otáčkách je i přes dobré tlumení dost hlučný. Na škodu by také nebylo automatické míchání oleje a benzínu.

Celkově hodnotím autíčko velice pozitivně. Je to takový babylov (jééé to je roztomilý!) a úžasná technická (alespoň v našich zemích) rarita.

Kdo by jste měli jakékoliv další info, byl bych velice vděčný dozvědět se více o těchto pozoruhodných autíčkách:-)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Microcar

Vložit komentář

co spusobuje občasné vybití baterie u Ligier xt oo max.

Když vydělám kliček ze zapalování,tak se občas samo o sobě spustí palivové čerpadlo a rozsvítí se podsvícení tlačítek po otvírání oken.Což má za následek vybití baterie.Muže někdo poradit čím to je děkuji.

15.02.2018 | 13:16:18 | Milan  | 46.33.112.* Reagovat

ligier nova

prosím o radu mám také toto autičko a mám problem když se rozjíždím tak to strašně cuká a klepe se motor prosím poradte mi pište na email patrikcesak@seznam.cz

27.11.2010 | 14:03:24 | patrik Reagovat

Čus jestli se chcete podívat jak to vypadá http://dtp-pedro.blog.cz/galerie/auta-kamaradu/david
scháním náhradní díly (pravý dveře) na ligier nova.Jestli někdo víte kde se daj sehnat tak dík

18.03.2008 | 21:50:22 | ligier nova Reagovat

ježiš to musí bejt krám...fuj zakázat, co tohle hledá na silnicích...

09.02.2008 | 13:30:33 |  Reagovat

love

je to čistě srdeční záležitost, viděl jsem jich několik ve Francii a dokonce i lehce natuněný,a dobrý.Hodně lidí neví jak to pořádně vypadá,tak dám příklad asi jako malá lancia Y 1,1, ale tak ještě o půl metru kratší a celé plastové.Já bych ho chtěl také pořídit,proto že syn si bude dělat řidičák na "pindˇoura a na ježdění do učení je to lepší,než malý motocykl.Spotřeba v dieselu je asi kolem 3,2/100km,tak že dobrá,a ten variátor,spotřební asi jako destičky do brzd.Nevím,nebo jsem to ještě nezjištˇoval, jestli u nás v čr je nějaké zastoupení,ale asi by byl lepší kontakt s někým ,kdo jezdí pro nějaká vozidla do F,tam vědí o co jde a hlavně,jezdí jich tam dost. S pozdravem Miras

27.01.2007 | 21:10:16 |  Reagovat

co to jééé?

02.08.2006 | 14:31:23 | Diego Reagovat

otázky

Za pet let jenom 700km?! To je auto na golf? Měl bys dodat foto, ať víme jak to vypadá.

09.04.2006 | 07:44:08 | pepino Reagovat