Autorecenze Renault Megane 16i 84kw - Krátká doba dělat závěry. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Renault Megane
 
 

Recenze Renault Megane 1.6i
“Krátká doba dělat závěry. ”

Autor recenze: Tomáš V (34 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2017 Typ motoru:16i 84kw Stav km při koupi:11 km Stav km nyní:4 520 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7-8 l/100 km Vloženo: 16. 3. 2018

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.4

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Toyota Yaris 1.3

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Silné stránky

Pořizovací cena,
Pěkný vůz z venku i uvnitř

Slabé stránky

Spotřeba
5 manuál
Kvalitou horší než konkurence známých značek hl. T

Závady a opravy na autě

Ahoj , koupil jsem v listopadu 2017 rencka 1.6i . Mám najeto 4500km. V servisu jsem byl už třikrát! Stále jako u blbých ! :-(
Studené rozjezdy auto sem tam strácí na výkonu , prostě cukne když šlapu po plynu. Na 2,3i4 rychlostní stupeň .Je to jako by defekt vstřikování, nebo řídící jednotka špatně dává palivo.. Je toho víc na špekulace. A v Renaultu,, to je normální to se stává Co sakra!! Jsem naštvaný 😡
To ještě mi čas od času zhasne a zapne displej autorádia! Zas servis pokud se jim to neukáže nic neřeší! ,,máte záruku 5let. Buďte v klidu nevím jak auto dát do servisu popřípadě reklamovat defekt motoru. Auto za 420 tisíc (výbava) jsem nečekal takové problémy a pak přístup RENAULT SERVISU!
Příště asi zpět k TOYOTA měl jsem 8let a bez starostí a žádný závady a servis, jen brzdové destičky při 93km tisíc.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je pěkné ,pohodlné mám vyšší výbavu a silnější motor za to bych u konkurence měl základ např. ŠKODA. snad až na spotřebu 7.5L a absenci 6 stupně převodovky. Mám jej 4měsíce čili zatím nevím.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

Motor 1.6 sce

Ahojte co sa spotreby tyka, po 5000 km mam v zime 6.4 az 6.5l v lete 6 az 6.3 l jazdim do prace medzimesto a jedno mesto takze co sa spotreby tyka uplna spokojnosť.

12.01.2019 | 22:08:13 | Vodoc 30r.  | 85.135.197.* Reagovat

motor 1.6 sce

Mimo mesto 5,5-6l, to ani nahodou. Ted v zime klidnou jizdou kolem 6,7l. V lete kolem 6-6,5. Je to motor Nissan a asi je zravy. Navic auto mam kombi a pneu 205/16 leto, zima 195/15. Je zajimave, ze uzsi gumy v zime nepomohly k nizsi spotrebe. Kombinovana spotreba, mesto, okrsky 7,5. Mesto 8l. A to je dost. 🤔

19.12.2018 | 08:43:56 | j  | 178.255.168.* Reagovat

špatná elektronika

taky se mi líbí ten nový kombi megane, ale francouzi měli vždycky špatnou elektroniku v autě. zdá se, že tady tomu nebude jinak. škoda.

10.08.2018 | 16:42:03 | j  | 178.255.168.* Reagovat

RE: špatná elektronika

Elektronika je německá,tak ted pomlouvej.

14.01.2019 | 23:36:14 | Megane  | 37.48.52.* Reagovat

RE: špatná elektronika

Ale montovaná Francouzem :D a to jde :D vlastní zkušenost :D

15.01.2019 | 01:00:29 | AAABBBCCC  | 78.45.254.* Reagovat

RE:

Mám podobú skúsenosť s Megane 1.6 74kw z roku 2011. Táto reakcia motoru ale nieje pravidelná a keď tak sa týka len pár prvých sekúnd rozjazdu, markantné je to snáď pri nižších teplotách a určite pomôže pred rozjazdom nechať chvíľku naštartovaný motor.

18.03.2018 | 19:28:44 | Peter  | 188.167.250.* Reagovat

RE:

Ano, studenè starty by měli být vždy doprovázené vždy krátkou dobou 10-15s, která je dobrá k tomu že se motor trochu proběhne na volnoběh a olej se snáze dostane do všech koutů mozoru.

