Auto recenze Moskvič - rozcestník pro recenze Moskvič

Nejčtenější auto recenze

5,6Moskvič 412 (1971) Moskvič 412 (1971) autor: Přečteno: 4472x
6,0Moskvič Aleko (1990) Moskvič Aleko (1990) autor: Zdeno Přečteno: 4280x
7,7Moskvič Aleko (1989) Moskvič Aleko (1989) autor: robo Přečteno: 4266x
8,4Moskvič 2140 (1979) Moskvič 2140 (1979) autor: Petko Přečteno: 3376x
5,2Moskvič 408 (1969) Moskvič 408 (1969) autor: sheriff Přečteno: 3135x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE: Dynamika

Stálý převod 4.5,by byl už moc lehký,a řvalo by to jak protržený!Stačilo by tak 4.2,a zvýšit výkon 1.5l motoru na 64kw a t.moment na 130 n.m.Nejlepší by byla instalace vícebodového vstčikování.Mám ŠKODA FELICIA-1.3-MPI-50KW-106 N.M,a zařadit 5ku klidně můžu v rychlosti 60km/h.Normálně si to vezme,a nijak neprotestuje a za chvilku je tam 100km/H.Felicia má stálý převod 4.118,a je to tak akurát.

07.07.2019 | 00:53:56 | KLEMENTIUS | Recenze: Moskvič Aleko Uzam 331.10 (1990)

Moskvič Aleko

Kúpil som Aleko za 45000 korún od dôchodcu, najazdené malo iba 21730km. Urobil som na ňom 54000km a bolo na svoju dobu pohodlné, lacné oproti konkurentom. Dostal som sa s tým aj do lesa po lesnej ceste, kam dnešné auto nemá šancu vyliezť, iba ak je SUV. Čo bol problém, tak to bola karoséria zadné lemy a prahy. S motorom som nemal jediný problém. Mám z neho kopec fotografií a dokonca mám doma dodnes kovový model v presne takej farbe ako som ho mal aj. Bola to taká svetlá /maslová žltá farba/. Náhradné diely som kupoval u pána Kerekeša v Kerimexe v Košiciach.

20.03.2016 | 22:24:52 | Zdeno | Recenze: Moskvič Aleko 1,5 benzin (1989)

RE: Dynamika

Ten motor je imo úplne OK. Taký opel vectra A 1.6i má tiež len 55kW a auto s tým ide celkom rozumne. To isté Audi 80 1.6.
Stačilo by, keby miesto 3.9 bol celkový prevod tak 4.5 a bolo by z toho úplne iné auto. Síce by na trojke neatakovalo 120km/h a na 5-ke pri 100km/h netočilo iba 2500 otáčok, ale bolo by svižné a vo vyšších rýchlostiach aj úspornejšie. No je mi jasné, že ZSSR proste na druhú prevodovku peniaze nemalo...nemali už vlastne peniaze na nič..

25.01.2016 | 17:32:52 | Motronic | Recenze: Moskvič Aleko Uzam 331.10 (1990)

Dotaz

Zajímalo by mne jestli ještě máte dieselové Aleko, vypadá to, že bychom v karlovarském kraji mohli být 2 nafťáci Alekáci...

20.06.2015 | 23:20:06 | Miloš | Recenze: Moskvič Aleko 1850/ford escort D (1991)

RE: Dynamika

Ano presne tak..aj ked ten motor tam proste nemal co robit

05.08.2014 | 23:44:56 | Aleko | Recenze: Moskvič Aleko Uzam 331.10 (1990)

RE: Dynamika

U vozidla vybaveného motorom s nízkym točivým momentom a dlhou prevodovkou je potreba v stúpaniach zostúpiť na nízke prevodové stupne. U Aleka 1.5 nemalo zmysel tam týrať 4-ku. Kľudne podradiť na 3-ku. 54kW nie je na 1100kg zase tak málo, ale pri 106Nm a dlhej prevodovke je potrebné vedieť kvaltovať.

11.03.2014 | 08:25:22 | Motronic | Recenze: Moskvič Aleko Uzam 331.10 (1990)

RE: Moskvič Aleko 21412

dobry den, mohli by ste mi napisat, co Vam zostalo z aleka ? Mozno by som mal o to zaujem, dakujem jajo

2011jajo@gmail.com

31.08.2013 | 10:32:49 | jajo | Recenze: Moskvič Aleko 1,5 benzin (1989)

RE: Hlavní je bezpečnost

Po ránu se tak rozblebtat,slušný výkon.

10.08.2013 | 09:53:57 |  | Recenze: Moskvič 412 1500 OHC (1971)

RE: Hlavní je bezpečnost

Vašku Ty mě s prominutím ale opravdu začínáš štvát, všechno co jsi vytáhl za výroky, byly skutečné, ale zkrácené či s velmi malou tolerancí vychýlené. Jen a jen kvůli tobě tady jede tady tak dlouhá diskuze, chápeš to?
Nehodlám Ti vysvětlovat každé slovo, protože všude, cos vytáhl je vesměs plus mínus pravda nebo zkrácená věta.
Příště už přestaň psát takový poznámky alá, zase tu zasíráš diskuzi.
Vypadá to, že když začnu něco psát a nejsi schopen z toho něco vytáhnout, je to pro Tebe zasírání, a když najdeš něco co malilinko nesedí, okamžitě se toho chytíš jak tonoucí se stébla.
ALE MÁŠ TO UŽ MARNÝ! Na tebe už s prominutím ode dneška KAŠLU!
Mimochodem mezi náma skore 3:1! To už nedoženeš, KONEC ZÁPASU!

10.08.2013 | 09:25:59 | svlastik | Recenze: Moskvič 412 1500 OHC (1971)

RE: Hlavní je bezpečnost

"dělá se z odpadů živočišné železné rudy" co příspěvek to perla :-) Odhaduji IQ na -10.

10.08.2013 | 07:47:22 | Vašek | Recenze: Moskvič 412 1500 OHC (1971)