Recenze Škoda Fabia II
“Auto naprosto splňuje mé požadavky.”

Autor recenze: Marek (30 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1.2 htp 44kw Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:7 100 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6.2 l/100 km Vloženo: 29. 8. 2008

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Daevoo Matiz Škoda Octavia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím žadné závady.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S fabií II jsem naprosto spokojen. Pro klidné řidiče s rodinou mohu jen doporučit.Zpracování kvalita materiálů a jízdní vlastnosti vše hodnotím jako velice podařené.Absolutně skvělé je řazení i řízení,brzdy s trochu vlažnějšim nástupem ale jinak velmi účinné.Přední sedadla jsou výborná i po 400km mě nebolela záda.Motor je pružný,při dodržování rychlostních limitů i úsporný jen na dálnici je spotřeba kolem 7.5-8.5 l.,jinak po 7100 km. mám průměr 6.2 l. na 100km.

Co mi trochu vadí je středový panel který tlačí do kolene,ale po delším užívání a najití správné poloze jinak hodně velkého víškového nastavení se dá to tlačení do kolene eliminovat.Také oceňuji na danou třídu prostor jak ve předu tak v zadu pro mé dvě děti, oproti Octavii kterou jsem před tím používal mají obě děti před nohami i v sedačkách místo což v Octavii prostě nebylo.Kufr se mi zdá na třídu dostatečný,postačil mi na rodinnou dovolenou bezproblémů.

Závěrem bych Fabii po přechodu z Octavie hodnotil jako velké překvapení,podle mě ji předčí jak ve zpracování tak i v jízdních vlastostech( mám na mysli Octavii I) ale i co do vnitřního prostoru i když jde o vůz o třídu nižší.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

no....

Mám Fabia II vo výbave len týždeň, ale tiež mám Roomster a staršiu Feliciu (10/2000).

Čítal som niektoré komentáre tu, a zistil som, že nie sú práve objektívne - len sa prepisuje to, čo sa píše inde, prípadne je to ako v práci - nadávať na vrchnosť je doslova povinnosť.

K autu - mám ho ešte len týždeň, nabehané cca 500km, stálo ma 9200 €.
Motor ešte veľmi hodnotiť nemôžem, nakoľko je to v zábehu, tak musím počkať, ako sa ukáže. Je to trošku lenivé, ale od 1.2 nemôžem veľa čakať.
Cez to všetko nemám problém predbehnúť nejakého milenca parkujúceho na ceste.. Ani pri pustenej klíme som nepostrehol výrazný úbytok výkonu, neviem či sú ostatní píšuci profesionálni pretekári alebo len cestní piráti, ale zatiaľ som veľmi spokojný - nebývam na dedine a nechodím s tým len do kostola :co
Dizajn - mne sa náhodou dizajn Fabie II páči. Ako vpredu, tak aj vzadu, mám to celé čierne + SUNSET balíček, elektróny a hmlovky - jedna radosť sa na to pozerať ;) (Oproti napr takej P207 ktorá je dosť škaredá - viem čo hovorím, vyrába sa to v mojom meste, tak to vidím dosť často..)
Poruchy - zatiaľ žiadna, ale to nie je ani plus ani mínus, nakoľko mám auto krátko. Jedine ak - žiadna porucha z výroby (ako som počul o spomínanej P207 priamo z haly :D ).
Vnútorný priestor - mám 192cm a 94kg. Úplne v pohode sa vojdem do tohoto auta, má dosť priestoru ako vpredu, tak aj vzadu - viezli sme sa štyri dospelé osoby na vzdialenosť 20 - 60 - 50 km s asi polhodinovými prestávkami po uvedených km a brat, ktorý má väčšie auto a celú cestu sedel vzadu (jeho telesná schránka má parametre ako moja, je nižší o 2 cm) bol milo prekvapený priestorom, ako šírkou, tak miestom pre kolená. Mňa do chrbta nebúchal, ako by tomu bolo napr vo Felicii.
Mne sa páči napr niekoľko možností, ako si môžem prispôsobiť ako sedadlo, tak volant. Tiež je príjemný malý priestor naľavo od spojkového pedálu kde si môžem "odložiť" nohu, ak neprajujem s rýchlostnou pákou. Predpokladám, že ide o jednotné riešenie pri použití automatickej prevodovky.
Kufor - našiel som údaj 300l v základe, ale pretože Fabia II nemá príliš veľa zákutí, je dosť možné ho využiť na takmer maximum.
Čiže celkovo som spokojný s tým, čo som si kúpil s ohľadom na nadobúdaciu cenu.

