Recenze Nissan Serena slx ?
“Pred 10 rokmi nové mohlo byť super.”

Autor recenze: PeťoPD (35 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1600/benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 7. 7. 2008

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: BMV,Lada,Skoda,FIAT,Ford,celkom asi 12 kusov

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ahojte Tiež mám Serenu. Asi strašne záleží v akom stave je a čo s ňou robíte pretože nemám také problémy ako vy. Nejaké som si narobil aj sám. Vyriešiť sa však dá asi všetko.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Je pravda že motor 1,6 je malo. Tiež som šetril na poistke keď som ju kupoval. Dodnes banujem.
Ale je to vysokootáčkový motor daj 3 a podrž ho a uvidíš.Spotrebu nerieš keď predbiehaš tak predbiehaš.

Najazdil som na nej asi 40 000 km.Denne do práce krátke trate asi 6 km tam 6 km speť. Prešiel som rakúsku dialnicu, Taliansku, Chorvacko, všetko 130 km/h, 6 ľudí strešný box.
Spotreba nikdy nebola viac ako 10L.
Bežne 9-9,5L.
V zime v okruhu 50 km lyžovanie 7-8 ludi strešný nosič (pozor nie box) 6 párov lyží 2x bežky 1x snowboard naraz.Spotreba stále 10L.

Olej:používam polosyntetický BP. Výmena každých 15000km.
Aj s filtrom.
Od výmeny po výmenu ani o 1mm na ryske dolu.
Ani jedna kvapka na motore.(začne hrdzavieť blok motora lebo nieje mastný.)

Prevodovka, radenie: olej v nej som ešte nemenil (teraz ma to napadlo ako to píšem) radenie je presné. Keď začalo škrtať, dal som vymeniť spojku, zaberala už na poslednom cm. Odvtedy radenie super. Ide tak nejak ztuha (napr. oproti Fiat punto, porovnám často je to moje predošlé auto) ale pozrite sa ake dlhé sú tie ovládacie tiahla od páky po prevodovku
Serenu bežne používa manželka na nákupy po Wiedni, do práce a tak. Keby radila tak ako píšete asi by ma zastrelila

Perovanie: Je pravda tie listové perá ako vetrieska ešte ich aj tak fajn vidieť. Ale tá nosnosť ! Osobne som do nej naložil 1460 kg.!!! betónových kociek a doviezol ich 10 km domov.(skús to so Šaranom pridem pozrieť)
Na colnici (keď ešte bola) koľkokrát vážili osobné autá čo sedeli zásterkami na zemy. Na plne naloženú Serenu 6 osôb + batožina nikdy nepadlo podozrenie na váženie, pretože neťahá zadok po zemi. (aspoň nie moja, prázdna je práve že dohora čo tiež vyzerá pekne debilne )
Jazdné vlastnosti sú samozrejme slabšie pre tie perá.

Klíma: keď som kúpil Serenku bola jasné že prázdna a deravá stálo to nemálo peňazí a času a nervov. Stihol som to tesne zaciatkom leta (v zime nezistíš ani prd či ju dobre opravili:)
V lete ju zapínam aj cestou do obchodu za rohom, spotreba stále 10.
Je fakt že do zadných radov je slabá (sú 2 kúrenia mohli byť aj 2 klimi )
Riešim to tak že púšťam ventilátor zadného kúrenia nech aspoň víri vzduch(samozrejme po zime zastavím ventil)
Dlhé trasy robím na večer(netreba klimu a všetci spia nepília nervy zbytočnými požiadavkami )
Uberá výkon ! Je to asi jasné. Uberá a cítiť ju aj na silnejších motoroch (napr 1,9 JTD fiat lancia, porovnané s kamošmi)

Spanie: 2x, 3x, do roka 1,2 noci dokonca traja (da sa prežiť)

Vyklápanie poslednej radi sedadiel: Je to úplne vymakaná vec ( používa sa aj v najnovšej Toyote Land Cruiser a to už je nejaké auto) akurát že sa mohli dať odkapčať nemusel som si kupovať kempingové stoličky.
Zober to prakticky. Máš všetky sedadlá a 5 ľudí v aute prejdeš napr 100 km známemu na chatu a tam zistíš že treba odviesť späť nejaký náklad. Vyberacie sedadlo vyberieš dáš tam náklad a je to. A kam dáš potom to sedadlo na to vedľajšie alebo na vrch alebo ?(pozri si Fiat Ullyse alebo Renault Espace pochopíš)

A takto ďalej a ďalej. Už teraz sa teším na vaše komentáre ! Dúfam že nejaké budú rád o niečom ešte popíšem. Najradšej by sme absolvovali nejaký zraz takýchto aut a ludí určite by to bolo super.(chodili sme s Fiatom 600 na zrazy a to bolo úžasné.


