Recenze Seat Toledo 1.9 TDI
“Prostě AUTO EMOCIÓN”

Autor recenze: BigR ,
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1.9 TDI Stav km při koupi:130 000 km Stav km nyní:165 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: x l/100 km Vloženo: 5. 11. 2009

Hodnocení inzerátu: 15 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Volkswagen Golf 2, 4 TDI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po koupi jsem vyměnil rozvody(8500kč) a veškeré filtry + naplně(1000kč).

Při 150tis. km jsem vyměnil levé přední ložisko (1000kč) začínalo už hučet,tak šlo ven.

Za nedlouho jsem udělal čepy a silentbloky na přední nápravě
(cca1000kč) ale až při vyměně těchto dílu jsem zjistil že stačila výměna jen těch gum příčného stabilizátoru které mohly za nepřijemné tlučení od podvozku,ale kdyz už jsem to měl rozdělane tak jsem to povyměňoval vše.

Ve 160tis.km přišly na řadu zadní kotouče a desky(1500kč) brzdily ještě dobře,ale byli už celkem dost orezlé.

Tyto věci ale nepovažuji za závady nebo poruchy,spíše za spotřebni material.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Seata mám už skoro 2 roky a jsem s ním nad míru spokojen.Vše funguje na jedničku.Je to verze s 81kw turbo dieselem,který se vyznačuje velmi pružným a usporným provozem.

Toledo má celkem obsáhlou výbavu,která mě zahrnuje komfortem s trochou toho luxusu vybavenějšich tříd.Pro člověka který je zvyklí na standard alá Felicia,Fabia je vybava zahrnujici 4 airbagy,4 el.okna + zrcátka,palubní počítač,digitální klimatizace,automatické stěrače,zatmívání zpětného zrcátka,elektronická stabilizace podvozku(ESP) a dalších drobností zpříjemňujících cestování opravdu luxusem.

Podvozek musím hodnotit velice kladně,protože se mi zdá o mnoho komfortnější než u bratrského Golfu 4 a přitom nestráda na stabilitě a díky ESP si s autem mužu dovolit ještě o trochu víc zábavy bez obav že se mi auto někde utrhne :-D

Prostor uvnitř je klasická koncernová nevýhoda těchto podvozkových platforem,ale tohle je věc která mě netrapí,protože většinou jezdím jen sám nebo se spolujezdcem.

Kufr je jedním slovem prostě obrovskej a zatim mi ani nevadil užší pruchod do něj.

Spotřebu jsem si nechal až na konec,protože to je pro mě hlavní argument kvuli kterému mam už druhé TDI.Ikdyž mě tu asi bude každý kamenovat za to, že si vymyšlím a že to není možné,ale moje průměrná dlouhodobá spotřeba za tu dobu co to auto vlastním je 4.0litru!!!!! Ověřeno tankováním a sedí to i na malinké odchylky i s palubním počítačem.Můj osobní rekord v plížení se krajinou byl 2.9 litru na 100km ale tohle už opravdu není normalní jízda,to je spíše zahrávání si s fyzikálními jevy :-D. Jinak městský provoz zvládám s Toledem kolem těch 5litru na sto asi jako každý :-D

To bude asi o mém Tolídu vše a pokud bude čas tak sem průběžně budu dopisovat v jakém se právě Seat nachazí stavu :-D

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 15


Komentáře uživatelů k recenzi Seat Toledo

Vložit komentář

Toledo ma nyni najeto pres 250tis. km a stale vrni.Provedena uprava SW na 96kw a 307Nm by Cimbu.Jizda se stala mnohem sviznejsi pri stejne spotrebe :-D Jinak do teto doby bez vyraznejsich zavad.Vymeneny opet po 90tis. rozvody+vod.pumpa,pravidelne po 15tis. olej.Vycisteny lopatky na turbu,vymeneny zadni tlumice (predni stale puvodni-test tlumicu je vyhodnotil jako stale dobre) vymeneno PP lozisko,predni+zadni brzd. kotouce a desticky,vlnovec vyfuku,vymena L tycky rizeni (cepy+P tyc je stale puvodni),taktez je stale puvodni vaha vzduchu (ktere postacuje jednou za cas vycisteni-hodnoty dle VAG stale jako nova).Shrnuto podtrzeno-kdyby byla moznost koupit nyni tohle auto jako nove,nevaham a jdu do toho.

05.06.2013 | 13:40:21 | BigR  | 109.80.181.* Reagovat

Ta spotreba je diky prevaze jizd na dlouhe vzdalenosti typu okresnich cest.Ted sem odjel Chorvatsko zpet za prumer 4,3L a to v obsazeni 4 lidi a plny kufr.Spotreba sedela i s tankovanim,takze palubak je hodne blizko realite.Nemuzu si na auto vubec stezovat,mam s nim momentalne najeto pres 50tis.km a krom bezne udrzby si nereklo o zadnou neplanovanou investici,takze jezdi,jezdi a jezdi.Co vic si prat :-D

31.08.2010 | 16:10:26 | BigR Reagovat

mám Octavii 1,9 TDI 66 kW, zajímalo by mě, jestli při tvé spotřebě 4 litry jezdíš hlavně dlouhé trasy? Město za 5 litrů se mi moc nezdá, ale určitě záleží, jestli stojíš v kolonách, zácpy atd. Moje průměrná spotřeba činí 5,1 litrů, nejmenší byla 3,4 litru, ale to už není jízda a je to i trápení řidiče. Ale jinak spotřeba u TDI je super a neboj kamenovat tě nebudu.

06.06.2010 | 18:59:13 | Peters Reagovat