Recenze Nissan Almera 1.8 5dv. Sport
“S Almerou jsem zcela spokojen.”

Autor recenze: gabrook (50 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1,8 / benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:100 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 let Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 1. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nissana jsem si začátkem roku 2001 pořídil zejména proto, že jsem chtěl spolehlivý vůz. A taky proto, že se dle dostupných statistik méně kradl. V tom druhém jsem se zatím bohudík nesplet, v prvním částečně. Nemilým překvapením zejména bylo, že se občas nepodařilo nastartovat. Třikrát mě museli odtáhnout. Podotýkám, že ale vše ale zajistil servis, cca do hodiny. A to i s nabídkou náhradního auta po dobu opravy a bez nějaké speciálního připojištění. Po té, co vyměnili komplet elektroniku, tak je po problému.

Dále mi ještě opravovali palivové čerpadlo (bylo hlučné) a přelakovávali zadní dveře kolem okna kvůli rzi, jinak jen nějaké úplné drobnosti.

Všechny nedostatky byly provedeny ještě během tříleté záruky. Poslední dva roky jezdím zcela bez poruchy a auto je naprosto spolehlivé. Jediným menším problémem je relativně kratší životnost žárovek čelních světlometů a to, že se někde na cestě, po tmě a v dešti mění dosti nepohodlně.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mezi největší klady auta patří perfektní podvozek, v zatáčkách opravdu drží a s motorem 1.8 na kvalitní vozovce a v kopcovitém terénu je jízda opravdu požitkem. Při nízkých otáčkách je motor tichý a má už velice slušný točivý moment. Jízdní pohodu a ovladatelnost mohu porovnat se stejně starou Oktávií 1.6, myslím, že Almera je v těchto ohledech lepší.

V Německu po dálnici jsem bez problému dlouhodobě držel 180 km/h, auto bylo bez vibrací a jakýchkoliv pazvuků. Lehce akcelerovalo při této rychlosti i na pětku až cca na 205 km/h (dle ukazatele na tachometru).

Dlouhodobá průměrná spotřeba je 8 l/100 km. Při dodržování předpisů mimo město se dá jet i do 7 litrů, ve městě nebo při sportovní jízdě cca 9 litrů.

Auto je pohodlné, a to i na zadních sedadlech, a svou velikostí, prostorností a vybavením dobrým kompromisem mezi nároky dálkové prázdninové jízdy s rodinou a parkováním v ucpaných městských uličkách či individuální sportovní jízdou. Také svým vzhledem ještě drží krok se současnými trendy a přitom nevypadá tuctově.

V roce mě nový vůz stál 475 tis. Kč (ABS, 4x airbag, vestavěné autorádio, klimatizace, volant v kůži)

Almera mi nyní plně vyhovuje, takže bych nový vůz zatím ani nechtěl.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Almera

Vložit komentář

Almera sport 1.8 HB

Souhlasím s recenzí v článku , má almera v době prodeje najeto 100000 km , jízdní vlastnosti a vitalita motoru odpovídá postřehům v článku ,porovnávám i s nyní nově koupeným nissanem Qashgai,..Praskající žárovky v čelních světlometech u Almery jsem částečně vyřešil instalací světel na denní svícení a vřele doporučují dodatečnou péči o antikorozní ochranu dutin a podvozku.,,,ať slouží...

09.11.2008 | 09:37:15 | klacid Reagovat

Mám taky Almeru 2001 ale 1,5 benzín. Nissan měl tady v tom ročníku problém s čipem řídící jednotky a výsledkem bylo že auto někdy nenastartovalo, ale bylo to jen při shodě několika okolností (už nevím jakých ). Já jsem tady tento problém nezažil a i přesto mi přišel dopis od Nissanu kdy se mám dostavit do servisu na kontrolu tohoto čipu - myslím, že je to perfekní jednání firmy. Nissan obesílal všechny majitele u kterých by tento problém mohl nastat. Korozi na autě nemám. Jedinné co je opravdu slabé místo auta je životnost předních žárovek ve světlometu a jejich výměna

02.05.2006 | 06:31:07 |  Reagovat