Ešte K tomu manuálu. Neviem čo kolega myslel presne ale ja mám tú knižočku čo sa dáva spolu s autom je nemecky ale náplne a poistky sa dajú z toho vyčítať. Ak to nejako pomôže tak ju poskytnem.

ahojte PeťoPD

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Serena

Vložit komentář

16 magic

jazdim s serenou 5 rokou urobil som 230 000Km a musim povedat ze ma ešte v stichu nenechala a jazdim s nou dlhe trate cca 3000 km za 2 dni pracujem v zahraniči . ako zivnostik takze hned k tomu musim pridat aj privesny vozik ktory zo sebou večinou taham, auto som kupil v nemecku ked malo najazdenych 100 000 km čize teraz ma 320 000km ale okrem beznych vymen naplni +sviečky .som na motor nesiahol pre istotu som ho dal napojit na PC a mechanik mi povedal ze motor je v 100%stave to ma prekvapil.fakt nekecam. olej davam 05w40.značku neriešim to čo maju v servise.horšie je to z kardanom ten som dal už repasovat 2x ale mehanik mi povedal ze to je preto že taham stale vozik.takze repas ma stal spolu2x po 200€ale inak musim povedat zeje to velmi vydarene auto.jasne spotreba je vyšia ale to je skor na sposobe jazdy da sa jazdit aj na spotrebe do 7L ked sa neponahlate ale v priemere do 8l je bežna spotreba .teraz som dal urobit LPG
stalo ma to 960€ ale je to dobra investiciia. nadrz je miesto rezervy v predu - 63L . a este my huči prevodovka ale uz ju davam na repas cca-300€ .skoda ze sa u nas nepredavaju nove sereny len v japan a UK . hned by som kupil hoc aj na lizing.

12.12.2009 | 20:19:02 | slavo Reagovat

RE: 16 magic

pane mam takik serenu a jsem sni spokojen ale jestli chcete tak vam ji prodam je velmi slusna a jezdi na 100 procent tak napiste na muj imeil lipnikjirka@seznam.cz

06.06.2014 | 21:44:37 | jiri z lipnika  | 93.93.33.* Reagovat

Serena 4x4

Zdravím,

asi cca pred 2 hodinama jsem koupil Serenu 2.0 4x4 r.v.95- a ted dotaz: staly pohon vsech 4 kol je u vsech seren nebo jsou sereny i s pohonem jen prednich? Nevite, jak je tento system pohonu spolehlivy? A co ten motor 2.0? Budu rad za kazde info a radsi na mail, pac jsem na Zelandu. Diky

22.11.2009 | 04:15:21 | Hanys Reagovat

serenka

nasa serenka nas nikdy nesklamala, je pravda ze aj ked ma obsah 2,0 benzin mohla by byt zivsia. ale ked si vezmete aky je to rocnik tak na terajsiu dobu je to poctivy japonec. my riesime vsak dilemu. odlomil sa nam zadny pravy nosnik a tak ju chceme rozpredat. myslite si ze bude zaujem? v aute je novy motor. dakujem. katarina

12.11.2009 | 08:59:02 | katarina Reagovat

RE: serenka

boli by ešet nejake tie nahradne diely ?

