Autorecenze Opel Astra 1.6 16V benzín - Vyhněte se tomuto konkrétnímu typu motoru velkým obloukem! - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Opel Astra
 
 

Recenze Opel Astra 1.6 16V
“Vyhněte se tomuto konkrétnímu typu motoru velkým obloukem!”

Autor recenze: Kubajz (23 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.6 16V benzín Stav km při koupi:119 000 km Stav km nyní:122 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 27. 9. 2006

Hodnocení inzerátu: 16 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R19 Opel Astra 1.7 TD Caravan

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Po dobrých zkušenostech s 1.7TD jsem si nedokázal představit, že by mohlo auto mít nějaké větší nedostatky. Záhy po koupi jsem zjistil, že má enormní spotřebu oleje.

Jak jsem později zjistil, Opel tuto jednotku vyrobil zcela špatně (odcházejí kroužky,
těsnění pod hlavou a někdy se i válce úplně zkřiví, což víceméně nejde opravit).
Dále bylo v háji čidlo na stav oleje, takže i po dolití oleje bylo schopné po pár ujetých km hlásit napřed kontrolu oleje a posléze kritický nedostatek.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Má ztrátové mazání motoru a měl by papírově spotřebovat cca 1l oleje / 1000km. Do vany se ovšem dá nalít tak 1-2l oleje. Takže i při normální spotřebě se nevyhnete neustálému dolévání a kontrole oleje.

Kdyby auto nemělo výše uvedenou poruchu, tak to bylo příjemné svezení. Automobil byl vybaven klimatizací, abs, airbagy a továrním rádiem, které hrálo překvapivě dobře.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 16


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář

1.6 XEL 74kw 1998 kombi -ze vraj OPC Irmscher

Nabehane 208 tisic,denne jazdene,kombinovana spotreba 8L-v zime 10L,podla jazdy a kg v aute...
Spotreba oleja je na tomto motore drasticka,zrejme ide o vyrobne vady,ktore boli na zaciatku vyroby tychto motorov a su o tom popisane uz baje a povesti... :)Katalyzator dostava urcite zabrat,emisna bude narocna...:(
Na cca 3000 km dolievam cca 1 L oleja!!Kedze sa dava pri vymene 3,25 L /podla orig.prirucky/,tak od vymeny do vymeny to zozerie vsetko!A to jazdim normalne,ziadny Sumacher :)Takze vymena oleja je v takomto pripade podla poctu nabehanych km po 10 tis.diskutabilna....Inak s autom som spokojny,je to spolahlivy pracant,rok bez poruchy,len udrzba!olej,filtre,stierace,nove pneu.zimne a porucalo sa stahovanie zadneho okna/stahovacka/a klima/chladic/.Motor taha uz od spodnych otacok,je tichy,na benzinak v kombi je spotreba cca 8L normalna,az na ten nestastny olej.
Pri kupe Opla Astra G pozor na vnutornu hrdzu na zadnych lemoch,da sa pozriet zhodenim bocnych plastov v kufri a nosnik zadnej napravy/vsetko vlastna skusenost na mojom aute/.Vzhladom na rocnik,km a stav nasich ciest auto vydrzalo naozaj dlho!Takze ci znovu do novsieho Opla?Za mna ano.

25.05.2021 | 12:57:37 | Palo  | 176.107.22.* Reagovat

A16XER

Nevím zda píšeš o motoru XER nebo XEP, ale já mám na A16XER najeto 225tis. na LPG! Dodatečně instalované. A motor nežere ani deci oleje. Pravdou je, že jsem auto kupoval jako nové a poctivě měním olej co 15tis.

07.12.2020 | 11:33:43 | Robert  | 194.228.216.* Reagovat

opel astra J 1.6 16V (2015)

Vlastním Astru s benzínovým motorem 85 kw/ čip 94Kw, instalace LPG sekvenční vstřik + přímaz, spotřeba 7-8 L/100 Km LPG. Motor je atmosférický, čili žádný dravec, dobrý na cestování a také i město (řadím podle pokynu až 5 stupeň kolem 50-55km/hod). Na benzínu jsem měl kombinaci v rozpětí 7,3-7,7 L/100 Km. Nyní mám 20 tisíc na LPG, v 15 tisících seřízena bohatost směsi a jezdím dál. Dálkové jízdy 6,5 - 7 litrů. škoda, že tam není 6 rychlostní stupeň, na dálnici by se hodil (zejména od 120 Km/hod).

