Recenze Škoda Fabia II Fabia II
“Auto pro normální řidiče”

Autor recenze: Petr (48 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1,2 KW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:10 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,2 l/100 km Vloženo: 10. 6. 2009

Hodnocení inzerátu: 11 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Felicia 1,3

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto jezdí bez poruchy,ostatně jako moje předchozí škodovky.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vlastním Fabii II 1,2 50 KW Ambiente, jsem s ní velmi spokojený. Velmi oceňuji vysoký posez , výhled, výborné jízdní vlastnosti, pružný a tichý motor. Pro normální používání, a především pro řidiče, kteří umí jezdit, je plně vyhovující a to zejména vzhledem ke stavu našich silnic a povolené rychlosti. Jezdím trvale za dlouhodobou průměrnou spotřebu 6,2 L/100 km. Na dlouhých trasách jezdím dlouhodobě 5,2 L/100 km samozřejmě předpisovou rychlostí 50/90/130 Km/h. Velmi záleží na stylu jízdy, uvedený motor vyžaduje úplně jiný styl jízdy, plynulou jízdu a dodržování doporučených otáček motoru v rozmezí 2500 - 3000 ot/min. Ten kdo Fabii pomlouvá, pravděbodbně závidí nebo v ní ještě nejel. Uvedené auto nelze srovnávat s nesrovnatelným. Fábia II je určena pro řidiče, kteří umí jezdit a ne pro "traktoristy" s plynem na podlaze, permanentně porušujíci povolenou rychlost a ohrožující ostatní řidiče. Tak jak se k autu řidič chová, takovou má spotřebu a také technický stav. Ti co nedokáží jezdit za normální spotřebu s Fabií, pochybuji že dokáží jezdit za normální spotřebu s ostatními auty s výjímkou traktoru - ať děláš co děláš stejně je to stejné. Doporučuji všem odpůrcům - naučte se jezdit, nebo si zaplaťte znovu autoškolu. S pozdravem Petr

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 11


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Miso

S většinou věcí souhlasím.:) Ale ale co se týče toho že nevidíš rozdíl výkonnějšího motoru ?:)Pokud člověk jezdí s radostí ,a opravdu ne 50 90 130 i když by se mělo,tak ten silnější motor využije a má pro něj cenu.Už jen z toho důvodu že auto rychleji akceleruje ,může se hodit v případech zamezení dopravní nehody třeba kolikrát se to už stalo,že člověk musí bud brzdit nebo co nejrychleji ujet.A navíc je to svižnější pohodlnější jízda,a auto se nemusím nějak moc hnát.:)Jde spíše o ten pocit síly motoru , pokud se člověku líbí tak má pro něj význam jezdit s Lancerem Evo 250kw po městě:)

21.07.2011 | 13:19:53 | luke20 Reagovat

RE: Miso

Mám 1.4 16v, spotřeba 5.5 - 6.5, s kufrem na střeše 8. Zrychlení na 80 kmh 20 sec, 80- 90 kmh, dalšįch 20 sec. Předjede mě i dejvo s litrovým motorem. Fiat Tipo 1.4 s 50-ti cihlama v kufru má lepší jízdní vlastnosti, vozil jsem je na chalupu, abych si neumazal fabii 5 let jsem mėl akorda 2.0 sp: 8.5 l nic se mi nepokazilo, odpich, že vás to zamáčkne do sedačky, zrezlo zespoda a nezničil ho ani Most. Jelikož dodržují limity, tak se mě každý snažil sřihnout a pokusila se mě 3x předjet nová škodovka, ale jak přeřadil, tak mu spadl výkon, asi pozdní nástup turba,zedník mi říká, ukaž mu Japonce, tak jsem malinko přidal, a škodovka (asi rapid) se zmešovala ve zpěťáku. Pointa:o bezpečnosti je to taky o tom, aby v křížové situaci auto nezklamalo, ne jen, že má nízkou spotřebu, ale abych mohl předjet kamion, bus, co se táhne 70 do kopce a narovině to rozhuláká. Řidičák mám od r75 a C od 89,takže 48 let v provozu. Ještě v Mnichově, jsem potřeboval odbočit v 5-ti proudové v Pasov a začal jsem blikat doprava, měl jsem volnou cestu, jak mě Něnci pouštěli, v Praze bych si o tom mohl akorát nechat zdát

