Recenze Opel Zafira 1,9 cdti 150 k
“perfektní”

Autor recenze: jirka h (54 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1,9 cdti Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:32 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 2. 4. 2008

Hodnocení inzerátu: 10 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 10.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

V záruční době byly problémy s turbem - vyměněno.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Opel zafira 1,9 cdti nemá chybu, 150 k a 6 stupňová převodovka je ideální spojení - málokdo mě předjede. Na dálku spotřeba osciluje kolem 5,5 litrů, ve městě cca 8,2 litrů.

Auto sedí na silnici díky interaktivnímu podvozku jako přišité. Musím říci, že lepší a pohodlnější auto jsem zatím neměl. Dporučuji všem. Paráda je, že do Zafiry se nenasedá, ale nastupuje. využil jsem i 7 sedaček, pak už není kufr nic moc, ale i když jedete se sedmi lidmi , na zrychlení to není skoro znát. Měl jsem již předchozí typ zafiry, co mě nejvíce překvapilo na novém typu jsou brzdy - ty nemají chybu !!

neříkám, že na trhu není nic lepšího, ale fakt je, že za tu cenu a slušný servis nic moc lepšího nekoupíte. Já měl i kliku, že jsem koupil předváděčku s 1 km a slevou 20 % z ceny nového vozu - to byla klika! V současné době mám auto 2 roky a žádný problém. jednou za rok do servisu na roční prohlídku a pak rok pohoda.

Trochu jsem ji vylepšil - denní svícení a hlavně parkovací senzory - ty jsou dobré - když zacouváte na vzdálenost 30 cm, tak tomu za vámi polezou oči z důlků. Použil jsem nové senzory Škoda Octavia - přijdou levněji než originál.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 10


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Zafira

Vložit komentář

Září vlastním zatím krátce tak že čekám co bude ale zatím jinak pohoda olej měním včas spotřeba slušná vejdu se stín do 6 litrů bikin uspokojivej jetu hodně místa a pro rodinu ideální díly nejsou drahé servis si dělám sám mám 1.9 110KW jako neříkám že nejsou lepší auta ale je to rodiné auto ne závoďák jinak za mě 8/10

02.06.2022 | 09:46:28 | Vejny93  | 89.24.35.* Reagovat

opel nikdy

ja mam auto 3roky od nova.30tis najazdene. nie je pol rok ked auto nie je v servise. vymenene turbo, dpf, hadica turba, alternator. co este? uz len cakam co este....

05.05.2009 | 06:18:18 | Patrik Reagovat

RE: opel nikdy

Kdyby jsi si zakoupil auto s benzínovým motorem tak bys neměl problémy.Já mám opel zafira 8 let a byl jsem 1x v servise a to na rozvody.

03.03.2013 | 19:36:32 | boža  | 84.242.86.* Reagovat

RE: opel nikdy

Ono je to spíš o tom, že jste koupil blbý auto, a nepoznal při koupi, že to má chycené Dpf, turbo, dvouhmotu atd. Pač to se poznat dá. Furt lepší než koupit novou Fabku, u které ti co to vyráběli přemýšleli prdelí, pač auto, kde na výměnu pyloveho filtru musíte sundat celou palubovku, pač se tam jinak nedostanete vymyslí jen idioti... .

24.09.2018 | 21:38:46 | Libor  | 77.242.90.* Reagovat

RE: opel nikdy

stejní idioti zřejmě vymysleli tento Opel. Vždyť píše, že má auto od nova, a najeto 30 tisíc. Jak může mít chycené turbo, Dpf, dvouhmotu? Pač to mít nové auto nemůže. Leda tak mrdka. Takže Opel je mrdka.

24.09.2018 | 21:48:08 |   | 89.176.46.* Reagovat

nooo

ja ju mam 2roky. nove turbo novy pdf fiter. 23tis najazdene momentalne problem niekde so sacim potrubim, treba najst problem. opel uz nikdy... za 2roky 2mesiace v servise. dal som za auto 1,2miliona a kazi sa riadne. nikdy viac opel

25.12.2008 | 20:52:42 |  Reagovat

RE: nooo

No pokud za ty dva roky každý rok najedete min 25 000km,projedete to každý druhý den pořádně, vyfoukat, dáváte aditiva, staráte se o sání dáváte tomu těra pořádně, nepodtacite motor ctverkou na 50 km/h, tak je to jen o tom, který idiot s tím jezdil před vámi. A pokud najezdite každý rok 15000km krátké trasy, tak být tím autem, dám vám po čuni...

24.09.2018 | 21:46:34 | Libor  | 77.242.90.* Reagovat

RE: nooo

co to tady píšeš za píčoviny? To jsi vyčetl v návodu k použití? Sám bys potřeboval po čuni, když se tady zastáváš oplácký mrdky a ještě děláš blbce z jeho majitele. Jakýpak starání? Jakýpak krátký trasy? Ty vole, auto musí sloužit a fungovat, ale to ty asi nemůžeš znát, protože jsi otrok Opelu...

