Recenze Peugeot 205 GT
“Koho jednou 205ka pohltí, toho už nepustí...”

Autor recenze: renm (23 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1,4/benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:189 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 30. 8. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Typické závady jako u jiných starších aut - výfuk, tlumiče, při koupi do něj zatékalo..


Hodnocení a zkušenosti s autem

205ka je prostě legenda, málokteré auto se vyrábělo tak dlouho. Tudíž je na světě hodně kousků ale ne všechny jsou už v ucházejícím technickém stavu. Při koupi je dobré si na tohle dát pozor. Auto má po vzhledové stránce prostě svůj styl, sice pro někoho příliš hranaté ale přesto elegantní dalo by se říct že vzhled tohohle vozu už ani nejde vylepšovat, je dotažen do konce, je škoda jej kazit tuningovými úpravami.
Vnitřní prostor je na tak malé auto až překvapivě "velký". Verze gti, xs a některé gt byli vybaveny anatomickými sedačkami.

Výhodou jsou od r. 90 pozinkované karoserie.
Dnes levné díly, proto bych se nebál do tohodle auta jít, při koupi musíte počítat s tím že na vás bude čekat spousta práce, pokud si nekoupíte auto od nějakého fandy který se mu pečlivě věnoval.

205ka je i přes mnohé investice nezapomenutelným autem s nezapomenutelnou a slavnou historií - zejména v rally, i dnes je mezi rally jezdci vyhledávána pro svou lehkost a neskutečnou výkonnost a obratnost...

Na 205ku si nemůžu stěžovat, pokukoval jsem po ni již dva roky před koupí ale jakmile jsem si ji koupil tak mě naprosto uchvátila. Pokud jí dáte to co potřebuje tak vás nezklame a určitě si ji zamilujete.

České stránky klubu těchhle aut:
http://www.peugeot205club.com/
http://www.forum205club.ic.cz/forum/index.php

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 205

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Peugeot 205