24.09.2022 | 04:16:36 | Gerosimo  | 194.12.39.* Reagovat

Jazdite vsetci normalne ako ludia a nie ako prasata a potom sa poniektori nebudu cudovat, ze sa ta fabia alebo dacia nekazi. Spolahlivost nie je o znacke auta a statistike TUV, ale o soferovi za volantom. Vlastnil som rozne auta a nikdy som nemal zo ziadnym problem. Najradsej mam blbeckov, ktory maju odjazdene 2 kolecka okolo domu, dostanu sluzobne auto, jazdia ako prasce a potom vypisuju svoje "skusenosti" o tom, ako je auto kazove a nech si to nikto nekupuje.

A k vykonu motora. Milujem tu prispevky chlapcekov, ktory si doma po veceroch citaju v postielke speed a snivaju o autach s 300 konmi a vypisuju o tom aky ma fabia slaby motor. Fabia je dobra na to na co je urcena a s ohladom na to, kolko stoji. V meste ti je jedno aky mas vykon motora, lebo koncis na prvych svetlach so svojimi kolegami, ktory maju 50 kW motory. Fabia je dobra na to na co je urcena a s ohladom na to, kolko stoji. Vykonny motor ma vyhodu ze umozni byt v protismere pri predbiehani na okreske kratsi cas. Nikde inde pri normalnej standardnej plynulej jazde nevidim vyznam vykonneho motora, ani na dialnici (mozno iba na nemeckej v pripade ze manzelke vytesie plodova voda)

21.07.2011 | 11:31:50 | Miso Reagovat

Averze

bohužel díky takovým řečem nemám rád škodovky ,většina lidí to bere jako předpisový auto ,měří kolik ujede na tolik otáček atd.Já jezdím s radosti protže bě baví auta už od mala ,taky se dívám na benzín hlavně tědka když sou takový ceny .Ale nikdy jsme nejel pomalu nebo to nevytáčel zrze to abych ušetřil palivo nebo místo 50 nejel 60.V něměcku na dílnicích doporučená 130km ,jinak si jet jak chceš ,ale když zpusobíš nehodu tak to odneseš .tak to má lae byt at je každej sám za sebe .Je spusta silnic kde se dá jet místo 80 km 120km ,když to jde a nikomu tim neublížím tak nevidím duvod tak nejet.

17.03.2011 | 01:57:36 | luke20 Reagovat

..

Netvrdím že pojedu třeba v obci kde je navíc nepředvídatelný pohyb lidí dětí a aut místo 50 km třeba 90 km ,ale kldině mužu jet těch 65km a když už jedu rychleji tak musím jet tak, abych dokázal reagovat a zastavit .A když máš dálnic kde je 130 km a pojedu skoro po prázdné silnici mylsím třeba v noci tak nevím proč bych nemohl jet třeba 150km .Ale taky musím dávat bacha .Tím se pozná dobrej řidič nám jednoho jenž jezdí 20 let a jezdí normálně a tak jak jsme říkal místo 50km kde to jde 65km nebo 70km Tam kde to jde a měl za tu dobu 2 pokuty a žádnou nehodu ,pak sou ti co jezdí pomalu a mají 3 nehody do roka .

17.03.2011 | 01:53:14 | luke20 Reagovat

RE:..

Člověče když to čtu, tak si jen říkám jezdi si kolik chceš .Až někoho srazíš pak bych tě nechal pomaličky stahovat z kůže.Přál bych ti vydět jaký je rozdíl když jedeš 50 anebo 60 a někoho nabereš.Když to čtu tak češi jsou fakt prasata co se týká jízdy až na pár vyjímek.Naučte se jezdit tak jak se má a bude klid.Tím že pojedu dle předpisů ,ušetřím palivo, za rok super úspora,šetřím si auto a stejně tam dojedu a navíc občas i toho machra co jede rychle i dojedu.Ale tady to je samý kong co musí mát dvoulitr jinak tonení auto ajezdit přitom neumí.Osobně si cením těch řidičů co mají rychlá auta a při tom jezdí tak jak se má, ostatní jsou u mě hovada co si musí neustále něco dokazovat.Neříkám že dříve jsem občas na to nešlápl ale nikdy ne v obci a dávám si pozor i na normální silnici. A když jedu v cizině tak si jen říkám jak je možné že tam jsou řidiči slušní,jezdí v pohodě a u nás je to Kongo.A navíc neodsuzuji toho, nebo toho, za to jaké má auto.Takže každý at si jezdí v čem chce je to jeho věc ale at nevrtá do těch druhých když sám má jen na to aby druhé urážel apod.