23.10.2012 | 14:59:11 | Marek  | 95.103.143.* Reagovat

po delší době

Po delší době jsem mrknul na autorecenze a mám radost že "serinkářů" přibývá. Aneb jak vždycky kolegovi s kterým v autě jezdím nejčastěji a když potkáme jinou serenu, tak říkám...."hele, další serena, to je dobře, to nám jedou náhradní díly" :)
Tak abych plácnul něco smysluplného..měl jsem nějaké problémy viz má recenze k tomuto modelu ale popravdě načínám další technickou a ty problémky jsou pořád (pocukává motor-stačí vyčistit nějaký acc ventil či jak se ten nesmysl jmenuje co mi chtěli v autorizovaném servisu prodat za 12 táců), moje serenka začíná trochu reznout ale zatím jen odspoda takže to není vidět, diferák je hlučný pořád stejně, dvojka řadí taky pořád stejně blbě ale stačí ji řadit jen brzy po jedničce a vědět kdy, ostatní rychlosti jakštakš, pokapkává olej z těsnění u rozdělovače ale kupodivu pokapává pokapává a oleje mám furt stejně a to jsem tentokráte přešvihl limit výměny oleje/sakra to mi připomnělo že ho musím před letošní dovčou vyměnit-to jak jsem ve své recenzi psal že je levnější doplnit půl litru za tisíc kiláků byl vlastně kec, nic nedoplňuju/.....auto je "zdechlé" pořád stejně ale jak tady správně většina podotýká, to si člověk musí rozmyslet na co auto chce. Já letos vyhodil zadní topení protože jsem potřeboval pro fuškaření úplně rovnou podlahu tak uvidíme jestli mi v zimě vzadu rodinka nepomrzne ale jezdíme jen krátké trasy takže se auto stejně ani nestihlo zahřát. ............no a najednou zjišťuji že vlastně nevím o čem psát, protože když do auta kdykoliv vlezu tak nastartuju a jedu a už nic víc není co psát....akorát to že pak zase přijedu domů a klíčkem motor vypnu, prostě se z auta nakonec nestal miláček, na druhou stranu ale zatím ani nemůžu psát že bych to auto nenáviděl....je to prostě takový nenápadný pracant co sice funí když zdolává kopečky ale každý kopec má jednou vršek a pak se zase jede dolů.....držte palce aby se letošní dovolenou ten můj pozitvně neutrální názor nezměnil. Ještě ke spotřebě: pokoušel jsem se jezdit na spotřebu a dojel jsem až na hranici těsně pod osm litrů (je to denní dojíždění cca 11 km začínající vesnicí, pak kopcovitá okreska a končící jen periferií velkoměsta s dvěma semafory) ....ale povím vám že to bylo nadlidské úsilí brždění z kopce motorem, lechtání plynu, když se chtěla se mnou do města svézt sousedka vymýšlel jsem si proč ji vzít nemůžu (pravda aby nenarostla hmotnost a já se lépe vyškrábal do kopce) .........toliko k úsporné jízdě......pak jsem se na úspornost vykašlal a jezdím za 8,5-9,5 litru podle toho jestli pustím klimu, jestli mám toho času horší náladu a podrážděně se snažím někoho předjet anebo prostě jen proto že táhnu něco na přívěsném vozíku, podotýkám že už nejezdím více než stovkou, podobné excesy jako jsem měl na začátku s cca 11-12 litry spotřeby na dálnici se už neopakují (no bylo by lepší jezdit za 6lnafty jako VW TDI ale to už jsou pak taková ale.......)
Chtěl jsem napsat nějaké závěrečné shrnutí a úplně mi uletěly myšlenky, fakt není o čem psát, naložím, sednu jedu, vystoupím vyložím- to je serena, auto které jezdí a snad odjezdí ještě pár let.

P.S. kdyby měl někdo zkušenost s přestavbou na LPG dejte vědět, sice už bych ji na lpg nepředělával páč už je asi za horizontem své životnosti a navíc ujedu málo km aby se to rentovalo ale jen tak by mě zajímalo jak se to dá řešit.

05.08.2009 | 12:28:41 | troubomel Reagovat

1.6

Tiez som si kupil v decembri serenu. Povedal mi o nej kamarat ktorý má skúsenosti s naftovým Vanettom. Zatial som najazdil asi 5000 km za sucha aj v snehu ak su dobré gumy tak nie je problém. Spotreba ako píšete aj mne vychádza okolo 9 litrov, záleží či idem po meste alebo dlhšie trate. Naložiť sa dá do nej ako na traktor. Mal som plne auto strešnej krytiny a bolo uplne v pohode.oproti iným "súťažnejším" autám. Dizajn mi vyhovuje je to v podstate praktické auto do koča aj do voza. Čo sa tyka motora mam 1.6 takže zázraky nemôžem od neho čakať ale na naše biedne cesty to stačí- s prázdnym autom sa dá krásne predbiehať. Prevodovka- radenie trochu ako na dodavke ale je presné zatial bez problémov. Olej mi netečie nikde takže najhoršie predpovede sa nesplnili. Posed je dosť vysoko zda sa mi ešte vyšší ako u podobných áut človek má fajn prehlad. Auto sedí na ceste výborne akurát silný bočný vietor môže prekvapiť ale to je u všetkých vyšších áut. No a nakoniec aj manželka si na Serenu rýchlo zvykla nechce ju pustiť z ruky len hovorí že by mohla byťtrošku rýchlejšia- asi som mal kúpiť ten dvojliter:-). Skrátka je to fajn auto za fajn cenu trošku zaznávané ale kto skúsi ten vie:-)

