Autorecenze Peugeot Boxer 1997 - Spolehlivý dělník - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Peugeot Boxer
 
 

Recenze Peugeot Boxer 2.0 hdi
“Spolehlivý dělník”

Autor recenze: amoudi (44 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1997 Stav km při koupi:7 km Stav km nyní:426 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 8,2 l/100 km Vloženo: 12. 6. 2009

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot Boxer

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ještě v záruce vyměněn alternátor a čtyřikrát vyměněno ložisko levého předního kola.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vozidlo Peugeot Boxer 2,0 hdi jsem zakoupil jako nové v roce 2005. První závada mě potkala asi po půl roce, kdy mi ve 82000 km měnili ložisko levého předního kola. Tahle závada se opakuje přibližně s každými sto tisíci ujetými kilometry. Myslím si, že to je nejslabší místo mého vozidla. Ještě v záruce mi vyměnili alternátor, který asi po 120 000 km přestal dobíjet. To jsou všechny závady, které mě u tohoto vozidla potkaly. Vozidlo si pravidelně už v současné době servisuji sám. Výměny oleje po 20 000 km, ( olej 5W 50 plná syntetika ) včetně všech filtrů, každých 100 000 km výměna rozvodů. S vozidlem si jezdím sám a podle toho se k němu i chovám. Vozím lehké zboží pro automobilky po celé evropě a proti tomuto vozidlu nemohu říci jediné špatné slovo. Snad jen ty ložiska v levém předním kole. V současné době má auto najeto 420 000 km, ale tak hladký a čistý chod motoru se jen tak nevidí. Takové auto bych si určitě koupil znovu. Trochu mě zarážejí recenze, které tady čtu na novou modelovou řadu, protože i já se budu muset časem poohlédnout po něčem novém ale to, co tady čtu na nový Peugeot Boxer mě děsí. Opravdu je tak špatný ?

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot Boxer

Vložit komentář

Pomoc

Zdravím mam Peugeot boxer maxi 2.2hdi 88kw při nastartování to klepe a po sešlápnutí spojky přestane při jízdě to věci a když mam 1-4kvalt a necháme to jet bez plynu zní to jako auticko na setrvačník nevíte co by to mohlo byt? :(

10.08.2018 | 22:26:58 | Lukas  | 78.45.95.* Reagovat

RE: Pomoc

Pardon vrci

10.08.2018 | 22:28:38 | Lukas  | 78.45.95.* Reagovat

Ahoj Profici,

V prvom rade Vám dakujem za odpovede.Na kúpu auta mám ešte čas asi tak 2 až 3 mesiace,nechcel by som sa unáhliť než presedlám z EXPERTA na BOXERA a preto Vám budem vdačný za každú radu a skúsenosť z BOXEROM.

PS.ten Anonym z 23. dubna 2010 I 10:27 mňa a možno aj Vás celkom chutne rozosmial,je to asi jediný profík čo jezdí KOLO zvané C1

Ahoj a veľa km bez nehody KOALA.

25.04.2010 | 13:16:49 | KOALA Reagovat

Koala

Nekupuj Boxer Maxi 3.0HDi. Kup si C1 s 1.0 . Standa říkal. že je to boooožžžžííííí auto.:-))))

24.04.2010 | 19:25:46 |  Reagovat

Nevim,ale logicky -se přiklánim k ľubošovy,a myslim si,že čim silnější motor,tim vydrží při větší zátěži víc,protože se na něj nemusí tolik "šlapat".
To záleží taky na tom,co budeš převážet-jakou hmotnost.Ale taky bych pro jistotu volil silnější motor.Jestli bude rozdíl ve spotřebě 1-1,5 litru,tak to je zanedbatelný,a možná to bude na stejno,protože silnější motor nemusíš tolik držet "pod plynem".
Jestli máš prachy,vol silnější verzi

24.04.2010 | 18:26:55 |  Reagovat

To: KOALA: Čo poznám chalanov,

tak obidva motory sú vydaréné, 2,2 mám aj ja a v pohode. 3.0 HDi je lepší na ťažšie náklady a nie je citlivý na hmotnosť ako logicky slabšia 2,2. Je oveľa živší. Spotreba do nejakých 120km/h je smiešna, 9-11 litrov, u 2,2 o chlp menšia.
Ak sa vodič správa k motoru ako človek, tak neurobíte žiadnu chybu ani s jedným motorm. Ale ak budete lietať 150-170 km/h, vypínať okamžite motor, preťažovať, tak nevydrží nikomu nič.
A čo sa týka niektorých "postrehov od majiteľov", ak by som sa mal nimi riadiť, tak si NIKDY nič nekúpim, lebo je to všetko alebo vrak, alebo ešte väčší vrak.
Ak by som mal neobmedzený rozpočet, tak idem to 3.0 HDi. Aspoň v Iveco na ne nedajú dopustiť. Ale neviem, či už niekto na ňom má cez 500.000 km, je to ešte pomerne nový motor.

24.04.2010 | 17:36:37 | ľuboš Reagovat

For Koala

Inak jak tak pozerám, na autobazar.eu si sa už opýtal :-P. Snáď Ti niekto odtiaľ poradí, je tam pár ľudí, ktorí o autách majú fakt prehľad, takže snáď.

24.04.2010 | 15:28:42 | Matúš Reagovat

For Koala

A Ti nikto neporadí, skús pobehať recenzie buď tu, alebo na moje.auto.cz, alebo sa opýtaj (resp. nájdi si info sám) na autobazar.eu. Veľa šťastia.