14.09.2011 | 10:35:18 | Bob  | 91.127.215.* Reagovat

Ryhlsot

Stím s autorem nesoulasím Není pravidlem že ten kdo jede rychle musí ohrožovat ostatní .Rozdíl je v tom že jsou tipy lidí kteří jedou rychle z důvodu nevím radosti nebo předvádění tam kde to absolutně neznají a pak bourají ti co umí jezdit tak mužou jezdit rychle a nehodu nebudou mít žádnou nebo aspon ji nezaviní oni.Kolikrát ti co jezdí pomalu tak zpusobí větši kolaps než ostatní konkrétně ti kteří reagují na značky během vzeřiny když jedu za někým kde se jede 80 km a jedu a on začne zpomalovat na 50 a v useku kde je lepší ujet rychlejcjenž najíždí kamioni ,v zatáčce kde je spousta nehod .tak jede pomalu a jetš před nim spomalý ,nebo příklad ti kteří jedou sotva 50 pak zničeho nic bliká do prava jenže odpočovací pruh je dál a auto jenž vyjíždí na halvní tak vyjede a on do nej vrazí .Nazývat že umět jezdit umí jen ten co Jede 50 90 130 je blbost .Tak pak takový řidiči F1 neuměj jezdit spíš umí jezdit ten jenž dokáže jet rychle bezpěčně ,což znamená vnímat co mám a ne jet 50 čučet z vokna nevím na co a pak do někoho vrazit každej jezdí jinak pdole toho si taky pořizuje auta kolikrát se stane že kdyby člověk v situaci přidla a ujel tak zabrání nehodě což s autem který má 40kw asi moc neujede muj názor ,ale tohle mě přijde dost divný .

17.03.2011 | 01:47:26 | luke20 Reagovat

??

Jak mylsíš pro normální řidiče ,jako ty co jezdí podle předpisu nebo pomalu ?.) Fabia II je dobré služební auto když člověku platí benzin .Ale nikdy bych za to nedal peníze .Já třeba preferuju pohodlí a rychlost hlavně takovou že když potřebuju zrychlit tak ,při šlápnutí na plyn auto zrychlí což Fabia mě nenabízí.Pro mě byla lepší volba Peugeot 406 2.0 16v 99kw rok výroby 2003 .Podlný rychlí ,a bez poruch když se k tomu člověk umí chovat.

17.03.2011 | 01:34:37 | luke20 Reagovat

Jen takové malé porovnání.Motor htp má 40 a 44 kw v základním provedení a dává se do kombi o hmotnosti 1100 kg.Škoda 120 měla motor 1189 cm,výkon kolem 40 kw,ale poháněla auto o hmotnosti zhruba 800 kg a navíc v té době měl řidič tehdy výhodu skoro prázdných silnic.Takže kdo jezdí dnes s tak těžkým autem s tak, na dnešní dobu slabým motorem,je hazardér.

01.02.2010 | 18:08:31 |  Reagovat

Cožpak nevidíte,že si heligon z toho jen dělá srandu ?

01.02.2010 | 17:57:27 |  Reagovat

debílek

Heligobe, tobě asi kape na karbit a nikdo neví co s tím! Vše cos vyblil je v případě škodovky přesně naopak!

01.02.2010 | 17:31:37 |  Reagovat

nechtěl bych ji

Zdravim. Několikrát jsem již měl možnost jezdit jak s fábií htp, tak spraktikem htp... Motor docela dobře tahne od spoda, ale to je tak vsechno. Ve vyšších otáčkách už motůrek nestačí. Mam 16 let starou Corollu s motorem 1.3 16V 65kw a za fábku bych ji neměnil. Kvalita spracování je uplně níkde jinde a motor pružnější. Neříkám že je to dělo, ale ve vyšších otáčkách se v něm probudí malej ďáblík:-) Neříkám že fábka je uplně špatné auto, ale za její pořizovací se dá koupit mnohem lepší nové auto. Ja bych si jí nekoupil, pro mě je to předražené auto bez duše. Pouze muj názor:-)