26.03.2018 | 09:50:44 | Zdenál  | 10.224.27.* Reagovat

Opel Astra 1.6 16 V

Dobry den, vlastním Opel Astra 1,6 16 V nedám na to auto dopustit! Mam najeto 195 000 km auto šlape jako hodinky, nikde ani puchýř rezu, dily za hubicku. Spotřeba okolo 8 litru. Doporučuji!!!!!! Na to ze to je 17 let staré auto jezdím s nim bez problemu 180 km/ h.

05.11.2017 | 18:21:11 | Martin  | 85.163.8.* Reagovat

Pěkné, živé, úsporné... a pak se to pokazí.

Kupoval jsem Astru G HB 1.6 16V (AC), modelový rok 2002. Najeto poctivých 154 400 km. Obratem jsem dal do ní LPG (24 000) s přímazem a jezdil výhradně na prémiový benzín 98+. Nejen na LPG, ale i na benzín, vždy plná nádrž benzínu. Po koupi a instalaci LPG bez závad auto najelo přesně 30 974 km. Projel jsem s ním západní Evropu, Řecko, Turecko. Pak, z ničeho nic, kousek od našeho domu (jaké štěstí) auto jelo jen na tři válce. Podpálené ventily, píst v hájí a já už nevím, co ještě. Oprava neekonomická. Karoserie a podvozek v perfektnim stavu a moc pěkné.

Podle jednoho názoru motor nevydržel kombinaci BA 98+ a LPG. Podle jiného jsem jej zrušil příliš svižnou jízdou, kdy jsem motor používal i pro brzdění v rámci otáček. Podle dalšího je to všechno dohromady.

Oproti Japoncům, které jsem do té doby měl a byli k neutahání, Opel byl sňatek z rozumu. Ve ztrátě nejsem, na sebe si i za svůj krátký 9měsíční život vydělal, ale naprosto jsem z Opela vyléčený a z Astry jakbysmet. Kolem komína OK, dál je to riziko.

Já potřebuji maximální spolehlivost a to mi Opel nikdy nedá. Pochopení mě stálo školné a cupitám zpět k Toyotě.

21.02.2017 | 02:14:37 | Pavel  | 37.48.3.* Reagovat

Opek Astra G

asi si mal veľkú smolu. ja mám Astru G 1,6i 16V rok 1998, mám najazdených 470000 km a doteraz som s tým motorom nemal žiadne problémy. Celoročná spotreba sa pohybuje okolo 6,3 litra na 100 km. Auto nemá žiadnu hrdzu, motor je veľmi tichý a spoľahlivý, olej nemusím dolievať počas celého 15 tis. intervalu interiér zachovalý.

30.08.2010 | 12:54:38 | lacodrobec Reagovat

RE: Opel Astra G

Plně souhlasím.Mám Opel astra G,1,6,r.v.1999,najeto 490 000km,naprosto spolehlivá,živá,motor výborný.

20.01.2019 | 08:49:15 | Jirka F  | 85.71.204.* Reagovat

Zdůvodnění

Ano. Opel vyráběl do roku 1998 motor 1,6 16V mimořádně špatně. Jeho životnost je cca 150tis.km. Jediné vysvětlení je snad to, že byla čelně havarovaná a servis tam nacpal starší motor, nebo se opel zbavoval v závěru roku 1998 nepovedených 1,6. Do Astry G už se totiž montovala nová 1,6 16V zcela přepracovaná. Až na rozvodový řemen, který měl do roku 2002 životnost "jen" 60000km je jedním z nejspolehlivějších pohonných jednotek toho typu.Ve srovnání s konkurencí perfektní zátah. Není nutné vyhánět do otáček. Šlape jako hodinky.

17.09.2008 | 09:09:33 | kubus Reagovat

RE: Zdůvodnění

150tis km mel zivotnost motor ve stodvacitce, mam rok 97 najeto 220tis km, najedu cca 15000 rocne, dolevam litr na 10 000km. Rozvody delany v 120000 a ne a ne rupnout. Letos je mozna vymenim. Jediny co me stve je egr cca jednou nekdy dvakrat do roka se musi vycistit. Vse je jinak puvodni krom zadnich tlumicu, vyfuku a nadrze. Unor 2018 prosel technickou uplne bez problemu. Ono taky dost zalezivna tom, jak se clovek autu chova. Puvodne jsme ho davno chteli dat pryc, bylo pouze na dojeti a porad ho dojizdime.... Takze zas takovej srac to urcite neni

