Recenze Mitsubishi Galant combi
“Luxusní dravec”

Autor recenze: Eliška Hesslerová (27 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:2,5 V6 Stav km při koupi:224 000 km Stav km nyní:234 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 23. 8. 2010

Hodnocení inzerátu: 11 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mitsubishi Galant 1.8

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Praskla nádobka na servo (přestal fungovat posilovač řízení). Bylo to způsobeno opotřebením materiálu. Oprava byla levná a rychlá.
Klapal motor - vyměnily se rozvody včetně gufera atd. Tato oprava stála včetně výměny předního ložiska a zadních brzdových destiček 14000 Kč. Opravu provedl profesionální tým Mitsubishi Motors v Německu.
Výměna spojky - Galant dostal novou originální spojku, která byla dražší pouze o 300 Kč než spojka z druhovýroby. Navíc ta z druhovýroby se ukázala jako vadná. Byla méně kvalitní.
Dále bych ráda vyměnila zadní tlumiče, ale jelikož jsou samostavitelné, musím koupit originály. Tyto tlumiče jsou hodně drahé, ale za to velmi dlouho vydrží. Tudíž půjde pouze o jedinou jejich výměnu.
Ráda bych řekla, že auto v době koupě mělo najeto již 224 000 km a skoro vše je v autě původní. Včetně spojky a tlumičů.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Doma jsem měla Mitsubishi Galanta 1.8 GLSi z roku 1995, nového Mitsubishi Colta CZ5 Sport 1.3 z roku 2008 a přesto mi doma něco chybělo. Přála jsem si auto se silnějším motorem a tak jsem domů pořídila ještě Mitsubishi Galanta 2,5 V6 1998. V době koupě měl najeto 224 000 km, ovšem této cifry jsem se nebála. Motor 2,5 V6 se nemusí při jízdě tolik namáhat jako například motor s obsahem 1.3. Navíc auto bylo poměrně zachovalé a za dobrou cenu 62 000 Kč.

Komfort
Auto je velice pohodlné pro všechny pasažéry a to i tehdy, pokud vezu 5 dospělých osob. Stejně tak byl i pohodlný Galant z roku 1995. Výbava Galantů bývá vysoká. Automatická klimatizace, tempomat, 4 airbagy, okna v elektrice atd. je samozřejmostí.
Doma máme combi, které disponuje velikým zavazadlovým prostorem, takže převážet nábytek a jiné větší předměty není problém. Tedy pokud se ještě složí zadní sedadla. V takovém případě se dá v Galantovi i dobře vyspat. Toto ocení cestovatelé či lidé, kteří jezdí na různé akce, kde přenocují.

Jízdní vlastnosti:
Auto je značně těžké a to i v porovnání oproti předchozí generaci Galantů. Když ho řídíte, cítíte, že řídíte velikou loď. Auto proplouvá zatáčkami. Na silnici drží pevně. Motor táhne krásně odspodu. Jezdit s ním je radost. Nejvíc mu vyhovuje vyšší rychlost na dálnici, kde je spotřeba nižší, než na okreskách. Jediné, co mi vadí, jsou slabší brzdy. Na tak těžké auto by to chtělo větší kalibr. Ale není to žádná tragédie. Jen se s tím musí počítat.

Za Galanta - tzv.žraloka - jsme moc rádi. Když jsme ho přivezli domů, nejeden soused nám přišel pogratulovat k takovému kousku. Navíc nás oslovují i cizí lidé s tím, že se jim naše auto moc líbí. Jsme na něj pyšní a doporučuji ho i dalším lidem. Mitsubishi zdar!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 11


Komentáře uživatelů k recenzi Mitsubishi Galant

Vložit komentář

souhlas

já vlastním žraloka ve dvoulitru dieselu, sedan. jsem s ním spokojený. vyměnil jsem svépomocí všechny 4 tlumiče. Bohužel praskla levá přední pružina, ale zatím jsem ani v extrémech neměl šanci poznat rozdíl. Motor si bere stabilně kolem 7mi litrů nafty, což u 14 let starého kusu s 300 000 km najeto není zlá hodnota. Turbo je po dobrovolné (rozuměj nenutné) repasi, čekají mě rozvody. Výbava, pohodlí a jízdní komfort je na vysoké úrovni a excelentní audio již ve standardu. Celkově bych neměnil.

15.07.2012 | 23:38:41 | Pyžamo 213  | 88.100.58.* Reagovat

Vkus

Nádherný auto - vždy bylo a nestárne

31.08.2010 | 22:40:15 | Honza Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mitsubishi Galant