01.02.2010 | 14:56:26 | georgin Reagovat

fabka

Souhlasím s autorem recenze mam sice zkušeností jen s tdi a sdi ale věřím že 1,2 zase tak špatná nebude zvláště když ji někdo neustále porovnává s 2,0 a ještě turbo motorem ,nezapomeňte že 1,2 je základní motor a v nabídce je celá řada motoru a výkonu aby si každý mohl vybrat podle toho kde a jak bude vozidlo provozovat. Ne každý se musí předvádět a předjíždět a tím porušovat předpisy a rychlostní limity a ohrožovat ostatní .

01.02.2010 | 11:14:24 | samurai Reagovat

RE:fabka

Konečně jeden slušný a rozumný příspěvěk.Za svůj život jsem viděl dost a dost nehod a stačí je koukat kdo za to může málokdy ten, co jede podle předpisů,málokdy ten co má auto s nizkým obsahem -ten bud na to doplatí že ho někdo rychlejší nabourá ale většinou jsou to ti, co mají silná auta a myslí si že jsou machři. A pak jsou to ti co mají krátce řidičák a předvádí se jak jsou dobří. Jedna nehoda za vše mladej dostal od tatínka Octavii 1,9 za to jak udělal dobře řidičák.Vždy co si pamtuji říkal že pomalu jezdí jen dědkové apod.Na vánoce dostal auto a hned ten den zabil sebe a další tři.Při 190 nezvládl zatáčku a vzal to rovnou do stromu.Všem co jezdí jak prasata a kritizují ty co dodržují rychlost bych přál aby se na to dívali.Teprve pak si každý uvědomí že auta je zbraň a když je v rukách vola dopadne to tak.Pokud se zabije jen ten vůl je to jeho blbost, ale horší je když zabije toho co je v tom nevinně.

14.09.2011 | 10:49:13 | Bob  | 91.127.215.* Reagovat

RE:RE:fabka

A za 35 let co jezdím se učím stále a netvrdím že to umím.Stačí jiné auto, jiné pneu, hrbol na silnici a jedině co možná mám, je předvídavost a postřeh ale abych říkal že umím jezdit tak to ne.

14.09.2011 | 10:52:59 | Bob  | 91.127.215.* Reagovat

Heligon

Co je to za bezpečnost,když tam dávají tak nebezpečný motor do tak těžkého auta.nebezpečný je proto,že se s tím nedá bezpečně předjíždět.

01.02.2010 | 09:44:05 |  Reagovat

Nechci rejpat,vážený pane vysvětlete mi proč tedy Fábie II nekraluje v řebříčku spolehlivosti.To co jste napsal bylo velmi patriotické.Hodně přemýšlím o F II,ale tohle bych o žádném autě nenapsal.Jinak se omlouvám jestli jsem někoho urazil.

01.02.2010 | 07:05:02 | GAYzír Reagovat

Vozy modelové řady Fabia nabízejí mimořádné množství výbavy již v základním provedení jednotlivých variant. Náročnější zákazníci ale mají přesto možnost výbírat další prvky z bohaté škály výbav na přání.


Špičková kvalita výroby, nejmodernější technologie, inteligentní elektronika a nejkvalitnější materiály jsou u Fabie stejně samozřejmé jako perfektní jízdní vlastnosti, či mimořádná úroveň pasivní i aktivní bezpečnosti a spolehlivost.