24.04.2010 | 15:23:52 | Matúš Reagovat

23. dubna 2010 | 22:58 | KOALA |

Tvůj nadpisek "Ahoj profíci" mě rozesmál asi tak na půl hoďky...
Tady na těch stránkách neni o "profíky" nouze -musíš počkat,co ti tady ty "profíci" poradí a vypotí ze sebe zase za kraviny.....

24.04.2010 | 10:27:18 |  Reagovat

Ahoj Profici,

Ahoj chlapi,potrebujem poradiť,mam Peugeot Expert 2.0HDI
rok výroby 2003 vlastním ho už 3 r.a som s nim veľmi spokojný,pri kúpe 75000km dnes 272000km okrem bežných oprav žiadne problémy,jednoducho super nedám naň dopustiť.
A teraz môj problém,chcem si kúpiť PEUGEOT BOXER 2.2HDI 88kW alebo 3.0HDI 115kW MAXI prosím môže mi niekto kto jazdi tieto autá rozumne poradiť, ohľadom spotreby a jazdných vlastnosti a pohodlia pri dlhších jazdách nad 500km, pretože to čo tu čítam sa mi nechce veriť, mal som už od peugeota 405 1.9 benzín a PARTNER 190c a môžem skonštatovať až 90%spokojnosť,dakujem KOALA.

23.04.2010 | 22:58:15 | KOALA Reagovat

Moje zkušenost je s boxerem 2,5td . Odcházelo vše možné i nemožné (kotouče,ramena,sklo,dveře atd.) ale motor držel 750000km.Zacházení bylo brutální,vozilo to i 2500kg.Supr auto.

15.06.2009 | 21:37:10 | Jarin Reagovat

nevim ale

renaulta mám jako osobáka, a to lagunu 1. generace, 2,2dT:-)RXT výbavu, a nemůžu si stěžovat. Navíc, sesterská firma používá R mastery, a 2,8 dTi(ten starší model) jim úspěšně najel 884 tisíc km, teď mají 3x 2,5dCi 120k a najeto kolem 300tkm a taky si nidko nestěžuje..Nevím.Možná dobré kusy..Ale je to tak...

13.06.2009 | 22:31:13 | Vláďa Reagovat

Toto je jeden z dôvodov, prečo PSA je lepšie ako Renault a spol - životnosť.

13.06.2009 | 22:11:20 | Angel_M Reagovat

Vďyť to říkám..Anonym je trumpeta:-) Díky, že mě někdo podpořil:-)

13.06.2009 | 18:24:40 | Vláďa Reagovat

Boxer 3,0 HDI existuje ! Vid treba :

http://www.autovia.sk/autobazar/peugeot-boxer-435-3-0-hdi-655871
http://www.pricemania.sk/katalog/peugeot/peugeot-boxer-3-0-hdi-435-l4-115-kw-156499.html
http://www.auto.sk/katalog/index.php?car=32594
http://www.proresale.cz/cs/katalog/nakladni/i-o243v
http://www.autopredaj.eu/index.php?func=details&id=2826
A muzeme pokracovat dal, Anonyme

13.06.2009 | 17:55:03 | jamieson Reagovat

boxer 3,0HDi nikdy nebyl

13.06.2009 | 17:36:04 |  Reagovat

kdo tady provokuje furt?

Anonyme seš vylízanej už??peugeot boxer 3,0 HDi, obsah 2999 ccm, max. výkon 115,5 kW/157k při 3500ot-1, točivý moment 400Nm při 1700ot-1, 6st. manuální převodovka.Nemel pantem hovadiny, když já na tom autě už dobrý 4 měsíce jezdim(předtím byl 2,8HDi starší model 93,5kW)

13.06.2009 | 17:20:39 | Vláďa Reagovat

Jé prej 3.0 HDI chacháchá, dobrá blbost.

13.06.2009 | 10:06:34 |  Reagovat

anonym

přišel asi zrovna z hospody a nevěděl co plácá, pako:-)))Ty motorizace co tady blil se mi zdají jako z Venuše:-)))

13.06.2009 | 08:05:39 | Vláďa Reagovat

???

Nevím, co jsem za pako, ale jezdím na boxeru-maxi (s plnou palbou-climatronic, origo hudba, tempomat...) 3.0 HDi který má 115kW(cca 157koní), druhý co tu máme je 2,2HDi a 74kW/101koní..komu se co nezdá???

13.06.2009 | 08:03:05 | Vláďa Reagovat

Vůáďo

2.2 HDI má 170 k je to biturbo a 3.0 HDI není.

13.06.2009 | 00:34:57 |  Reagovat

pro Vláďu

3.0 HDI neexistuje tak se probuď vole. 3.0 HDI 250 k bude až příští rok pako.-

13.06.2009 | 00:33:24 |  Reagovat

Ja mam pri HDi 75PS v berlingu vymenu rozvodov az kazdych 240 tis km. Aspon to pisu v serviske.

12.06.2009 | 20:19:35 | lakinooo Reagovat

Tohle musí být ale nehorázný lenoch. Já sám jezdím na HDi 3,0(160k), to jede, a kolega má 2,2 HDi a už to je lenoch(100k)..a 2,0 to už musí být vražda jet plně naložen a chtít třeba předjet...

12.06.2009 | 19:33:35 | Vláďa Reagovat

Mám taky HDI a motor při dobré údržbě vydrí 700.000 km. Jinak doporučená výměna rozvodů je u HDI 150.000 km. Přeji šťastné kilometry bez nehod.

12.06.2009 | 13:40:58 |  Reagovat

Gratuluji ke slusnemu nabehu.426 000 km za 4 roky je sakra dost.Ja jezdim 13 let, ale zatim mam najeto asi jen polovinu z toho co vy :-)

12.06.2009 | 13:32:50 | jamieson Reagovat