Recenze Nissan Micra
“Velké překvapení nad malým - velkým autem.”

Autor recenze: bob (34 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1.0 Stav km při koupi:121 000 km Stav km nyní:123 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 7 měsíců Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 9. 8. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Regata Ford Sierra VW Vento Škoda Felicia Suzuki Baleno

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Rez pod SPZ.

Totálně zdevastovaná baterie (koupě atypické baterie za 1700 kč nepotěší).

V kufru stále něco nepříjemně klepe.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Micru jsem pořizoval jako druhé auto do rodiny. Původně jsem vyhlížel Suzuki Swift, každopádně vůz do obsahu 1l. Micra má jako jeden z mála vozů tohoto objemu čtyřválec (zpravidla jsou to tříválce) navíc 16V!, který je s přihlédnutím k účelu vozu opravdu vydařený. Rychle se vytáčí, pokud není auto naložené, jede i svižně.

Jízda mimo město je však poněkud línější, příjemně se dá s vozem jet tak cca do 90 km/h, poté se již motor dost ozývá a při 120 km/h už člověk za motor vyloženě trpí, i když jemu zjevně vysoké otáčky nevadí. Úžasná je spotřeba cca 5 l/ 100 km. Úplně nejvíc mě však překvapil podvozek. Ten i po 120 tis.km (doloženo serviskou), které však odjezdil v Německu a v rukou jediné ženy, je v naprosto dokonalé kondici, bez žádného klepání apod.

Ač z vnějšku malý, překvapí vnitřním prostorem (při své výšce 193 cm se bez problémů vejdu za volant) i kufrem (pochopitelně v rámci možností malého auta).
I když celkově je i po 10 letech bezvadný lak (patrně garážovaný vůz), pod SPZ se vytvořilo silné ložisko rzi. Řekl bych, že se jedná o konstrukční vadu, něco na způsob felicií a jejich prorezlých pátých dvěří.

Jinak vůz startuje na první cuknutí a to i při -20 a dvoutýdenního nicnedělání. Topení je však poněkud slabší resp. dlouho nabíhá. Vím, že po půl roce a ubohých 2 tis. km je na hodnocení příliš brzo, nicméně vůz ani náznakem nevypadá, že by měl v dohledné době přinést nějaké problémy.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Micra

Vložit komentář

termostat

Vymente termostat a bude vam leto i v zime a to po par minutech, dalnice ne dalnice furt hreje. Mam to odskousene. :) Krome toho prodavaji dva druhu termostatu na micru, presne ne pamatuju hodnoty ale jeden je vhodnejsi pro vetsi mraz druhi pro horke leto, tak jsem vybral pro tu zimu a spokojen! A zaroven souhlasim se startovanim motoru, je to prosto neuveritelne, jen pul otacky a motor uz bezi i v zime taky! Jednou nechal auto na dva tydni v Polsku na parkovisti, akurat posledni tyden mrazy byli -20 az - 25, nastartoval jsem na prvni pokus a to asi po 5 vterinach, ani do dneska v to neverim!!!

02.08.2009 | 16:07:51 | dima Reagovat

Topení

S tím topením souhlasím, je to asi jediné minus na tom autě. Když je zima, tak to na dálnici pěkně prochladne. Topení je slabota.

26.03.2007 | 11:36:09 | Moskal Reagovat