13.01.2010 | 07:37:10 | Heligon Reagovat

RE: heligon

špičková výbava a nejkvalitnější materiály v interiéru nezvyšují bezpečnost provozu,mám 1.4 16v už 6-tým rokem, závady, 3x výměna Pz ložiska(kastaněty), přední zadní brzdy komplet, palivové čerpadlo, levé ložisko poloosy, spojka, zadní stěrač, stahovák levęho El. Okna, nefunguje ovládání pravęho El. Okna, klíňák alternátoru + vodící kladka, cįvka, jedná, pak druhá, každý válec má svoji, nejlepší je, když to začne škubat do kopce, čidlo sání vzduchu, výfuk komplet, žere to olej a vodu litr na tisíc km, jak 100, 110,105,120,125, prší do auta, ztenčilo skla o 1 mm, ale zapomněli dát širší gumový těsnění, rosí se zrcátka, El. ohřev za příplatek, nebo o 100 tisíc dražší variantė, ve 180000 se zadřel motor i při výměně po 10000 km mogul 5w40, něco se ucpalo v kanálku, předepsaný interval 15000, pneu 185/60-14 auto jde snado do smyku, zejména na kruháčįch a to i za sucha, Firestone, brilant, proto používám už celoročně zimáky, na zimu nové a v létė je dojezdím, jsou měkčį, už jsem psal dřív, auto nemá výkon na předjįždění, dlouho trvá, než zabere plyn, ještě to chcípá na červený při volnoběhu a startují tou 3x, další vtip, za jízdy spadnou otáčky na volnoběh, musím vypnou motor a po 4 vteřinách znovu startovat, nenašli závadu, nejlepší je, když se to stane, kde je samá zatáčka a není kde zastavit, protože se zamkne volant. Pointa: všechno co mohlo, tak už se pokazilo, něco i 2x a ložisko 3x. opravdu výroba ve vysoký kvalitě, to sedí, auto mě vyšlo na 75000 a nastrkal jsem do něj dalších 150000 za 6 let. Ještė jsem si vzpomėl, prednį světlomety osleplý jeden bez motůrku 4.5tis ( o 10000 levnější než má Dácie) a ještě se mi vypaluje žárovka v pravém světlometu, klidně i 5x za rok nejraději v noci a na jednosvětlo je vidět prd. Tak je vidět, jak fabie 1 splňuje kvalitu, dįk za přečtení

24.09.2022 | 05:25:34 | Gerosimo  | 194.12.39.* Reagovat

zoufalost

Tohle není recenze, a jsem rád, že lidé jako pan Petr dovedou alespoň (naštěstí) odhadnout své řidičské umění, a zůstanou u svých fábií htp, popř sdi, tdi a všech podobných zmatlanin bez kousku charakteru a duše, a způsobí tak svou pomalou jízdou a sporadickým se objevováním na komunikacích minimální problémy a škody..

13.01.2010 | 03:21:21 | Hoppus Reagovat

Škoda R Htp dam s mojí Cromou uplně v pohodě.Musíte vzít v potaz že mam auto staré 20let.Kamoš má Omegu MV6 a dá i Fabii 1.4 63kW bez keců.

30.12.2009 | 20:15:53 | Cromaňonec Reagovat

závodit s 2l turbem a 1.2HTP a radovat se z toho, že na dvoulitr haťapka nemá je zajímavý nápad, ovšem velice originelní...
Jinak 1.2 HTP je motor, který v případě nasazení do vozů jako VW Lupo, Seat Arosa a nejnižších verzí Pola a Fabie není hlavně prvních dvou zmíněných špatná volba, v případě těch druhých je to kompromis, v připadě třeba Roomsteru je to zvěrstvo. On dnes obecně neexistuje špatný motor, existuje pouze jeho špatná aplikace - a tou je třeba nasadit tento motor do 12 metráků těžkýho auta. Bohužel, koncern tento přístup aplikuje a jednou se mu vymstí.

30.12.2009 | 18:51:21 | proti všem Reagovat

Můj kamarád má FII Htp 56kw čip od címbu.Já osobně vlastním Starou zrezlou Cromu 2.0turbo.Několikrát jsme závodily,moje Croma je fakt silnější,kamarád musí podřazovat točit to,já nechám v 80kmh pětku on tam má trojku a stejnak ho dám.Vysvětlete co to je za motor to HTP vždyť tam má ještě čip.

30.12.2009 | 18:06:20 | Cromaňonec Reagovat

pro Peter

Tak toto byl zatím nejvýstižnější a nejlepší příspěvek na této recenzi. Gratuluji, mnozí z nás by to takto napsat nedokázali. Výstižné, pravdivé, k zamyšlení.

30.12.2009 | 08:54:11 |  Reagovat

Je naozaj Fabia II auto ?