Už som si všimol aj zopár nevýhod, napríklad ak stojím ako prvý pred semaforom na križovatke, vďaka krátkemu čelnému oknu nevidím na svetlá, musím sa spoliehať na rôzne odrazy, či trúbenie zo zadných radov a potom som za "***" :/
Tiež mi napríklad chýba lakťová opierka, ktorá bola v Roomstri hneď od začiatku, alebo tiež nemožnosť zapnutia iba zadného hmlového svetla bez toho, aby som mal zapnuté predné.. Tiež (podľa výbavy) ak je pred spolujazdcom odkladacia skrinka rozdelená na 2 časti, tak vrchná nemá kľučku - ľahšie sa otvára v Roomstri ako vo Fabii II. Aj okná v zadu sú menšie, ako by som čakal, neviem prečo je tomu tak. Sklá sa úplne skryjú do dverí (len tak na okraj).
Sympatické je aj riešenie ostrekovača zadného skla, tryska je umiestnená naspodu v kĺbe stierača, a výhoda je, že z trysky potom nekvapká prebytočná voda a nešpiní zadné sklo, no na druhú stranu má slabší rozptyl a minie sa viac vody kým sa okno omyje.
Dosť ma sklamalo to, že v takejto výbave, akú som kúpil nie je automaticky vypínač airbagu spolujazdca. Je to podľa mňa dosť zásadná chyba, a takéto niečo by malo byť nie za príplatok, ale už vo všetkých základných verziách.
V kufri som bol z Roomstra zvyknutý na rôzne úchytky a výklopné háčiky, ktorých je vo Fabii II ako šafranu. Potešia aspoň akési háčiky zo zadnej strany sedadiel, ale nie je to to pravé orechové, pretože nie vždy v kufri prevážate tašky, ktoré sa tam dajú uchytiť.
Hudba - mám priamo zabudované rádio "Dance", s ktorým som vcelku spokojný, ale mám v aute len 4 repro - po jednom v predných dverách a hore v "A" stĺpiku. Chcel som si dať do zadných dverí ďalšie dva, ale neviem ako je to so zárukou, tak sa najprv opýtam dopredu a až potom to budem riešiť.

Môj dojem po prvom týždni - je to celkom sympatické a prítulné približovadlo, od ktorého neočakávam dlhé trasy a nízke prevádzkové náklady ;)

09.11.2008 | 17:25:35 | anton Reagovat

Tak ja nevim....kdyz mrknu na thalie (auto za 200tis) tak to kazdej kritizuje...kdyz mrknu sem tak opet to kritizujete...nevim, v thalii sem jel a jizda byla prijemna, klidna, samo ze to neni na zavodeni ale preci furt lepsi mit novou thalii v zaruce a vedet ze kdyz se neco pokazi tak mi to v zaruce opravi, nez si koupit za 150tis ojetinu a dalsich 30tis do ni vrazit aby to bylo auto (znam desitky takovych pripadu ze sveho okoli) a pak ve finale jim to ukradou a maj po aute, bo to nemeli ani pojistene...fabie je pekna, ovsem draha, motoru ma na vyber hodne a je jen na kazdem z Vas, jaky si vybere...pokud si nekdo koupi slabej tri-valec tak mu to evidentne na jeho jezdeni staci tak nechapu proc porad nekomu cpete, ze je to motor o nicem...