24.09.2018 | 21:51:45 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: nooo

S autem je to to samé, jako s ženskou, nestaráš se, nemáš. Auto slouží a funguje, jak se o to staráš.Kup si BMW a audi.M.dky jedny. Nebo víš co ...Hyundai i10, to je pro tebe akorát... .

24.09.2018 | 22:00:38 | Libor  | 77.242.90.* Reagovat

RE: nooo

Starat se znamená absolvovat pravidelný, výrobcem stanovený servis. Všechno ostatní nad tento rámec (vyjma pneu, brzd a pod.) je kašpárkování blbýmu autu. To neokecáš. Ale když tě to baví, užij si to. Jen nám nenamlouvej, jak supr dokonalý auto to je.

25.09.2018 | 18:56:20 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: nooo

Jen na okraj - pořádná ženská se stará o tebe. Jestli ty se musíš starat o ni, pak opět špatný výběr... asi tvůj osud :-) Zlatokopka, jako špatný auto.

25.09.2018 | 18:58:24 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: nooo

Ty jsi taky řádný kus debila.. Když se člověk k autu neumí chovat, musí potom očekávat následky. To samé platí u žen, pokud se k ní neumíš chovat, počítej s tím že tě časem vymění za lepšího. Bohužel, auto tohle udělat nemůže ) A ne, nejsem fanoušek soplu, jen jsem byl zvědavý na recenze.. A najdu tady takového debila, co si hraje na bůh ví co.. 😂

14.07.2019 | 17:33:55 | Kast  | 109.224.72.* Reagovat

Zafira

Mám Zafiru 150k a zatím max. spokojenost.Jinak dobrá rada pro ty co si nevědí rady se spotřebou ve městě.Řadit rychlosti max do 2 000 otáček.Jezdím kolem 7l/100 při průměrné rychlosti 28 Km.Ta spotřeba 5,5 se mi moc nechce věřit.Za 2 roky se mi nepodařilo dostat pod 6,4

10.05.2008 | 19:55:49 | Mendo Reagovat

RE: Zafira

Já mám Zafiru b 1,9 74kw rok 2006 2,5 roku. Za tu dobu jsem najel 70 000 km, jezdím dlouhé trasy, měním olej po 15 000km a ne po 30 jak je psané, pač je to kravina že, ..., pred každou výměnou oleje čistím sání mám za sebou výměnu dvouhmoty spojky, čekají mě ložiska převodovky, ale běžné opravy pánové Díly se přihlásily samy Poznal jsem to. Ale nehodlám měnit, jsem spokojený. Na 100km spotřeba většinou i v zimě pánové max. 6,5.vetsinou 5,6....5,7. Podařilo se i 5,5.a to to nedusim!!!!! Právě naopak prohání. Ale starám se o dutiny motoru. A auto mi to dává samo... Najevo tu spokojenost.

24.09.2018 | 21:54:51 | Libor  | 77.242.90.* Reagovat

Spolehlivost Zafiry


Zafiru 1,9 cdti 150 k máme 2a půl roku. Za tu dobu moc závad nebylo, hodně žrala olej, nedají se ani po opravě dovřít dvířka v palubní desce, jinak pár drobností. Spotřeba je poměrně vysoká, kolem 9 l po městě. Minulý týden jsem se vracel z chalupy a cestou přestalo auto jet, otáčky padaly dolů a auto zpomalovalo a nedalo se přidat ani když jsem "hodil cihlu na plyn". Dojel jsem krokem do autorizovaného servisu (tam jsem auto kupoval za 80k), auto je po záruce, zájem skoro žádný. Prý něco se vzduchem, že objednají nový díl (cca 15 k - protočily se mi panenky). Už čekám 14 dní a díl prý stále není a může to trvat měsíc a více. Uvidíme. Už jsem měl Oktávku, Seata, Forda a Mazdu, musím uznat, že teď bych se vrátil k Mazdě nebo Fordu, každý jezdil 4 roky bez závad. Opla už nee.

02.05.2008 | 14:17:32 | Hanz Reagovat

RE: Spolehlivost Zafiry

trba kupiť OPEL a nie opel s Fiaťackym motorom to už nieje opel ale talianska raroha motori oničom neni nad original!

06.12.2012 | 18:31:05 | znalec  | 80.242.44.* Reagovat

RE: Spolehlivost Zafiry

Hm..., ozval sa "skutočný znalec..!":)))

06.12.2012 | 20:40:22 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Spolehlivost Zafiry

Od kdy mají Fiaty špatný motory??

06.12.2012 | 22:34:22 | Luke20  | 78.102.114.* Reagovat

RE: Spolehlivost Zafiry

Motory od Fiatu pro Opel jsou ty nejlepší motory a něj. volby. Je to jen o tom, že vy nepoznáte, že kupujete mrdku a neumíte se k tomu autu chovat.

24.09.2018 | 22:08:09 |   | 77.242.90.* Reagovat