Recenze Seat Leon 1.4 TSI
“supeeeeer!!!”

Autor recenze: stomil (40 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2010 Typ motoru:1.4 Stav km při koupi:19 000 km Stav km nyní:20 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 8. 2. 2011

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

zatím ne


Hodnocení a zkušenosti s autem

Leona jsem koupil pro jeho sportovní jízdní vlastnosti a povedený design. S novým faceliftem přišla kvalitativní změna dříve často kritizovaného interiéru, která se moc povedla, zevně se auto změnilo pouze v detailech - koncové svítilny a čelní maska.
Ve výbavě Reference je manuální klima, rádio s CD MP3, USB a AUX portem, kontrola tlaku pneu, palubní počítač a jánevímcoještě...Kvalita zpracování, ergonomie interiéru, blbuvzdornost ovládání - v tom všem je myslím auto srovnatelné s ostatními koncernovými vozy VW group. K výbavě patří pohodlné sedačky s dobrým bočním vedením.
U nás se auto prodává téměř výhradně s paketem Drive, což znamená se sportovním podvozkem. Tvrdší naladění není ale příliš znát na komfortu jízdy, snad s vyjímkou příčných nerovností (zpomalovací prahy). Rozhodně z vás na dlážděné silnici nevyklepe duši...
Motor 1.4TSI patří mezi, co se týče výkonu, prostřední motorizaci pro tohle auto. Není žádná raketa, ale dá se s ním jezdit svižně. Má 125 koníků ve 4000 otáčkách, plynulý zátah a turboefekt je hodně těžko poznat. Turbo zabírá od 1800 ot. Maximálka je 197km/h. 6-ti kvalt se k tomuhle motoru prostě hodí. Na šestku ve 140km/h točí asi 3000, což zaručuje tiché a rychlé cestování po dálnici. Spotřeba motoru záleží na stylu jízdy. Nejméně jsem jel za 6.1 po okreskách, na dálnici asi 7 litrů a ve městě se spotřeba pohybuje kolem 8,5.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Seat Leon

Vložit komentář

Leon

Mám rovnaké auto, asi pol roka, najazdené 15 000, absolvovaná prvá garančka. Motor je tiež 1,4 tsi, vo výbave manuálna klíma, nejaké systémy okrem esp, čo je škoda, ten je však za príplatok, 16 palcové disky. Vrámci záruky vymenené tesnenie pri stierači, ktoré sa trošku odlepilo. Jazdné vlastnosti skvelé, auto v zákrute drži ako prilepené. Spotreba v meste okolo 7, mimo mesta najlepšie 5,9 - ale to som šiel naozaj opatrne, pri naozaj svižnej jazde na dialnici v noci okolo 8. Auto krásne svieti aj bez halogénov, prisvecovanie do zákruty je praktické. Ľudia vzadu sa zatiaľ nestažovali, dosť miesta na nohy, aj keď lavica vzadu je dosť strmá. S kufrom som nemal problémy, aj keď neprenášam veľa vecí. Slušné audio v základe, 6 repro. Interiér je kritizovaný, no mne vyhovuje, nič ma neruší, nie je tam 250 gombíkov ako v japonských autách. Oceňujem otáčkomer v strede poľa, bez zbytočných displejov, volant v základe s hrubým vencom, odporúčam kožený, ale ten je za príplatok. Faceliftovaná verzia má veľké spätné zrkadlá, s el. ovládaním. Jazdím väčšinou v meste, nechcel som commonrail, tankujem na OMV, subjektívne sa mi zdá že motor lepšie reaguje na OMV ako na Shell. Bez problémové, tiché vozenie.

10.06.2011 | 08:13:43 | Jozef Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Seat Leon