18.03.2018 | 19:59:31 |   | 109.81.226.* Reagovat

Zkuste pár změn

Nejprve změňte značku pumpy kde tankujete palivo, příp. tankujte chvíli N98.
Mezi další úkony zahrňte to, že jakmile jednou nastartujete motor, tsk ho nechejte nastartovaný (usuzuji z toho, že máte garáž a typická situace: otevřete vrata, skočíte do auta, vyjedete, vypnete motor, zavřete vrata a opět startujete a jedete).
Častý studený starty způsobují ulití svíček...projevem je pak různè pocukávání při jízdě.
To ovšem může způsobovat i přiliš brzký až kvapný rozjezd hned po nastartování.

18.03.2018 | 17:58:04 |   | 109.81.226.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Svíček? No pán je zjevně odborník - až na to, že tohle auto (jako asi většina dnešních) žádné svíčky nemá.....:-)))))

19.03.2018 | 10:58:40 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

a čo asi má, kahance, keď je to benziňák?

19.03.2018 | 15:27:41 |   | 178.40.197.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Přímovstřik???? :-))))

19.03.2018 | 16:35:27 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Keď tak, je to nepriame vstrekovanie. A čo tak asi môže zapaľovať zmes v benziňáku, okrem sviečok?

19.03.2018 | 16:59:47 |   | 178.40.197.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Sirka?

20.03.2018 | 08:51:54 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Ty jseš teda odborník.Benzín a je jedno jakej má vždy svíčky.

19.03.2018 | 17:49:23 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Vašku, tvoje auto nemá svíčky. Ostatní ano. Ty vole, i to moje. A má hned tři! :-)))

19.03.2018 | 17:09:05 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Tak konečně ses odkopal, odborníku tříbarevnej.

19.03.2018 | 19:21:32 | Michal  | 81.200.56.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Jasněééééé

20.03.2018 | 08:53:24 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Vašku, asi jsi chtěl napsat, že nové typy svíček mají jiné vlastnosti a na dnešní svíčky nemá vliv špatná směs. Jsou tam, ale mění se třeba jednou za 80-100tkm. Takže rady platí na starší modely a né na ty nove přečidlované experimenty vhodné do laboratorních podmínek. jak na to nepříjdou tak si zvykněte, nebo se toho zbavte. takhle se chovaly obvykle vytopená auta.

20.03.2018 | 05:55:16 |   | 82.117.146.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Ne to rozhodně Vašek napsat nechtěl. On není tak chytrej a tak dlouhé věty nezvládá.

22.03.2018 | 18:48:48 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Vašku, ty jsi předběhl dobu. Dieselův (tedy vznětový) motor na benzín teprve přijde do prodeje. Zatím najdeš svíčky v každém benzíňáku.

30.03.2018 | 14:24:26 | Pippo  | 89.102.220.* Reagovat

re

Zdravím, mám tú istú motorizáciu v Grandtour, zatiaľ spolahlivosť, nič také, ako Vám sa mi zatiaľ nestalo.
Prajem veľa šťastných kilometrov

16.03.2018 | 12:53:52 | Rado  | 78.98.189.* Reagovat

RE: re

Kampak se asi poděly všechny negativní komentáře.............??

18.03.2018 | 10:35:10 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: re

s tím si nedělej hlavu, však ty sem brzo vykálíš další, ty odborníku.

19.03.2018 | 17:10:28 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: re megane grandtour 1.6 sce

Mám taktéž Megane Grandtour 1.6. 2018. Občas, když je motor studený, opravdu to zpočátku cuká. Nemyslím si, že je to benzínem. Spíš bych řekl, špatným dávkováním benzin, vzduch. Urtitě to chce nastartovat a chvíli počkat, má to řetěz, takže taky kvůli němu, aby se olej dostal všude. Spotřeba zklamání, tak 7.5l. Na to, že je to nové auto, spotřeba je špatná. Mělo by to být tak do 6l. Jinak jde. Sedačky jsou ok, řazení hrozný. Takže za mě jednoznačná negativa - řazení(starý typ převodovky) a vyšší spotřeba, jinak přimhouřím oči a ok.

13.12.2018 | 19:46:26 | jaro  | 178.255.168.* Reagovat

RE: re megane grandtour 1.6 sce

Divil bych se kdyby klasická 1.6 brala míň jak 7litrů. Po městě klasika 9, mimo město kolem 5,5-6l..Tyhle motory žerou už desetiletí pořád stejně. Jen ti výrobci lžou nějak víc.

18.12.2018 | 08:06:42 | Tomáš  | 178.255.168.* Reagovat

RE: re megane grandtour 1.6 sce

Renault Megane 1,6 SCe vlastním zhruba týžden a spotreba po meste 11,5 litra. Snad časom sa to zlepší, alebo ho predám....((

10.01.2019 | 17:01:56 | JANA  | 62.197.243.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Megane