10.09.2008 | 15:52:37 | Midloch Reagovat

rozvor

http://www.autoweb.cz/auto-poradna-online/

01.09.2008 | 23:07:25 | Franta Reagovat

Tímto

jsi jenom potvrdil Dušanův výstižný komentář.

01.09.2008 | 11:07:41 | Ali Ghator Reagovat

fábka

Tak teda nevím, fábkama I. 1,9D jezdíme jako služebníma autama a jedna má najeto 150.000 a druhá 239.000 km. Za celou dobu užívání se neobjevila ani jedna vážná závada,všechno jen spotřební věci - brzdy a podobně.Co se týká prostoru uvnitř, tak to není žádný hurá,ale stačí to.Zpracování plastů je v pohodě,ani po takových kilometrech nic nevrže.Motor šlape jak má,není to žádnej závodník,ale vzhledem ke slavnýmu bodovýmu systému to oželím a raději budu jezdit pomaleji bez pokut...jen na to předjíždějí se člověk musí pžipravit hodně dopředu a pořádně si to rozmyslet. Sám mám auto trochu jiný,ale fábka není špatná,jen ta cenová politika Škodovky je trošku divoká.

01.09.2008 | 08:41:07 | bebe Reagovat

Pre menovca Dušana

Je pravda, že sa tu kde kto rád nadáva na tú ktorú značku.
V prípade Škodovky však k tomu vyzýva priam reklamný slogan "najväčšia vo svojej triede" - to by mala byť Fábia a Oktávia.
Takto klamať už vo svojom reklamnom slogane je podľa mňa neuveriteľná drzosť. Každý si klikne na web rýchlo zistí, že Oktávia je asi najmenšia (rázvor) v kategórii nižšej strednej triedy a Fábia určite nie je nejaký priestorový zázrak.
No a Oktávia pchať do strednej triedy tak to je už mimo zdravého rozumu.
Obe autá sú podľa mňa celkom slušné, ale neuveriteľne predražené a s katastrofálnou základnou výbavou.
Ak by som ja robil Slogan na Fábiu a Oktáviu - tak by som zvolil nieči ako "osvedčená časom, s veľkým kufrom, spoľahlivá atď a nie evidentnú hlúposť o celkovej veľkosti.





31.08.2008 | 21:27:55 | Dušan Mihálik Reagovat

A proč sem lezeš ty "INTELIGENTE"? Když máš to auto o 10 tříd výš?

31.08.2008 | 21:10:28 | Carlos vigos Reagovat

samozvaní rádobyodborníci

Nerozumím tady jedné věci, proč někteří primitivové lezou na recenzi Fabie, ( a jiných aut) osobně mám auto o dvě třídy výše, ale nenapadlo by mě plivat na Fabii, sám bych si jí nekoupil, ale nepomlouvám někoho, kdo utratí SVÉ peníze za věc, kterou považuje za dobrou pro jeho potřebu, kdo nechce velké auto, nevadí mu stísněný prostor, je pro něj Fábie ideální. Tady ty snůšky hovad nebo spíš samozvaných odborníků nehodlám komentovat, rád bych, aby se sami chlubili ve svých recenzí ojetých krámů. Přeji autorovi ať mu auto slouží a je s ním spokojený.

31.08.2008 | 20:43:56 | Dušan Reagovat

Kdepak nuda. Každý normální ví, že je to snůžka hovadin (auto pro rodinu atd.), o množství hrubek v textu nemluvě. Čili asi tak.

31.08.2008 | 20:11:36 | Radek Reagovat

Mám Mondeo 2.0 TDCi a nemám potřebu plivat na Fábii. Je to podle mě auto, jako každé jiné. Každá automobilka je něčím pověstná. Fordi reznou, Fiati prd vydrží, Japonec až na konec atd, atd. Neříkám, že je to všechno pravdivé, ale neustále tu řešit nadávky na Fábii nic neřeší..

