Recenze Nissan Maxima 3,0 V6
“Velmi dobrý vůz.”

Autor recenze: speedy (37 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:2960/ VG30 Stav km při koupi:128 000 km Stav km nyní:166 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 9,8 l/100 km Vloženo: 16. 11. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 130 L

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto v průběhu provozu mělo pouze závady způsobené přirozeným opotřebením. Vyměnil jsem kotouče a brzdové destičky na všech kolech a výfukové potrubí od katalyzátoru dále. Téměř vše jsem prováděl svépomocí, včetně výměny náplní. Pouze výměnu rozvodového řemenu, přezutí a ošetření dutin provedl servis.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz jsem koupil jako druhý majitel v ČR - celkově třetí. Po celou dobu se u něj těměř neprojevila koroze s vyjímkou míst, kde byl lak poškozen kamínky na předních blatnících a kapotě zvenčí.

Jízdní vlastnosti velmi pohodlné, ale jisté v zatáčkách i při vysokých rychlostech. Zrychlení 0-100km/h za průměrných 10 sec. není nic moc, ale na automat s hmotností 1500kg je to velmi dobrá hodnota. Maximální rychlost dle tachometru 220km/h.

Automat 4 rychlostní s tím že trojka točila do 190km/h. I proto se s ním nádherně předjíždí. Automat řadí ve třech volitelných módech (sport, normal,comfort) hezky rychle a předvídatelně. Požadovanou rychlost vlastně korigujete pohybem plynu.

Na předjíždění je možné použít i "overdrive" kdy po stisku tlačítka převodovka předem podřadí a motor točí do max 6500 ot/min. V zimě je zase příjemná zvýšená svornost diferenciálu a "plížení automatu" při rozjezdech. Podvozek vozu je vybaven pouze ABS, ale svými vlastnostmi a zpětnou vazbou tento handicap plně vyvažuje.

Čalounění, prostor a interiér neporovnatelný např. s Octávií, Passatem i přes značné stáří Maximy. Vůz je sedan v plné výbavě.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Maxima

Vložit komentář

Zkus Nissanclub.cz, jsou tam někteří opravdu odborníci jako Jagy, HonzaBK apod., kdy někteří se opravami Nissanů i živí. Pokud ani neštěkne a to zničehonic, tak bych se zaměřil na imobilizér a dodávku paliva čerpadlem, zda vše funguje. I kdyby odešla některá z cívek na svíčkách, tak nastartuješ, takže tě něco odstavilo úplně. Jinak Maximu jsem si taky vyzkoušel s třílitrem v 33 a fofrklacek je tam fakt nanic. Čalounění interieru kvalitní až na plasty a palubku-většině lidí se moc nelíbí. Jízda dobrá, trošku vytahuje ze zatáček, slabší klima-menší náplň než u jiných ve třídě, motor úžasnej, slabá antikorozní úprava-zadní lemy, kapota, prahy.

25.06.2011 | 11:22:55 | Radek Hulmihoukolen Reagovat

Problem...

Zdravim...Ziji v Anglii a zakoupil jsem Nissan Maximu QX V6 3.0
Automat.je to starsi model..a nini mi nechce nastartovat.Benzin tam mam a Baterie se zda byti v poradku.nevim zdaly je to starterem sveho Nissanka nechci jen tak nekomu sverit nebot jak se zda je to muj maly Milacek ..jinak jsem s vozem nad miru spokojen..jen prosim poradte jak na to..neni tu nejaky odkaz nebo stranka s opravama a nebo neco takoveho..diky vsem za pomoc...Bossman

25.06.2011 | 10:42:39 | Bossman Reagovat

Mel jsem pred mnoha lety stejnou Maximu 3,0l ale v manualu. S autem jsem byl take vesmes spokojen, krome manualni prevodovky. Razeni bylo obtizne a velmi nepresne razeni (nepomohla ani komplet vymena spojky a prepakovani razeni) coz bylo na auto vyssi stredni tridy neodpustitelne. U nasledujici generace, kterou jsem take mel cca 1 rok, byly s manualni prevodovkou a nasledne razenim obdobne problemy. Z toho plyne, nikdy nekupujte Maximu v manualu, jedine v automatu !!!

17.11.2007 | 18:59:31 | Tomas1 Reagovat