Recenze Renault Scenic 1,6 e
“Levný rodinný vůz.”

Autor recenze: Milan (38 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1598/benzín Stav km při koupi:112 000 km Stav km nyní:125 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 27. 3. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Lada Ford Fiesta Škoda Favorit Škoda Forman Fiat Punto VW Passat

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Do 3 měsíců jsem musel vyměnit přední brzdové kotouče a destičky.

Jinak zatím bez větších závad.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Rodinné vozidlo. Mám dvě děti a krásně se do auta vejdeme včetně kočárku. Všude kolem dostek místa. Jsme z hor a tak jsem rád, že auto má jak vyhřívané přední sklo, zrcátka, tak i sedačky. V zimě neocenitelné. Řidič má skvělý výhled. Sedačky pohodlné, jen mi chybí loketní opěrka u řidiče.

Motor by měl být živější. Trochu mi zlobí řazení, kdy mi jde těžko řadit z rychlostního stupně jedna na dva. Jinak ryhlostní stupně jsou velice dobře poskládané, na dálnici bych ocenil i šestku. Auto s novými zimními pneumatikami, má dobré jízdní vlastnosti na sněhu. ABS je v tomto případě podmínkou.

Překvapilo mě, jak si to poradilo s haldami sněhu ve Špindlu. ( zima 2005-2006). V létě 2006 jsme jeli na Slovensko a celou cestu lilo jako z konve. Najednou se mi objevila voda u řidiče. Něměla kudy odtékat, tak jsem vyndal gumovou záslepku v prahu a nestačil jsem se divit, co tam bylo vody. Pro ostatní řidiče, jednu radu, nezapomeňte každý rok vyměnit pylový filtr.

Je pod schránkou spolujezdce. Preventivně jsem si nechal nastříkat podvozek a dutiny. Jinak zřejmě nemoc Sceniků je, že praská barva a pak koroduje okolí uchycení pantů předních dveří.

Dveře jsou dost velké a těžké, ale jakmile se prudčeji otevřou, tak trpí právě uchycení pantů. Jako rodinný vůz mohu jedině doporučit. Novější verze se mi líbí , víc, ale když jsem pořizoval tohohle, tak model 2000 stál okolo 200.000,- Kč.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Scenic

Vložit komentář