31.08.2008 | 20:09:46 | Miriam Reagovat

Je to tu nějaké nudné...Tak co? Bude bitka? Pranýřování? Mučení majitele? Nebo třeba nějaký národnostní konfliktíček...

31.08.2008 | 19:15:20 | Jerry Reagovat

Milnet

MB 1000- jo jede, ale tak akorát z garáže, vyleštit a zpátky do garáže, jinak je v dnešním provozu naprosto nepoužitelný ač má větší litrový výkon než HTP.
Hatapka není špatná, ale nesmíš od ní očekávat zátah 1.6 tky, jak to tady mnozí rádoby odborníci dělají.

31.08.2008 | 16:18:42 |  Reagovat

Super střep

Můj otec má staré MB 1000 z šedesátého deváteho roku. Ten motor je čtyřicet roků starý a pořád jede. Litrový výkon má 37 kw. Podívejte se jaký litrový výkon má ten Váš uchrochtanej třiválec. No prostě hnus fialovej!!!

31.08.2008 | 15:08:02 | Milnet Reagovat

Super střep

Opravdu super auto. Má kolegině má předchozí model tohoto střepu. A divili by jste se kolik závad už na tom střepu mněla. Vadný tlumič, oprava kotoučů, výměna baterky, sjete brzdové obložení, super letní obutí které ji vydrželo jedno léto, Nyní opravovali prohnilý výfuk a řekla mi že to opravdu nečekala kolik závad na tom bude mít. Opravdu a ten zdechlý třiválec. To auto má necelé čtyři roky a najeto 47T. km. No prostě nekupte to. Sama dneska říká že fabku už nikdy nekoupí. Opravdu je mi jí moc líto a nikomu tyto problémy nepřeji.

31.08.2008 | 14:57:59 | Milnet Reagovat

u nás sice jo

U nás je sice nejprodávanější, my tu budem škodovky prostě kupovat, děj se co děj, ale v EU se škodných ve svý kategorii neprodá ani půlka toho, co třeba P 207. Chtěl bych se v tom svézt do kopce s puštěnou klimou,to musí být zážitek! Ale přeju ti to, jezdit s tím do práce, na to bude stačit.

31.08.2008 | 11:52:48 | anonym Reagovat

Jen pro ůplnost Fabii mám ve výbavě ambiente takže s klimou,palubákem,v elektrice okna,zrcátka atd...Design je věc názoru, co se týče prodeje tak je Fabia pokud vým pořád nejprodávanější auto u nás,takže zas tak mizerný to není jak píšeš.

31.08.2008 | 10:48:07 | Marek Reagovat

Kdysi s lenošivým formanem 50 kW bylo každé předjíždění sázka na život a na smrt.S tímhle si to nedovedu představit vůbec při dnešním provozu,snad jedině z Horního do Dolního Buranova po okreskách a s prudkým předjížděním cyklistů a traktorů.Howgh.

30.08.2008 | 19:23:08 |  Reagovat

co chzít víc

Co by ses chtěl dozvědět víc. Základní motor--uchrochtanej tříválec, určitě bez klima, el.oken, počítače a dalšího vybavení, co jiní dávají v základu. Tohle "auto" by měli přidávat k pracímu prášku jako bonus zdarma. Co jsou platný žvásty o kvalitě zpracování, když se to kvůli designu tak mizerně prodává.

30.08.2008 | 17:28:13 | jirka Reagovat

Sorry, ale z tvé recenze jsem se nic nového nedozvěděl..

30.08.2008 | 09:25:02 |  Reagovat

RE:

Mám FABII 10let naj .53000 km je to sice zatracováný tříválec se 60 k,
ale nedám na NI dopustit!

Bulín Znojmo

09.11.2020 | 12:47:08 | FABIAII 1,2 tříválec  | 77.48.148.* Reagovat