01.03.2009 | 19:20:24 | uzlik Reagovat

Serena zkušenost

mám zkušenost s naftovou verzí. Pokud se od auta nežádá víc než pro co je určené, super. z místa A do místa B odveze 8 lidí nebo hromadu věcí za stabilní spotřebu cca 9l/100km s únosným komfortem cestování do rychlosti 100kmh. umístění motoru v autě má svoje klady ( na zimu rozložení hmotnosti=lepší trakce než třeba transit a přístup k některým provozním "výčnělkům" ) na druhé straně stojí nulová deformační zona ( viz výsledky crashtestů ) a systém chlazení odkazující na šílenosti typu Š120 atd....ideální použití pro drobné řemeslníky, listové pera snesou stabilní přetěžování. U cílové skupiny potencionálních kupců je tohle auto podceněné resp. si myslím že o něm většina lidí ani neví a ženou se za vidinou VW atd.....

18.12.2008 | 19:22:04 | smudla Reagovat

spotřeba

Na takovou štreku mám spotřebu cca stejnou, možná i míň... Jedu okolo 160 km/h. Motor 3.0 V6 24V 140 kW...renault laguna 1. generace...!.. r.v. 2000

30.08.2008 | 23:04:16 | jašin Reagovat

cesta

ahoj som rád že prvý ohlas je kladný. Ja som práve spravil ďalšiu cestu s mojou Serenou zas bez problemov. Cesta zo Slovenska cez takmer celé Rakúsko (po Klagenfurt) Slovinsko,Chorvácko (Zadar) a naspäť to isté iba Klagenfurt som už vynechal (2 000 km).Spotreba je strašná na dnešnú dobu a ceny.Ale práve som prišiel nato že je strašný rozdiel keď s takým plným autom idem 135 km po dialnici a keď idem 120 km. pri 120 sa mestím vpoho do 9 l na 100. A aj na tých 9 l mám recept. Sme trojčlenná rodina, zoberiem ešte jednu takú rodinku a keď sa zložíš máš razom spotrebu ako na yarise alebo twingu. A ešte je aj zábava po ceste a plné auto náhradných šoférov keď karujú aj ženy. Ja osobne špekulujem o plyne len neviem kam s nádržou.Ahoj a ešte kludne popíš.

30.08.2008 | 22:12:34 | Petopd Reagovat

mám ji taky

jsem sponzorem Sereny už od dubna (auto patří ženě:-)) a musím pět jen chválu. Na výtky typu nemá to výkon, slabá klima atd. pouze konstatuji VÍM CO JSEM KOUPIL. Výkon je na město dostatečný, na chatu s hromadou dětí není také co sprintovat, a ta klima? dělám co ty pustím zadní ventilátor. A po městě jezdím už radši s ní. Přehled jaký člověk má, se s ponorkou Meganem nedá srovnat. Ať Ti slouží. Jo akorát ta spotřeba:-(

31.07.2008 | 17:30:56 | McLump Reagovat

RE: mám ji taky

Ke svému obrovskému překvapení jsem zjistil, že Nissan NV 200 ač vypadá naprosto jinak, je rozměrově nepatrně prodloužená Serena se silnějším motorem vepředu a s dvojitou klimatizací v 7mi místném provedení. Vnitřní prostor ještě větší i při stejné šířce a výšce, neb pod podlahou již nezavazí motor, jen hlučnost stále není OK. K tomu více airbagů, ABS a dalších elektronických ptákovin. Jen doufám, že nevzrostla úměrně výbavě a výkonu motoru i poruchovost. Kdo chce novější, má nyní možnost. Po dvou letech prodeje je jich ovšem v ČR kvůli vzhledu jako šafránu. Především kvůli malým okýnkům, ale ono je to výhodou. Ven vidět je dobře a není tolik vidět dovnitř ani slunce tolik neohřívá interier při cestě k moři.

16.01.2012 | 23:45:06 | Chofeur  | 78.80.126.* Reagovat