Recenze Nissan Micra
“Jedno velké, ale příjemné překvapení.”

Autor recenze: Ajda (30 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.0 Stav km při koupi:90 000 km Stav km nyní:100 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 8 měsíců Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 20. 11. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Marea Weekend

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tak vzhledem k tomu, za jakého auta jsme na Micru přesedali (Fiat Marea Weekend), byl to trochu "kulturní šok." A to zdaleka nejen z hlediska velikosti auta a jeho zavazadlového prostoru, ale i z hlediska designu. Alespoň já tedy Micru považuju za mírně přerostlého žabáka, ikdyž uznávám, že docela roztomilého. Prostě Ital je Ital, o tom žádná.

Na Micře si nejvíce cením přesného řazení, neočekávaně svižného motoru (vzhledem k obsahu 1.0) a kvalitního podvozku. Plasty uvnitř nepůsobí lacině, v tomhle považuju za najvětší hrůzu Thalii. Nic horšího jsem neviděla. Trochu mi vadí hluk motoru, který po dosažení zhruba 100 kilometrové rychlosti nejde přeslechnout. Jako největší nedostatek však vidím výkonnost topení.

Opravdu je nutné najet pěknou řádku kilometrů, než se interiér v zimě trochu zahřeje.
Jinak Micra klame tělem. Ač zvenku až komicky malá a trochu buclatá, uvnitř je překvapivě dost místa, a to i vzadu. Vím o čem mluvím, mám 180 cm a zbývá dostatek místa i pro většího řidiče.

V žádném případě nemohu souhlasit s tím, že je to jen městské vozítko. Bydlíme v podhorské oblasti a nemám pocit, že bychom oproti větším autům byli v nějaké hrozné nevýhodě. Už jsme s ní byli i na dovolené, pěkně nabalení, i s dítětem, a cestovalo se opravdu pohodlně. Netvrdím, že si časem znovu nepořídíme nějaké combi, ale budu vážně uvažovat o tom, že Micra přejde na místo druhého auta v rodině.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Micra

Vložit komentář

termostat

Zrejme termostat. Mam taky Micru 96 1L, a v zime se zahrivala az kdy prijedu do cile(zrejme ve meste). Dokonce pri jizde s kopci teplota sla dolu az na prvni carku. Po vymene termostatu staci 3 minuty a mas teplo, a rucicka teplomeru uz nikam od centru nehne.

02.08.2009 | 15:52:44 | dima Reagovat

Termostat

Nech si vyměnit termostat, cca 500 kč. a autíčko bude topit za bukem.

22.11.2007 | 12:50:36 |  Reagovat

micra

Micru jsem vlastnil r.v. 2000. Skvělé auto se parádním motorem a spolehlivostí. To topení nechápu, mě topila po 1 km.

21.11.2007 | 15:12:59 | Alda Reagovat