Po prečítaní všetkých komentárov som pochopil že Škodovka s novou Fábiou HTP iba skúša, čo národ vydrží. Nie som žiadny frajer ale mal som túžbu voziť sa ozajstným veľkým autom a tak mám po Daewoo Leganze zasa Daewoo Evandu. 2-liter, 1,4 tony, maximálna plnka. Predtým som bol škodovkár - po Felícii som pochopil že v Boleslavi sa rozhodli autá už nevyrábať a skúsil som Ford Mondeo a Focus - nesedel mi ale inak celkom spoľahlivý, potom C5-ku a C3 pre ženu, C5 furt kontrolka FAP filtra a potom brutus s turbom, žene C3 1.1 vo výbave vyhovovala ale maník ponúkol 30 litrov viac ako som kúpil a išla z domu. Medzitým som jazdil ryžožrútom a nakoniec som im zostal verný. Lacné a pohodlné. Žena ma ukecala na 3.dv P 206 XS 1.4 55 kW aj keď mne moc nesedí. Náš známy má Fábiu I 1.2 HTP 51kW. Keď sme raz spolu vyrazili na Majdán (rovinka i kopce pri Smoleniciach) 4 dospelí + 2 psy tak si to chcel vyskúšať a skonštatoval že šlape lepšie ako jeho Fábia. Palubný PC navyše dokázal že priemerná spotreba bola stále okolo 6 litrov. Keď som dovliekol P 206 vyskúšal ho tiež. Sám konštatoval, že je to brutál žihadlo. Pritom má nabehaných 130 tisíc km. Myslím že to nehovoril preto aby nasral škodovkárov. No a k tým ódam na spotrebu. Už x-krát tu bolo spomenuté že tí, čo jazdia na spotrebu sú hovädá. Jednak preto že zdržujú tých čo majú autá a tiež preto, že keď chcú zafrajeriť a obehnúť zadychčanú 120-ku či kamión s návesom, musí tomu predchádzať psychologická príprava a nakoniec aj tak s hrôzou v očiach čakajú, či sa neborák v protismere zľutuje a ušetrí ho totálnej deštrukcie kým sa doplazí do svojho pruhu.

Ja si svojho kórejca tiež moc nešetrím, ak je možnosť, nálada alebo natrafím na pohŕdača so superfáromvnafteftédéíčkunahlináchpíčo s xenónmi aj pod prdelou, rád si s ním preverím, či tachometrových 220 je naozaj reálne dosiahnuť. Ja viem že to možné je a navyše neplachtím pritom cez dva pruhy ani nemám vypleštené oči a gule pod pedálmi ako sparingpartner.
A že mám priemernú spotrebu 8,5 litra benzínu ? No veď preto som predsa chcel veľké auto,nie?

Logika kúpiť si auto aby som šetril je v prípade majiteľov Fábií HTP postavená na hlavu. Ak by totiž naozaj chceli šetriť, majú iba dve možnosti:

1. - nekúpiť Fábiu HTP vôbec
2. - kúpiť si normálne obyčajné auto, možno diesel

Ich popieranie reality totiž dokazuje iba to, že ich niekde v hĺbke duše ich rozhodnutie strašne serie a nedokážu sa s tým inak vyrovnať.

29.12.2009 | 23:53:20 | Peter Reagovat

Po 7. mesiaci

S autom som spokojný, spotreba primeraná, výkon slabý (1.2 44kW), funkčnosť fajn. Na dlhšie trasy spotreba v pohode 5,2l/100km pri úplne normálnej jazde (50/90/130). Dlhodobá 6,1l/100km.

22.12.2009 | 18:04:06 | Anonym Reagovat

a aby som nezabudol ma aj dost prijebany zvuk.. taky nasraty vysavac ked ho vytacate

05.12.2009 | 14:56:26 |  Reagovat

ja som s htpckom dosiel az domov a priemerna spotreba 4,0 !!!! som sa v lamaci na dialnici rozmakal jak kokot na 150kmh vyresetoval pc a na neutrali si to jebal cez sitinu az do petrzalky, tam dve ulice jak kokot rozbeh na dvojke a hned neutral 25 kmh som isiel jak kar celu ulicu a zaparkoval hned predkom aby som usetril pri otacani.. fakt .. nech nezerem.. inac tento ultrastroj v meste zere 8-9 pri rozbehu na jednicke nestiha palubny pocitac a ukazuje 99,9l ...pri loudani áé kmh v kuse mozno mozno 5l a dialnica pri 130 okolo 10.. je to kokotske auto. ani ne auto auto sa celkom da je normalne ale ten motor je znacne jebnuty a neschopny. da sa povedat ze to je taky odjebok skurveny