09.03.2018 | 15:00:17 | Meart  | 46.135.13.* Reagovat

RE: Zdůvodnění

Spotrebak jako desky kotouce filtry atd nezminuju, to je samozrejmost jo jeste prasata se menily

09.03.2018 | 15:02:16 | Meart  | 46.135.13.* Reagovat

Nemusí byť pravidlom

Vlastnil som Astru G 1,6 16V asi rok a bol som nadmieru spokojný, motor mal tichý chod, bol úplne bezporuchový avšak spotreba bola vyššia. Tu ale musím dodať, že som ho vôbec nešetri, mesto tak 10l/100km. "Nežral" ani kvapku oleja a to mal nebehaných 170 000km keď som ho kúpil a urobil som na ňom cca. 40 000km. Teraz autíčko vladtní môj známy, ktorému som ho predal a tiež je spokojný... Záleží aj od kusu a od predošlého servisovania. Momentálne mám už tretiu Astru H, tentokrát 1,7CDTI a môžem vrelo odporúčať, komu nevadí vyššia spotreba môže ísť kľudne do benzínu, ak nie, treba priplatiť za 1,7DTi prípadne 1,7 CDTi (2,0DTI prípadne 2,0DTL by som neodporúčal)

31.01.2008 | 21:52:27 | Svist Reagovat

Bohužel

Musím pouze konstatovat, že u motoru 1.6 16V od Opela je vysoká spotřeba oleje běžným jevem, proto preventivně doporučuji se vozům s tímto motorem raději vyhnout, pokud není z prověřeného zdroje. Sám bych těžce nesl spotřebu byť jen 0,5 litru na 10 kkm. Bojím se své letité Vectry A se starým C18NZ jednou zbavit.

29.10.2007 | 11:09:19 | David Reagovat

RE: Bohužel

Trojkova ofce ma taky spotrebu litr oleje na litr km

09.03.2018 | 15:04:24 | Budulinek  | 46.135.13.* Reagovat

niekde je chyba :-(

ahoj,
neda mi nereagovat ... nakolko mam auto s rovnakym motorom a opacnou skusenostou,
stalo by za to nechat si motor skontrolovat pretoze spotreba oleja o ktorej pises nie je normalna. Spotreba mojho auta je cca 2 dl na 10.000km ! v tvojom pripade ide pravdepodobne o nejaku zavadu ktoru si kupil spolu s ojazdenym autom :-( (pravdepodobne zodratne stieracie kruzky na vodiacej casti ventilov), iba pre info, do systemu by sa malo vojst cca 3,5 l oleja (podla dokumentacie ) dalsie info by si mohol nast na klubovom webe http://www.astra-g.cz/search.php?rstext=all-phpRS-all&rstema=3
ahoj
dalsie info

29.10.2007 | 10:00:34 | bacardi Reagovat

s tím jen a jen souhlasím

04.03.2007 | 16:12:22 | Libor Reagovat

RE:

Mal som Vectru 1,6 16V cez 4roky a žiaden problém s motorom!Priatelka má Astru G tiež 1,6ku 16V asi 2,5roka a okrem bežných investícií ako sú olej,filtre,remene sa tam nič neinvestovalo! Moja skúsenost s týmto motorom je velmi pozitívna a vrelo ho odporúčam dobrá spotreba a hlavne krásne tichučký a kultivovaný!A to každý z nich má cez 200tis km!

02.06.2013 | 19:57:24 | Tomáš  | 62.197.208.* Reagovat

RE: Absolutní souhlas

Nemůžu než souhlasit,také vlastním Opel Astra G ,1.6 16v 74kw.Astru vlastním více než 10 let,najeto přes 200 000 km,zatím žádné velké problémy,běžný servis.Motor skvěle jede,spotřeba oleje minimální.Myslím,že je to o servisu,vozidlo bylo dovezeno z Německa s doloženou historií,serviska,kopie tech. průkazu.Absolutně spolehlivé a bezproblémové auto.Můžu doporučit.

28.10.2015 | 22:02:35 | Michael  | 80.188.18.* Reagovat

RE: Absolutní souhlas

mam opel astra g 16.16v ventil ctu vase recenze a nevym jestli mam si ho nechat nebo dadt pric poradte kazdy pise neco jinehi prosim o radu dekuji

27.07.2017 | 11:49:19 | acer  | 188.75.176.* Reagovat