05.12.2009 | 14:54:46 |  Reagovat

Ahoj

Plně s Tebou souhlasím s tím,co o Fabii II píšeš.Sám jsem přispěl svojí recenzí a je podobného charakteru jako Tvoje.Vlastním osmé auto a opravdu si nemohu stěžovat.Jízdní vlastnosti i spotřeba jsou výborné.Opravdu se Ti pisálkové,kteří Fabii haní měli zamyslet nad způsobem jízdy.Plynový pedál není kravinec.Se starou fábií jsem najezdil přes 60000 km a spotřeba v průměru byla kolem5.8 l V tom jsou započítány i 4 jízdy do Chorvatska s plně obsazeným autem.Přeji ti hodně spokojených kilometrů.

05.12.2009 | 14:37:10 | Wobler Reagovat

Já jezdím zároven s provozem na dálnici(140-150km/h) se služební fabiou 1,2 HTP combi 47kW, a když se držím(ono to jde, zuby nehty) tak spotřeba hravě přes 10 litrů, spíš tak 11,5. Děkuji. Jako osobáka bych si to nekoupil. (své auto nemám, ale tuším, nebo mám zkušenosti s jinými auty, že toto je spotřeba tak 3,0litrového šesti válce)

11.08.2009 | 22:55:25 | F.Jun Reagovat

Dnes, v náhlom pokušení a pomätení mysle

som sa pokúsil ísť zarovno s premávkou. Takže: po cca 149 km, prevažne po rovine, priemerná rýchlosť 61 km/hod, mi vyšla spotreba 4,0-4,1 l/100 km. 1.600 kg auto, mojich 100 kg, 80 l nafty..../2,2 HDi, 607/. Uf, dá sa to, ale musí byť na to človek tak nejako zvláštne naladený...

11.08.2009 | 21:46:05 | ľuboš Reagovat

to Pedro

Spotreba 9l ve meste je u HTP normalni.Parkrat jsem s tim jel, a ve meste byla spotreba tak 8-9 litru (2 dospeli muzi v aute).

09.08.2009 | 21:35:42 | jamieson Reagovat

Přesně tak Luboši, opačným směrem se majitel nepochlubí.:-)

09.08.2009 | 21:13:41 | Radek Reagovat

To Petr, ak sa nemýlim, to Vám

vyšla priemerná rýchlosť dosť hlboko pod 60 km/hod. A poväčšinou dole z kopca. S 2,2 Hdi mávam v podobných prípadoch ešte o cca 0,5 l nafty menej. Pri neporovnateľne väčšom pohodlí, priestore ani nehovoriac. To iba tak na okraj....a 2-zónova klíma v cene....

09.08.2009 | 21:00:01 | ľuboš Reagovat

Hodncení FABIA II

Aby jste dosáhly 9l spotřebu po městě, museli by jste mít díru v nádrži nebo je něco s řidičem. Sráč bude asi něco jiného nebo nikdo jiný.

09.08.2009 | 20:53:00 | Pedro Reagovat

Takže po okreskách, kolem 80km/h a za cca 6L. To je opravdu úspěch.

09.08.2009 | 20:52:49 | Radek Reagovat

Hodnocení Fabia II. - omluva

Samozřejmě, že je myšlen motor 1.2 51 KW, omlouvám se za překlep, pojem " Traktorista" je myšlen obrazně, a platí na řidiče co jezdí s plynem na podlaze. Dnes jsem se vrátil z dovolené, trasa Špindlerův Mlýn - Rakovník , 197 km za 3 h 20 min, po celou trasu se zapnutou klimatizací , plně obsazené auto 4 dospělé osoby, plný kufr za 5.9 l. Pro pána pro kterého jsem debil : je třeba hodnotit nejprve sebe, podle projevu na tom nejste také nejlépe. Zdravím všechny slušné řidiče. Petr

09.08.2009 | 20:44:17 | Petr Reagovat

mam astru g caravan 1.6 16V r.v.98 a fakt na h.vno,oleje to žere za dwa kamiony,a mam problem s woln. otačkama,padaj jak blazen.---tyhle motory wytacet wytacet a zas ...moc liny

09.08.2009 | 13:50:21 | sopl Reagovat

Srovnávací test v SM kdy měření prováděli stejní testovací jezdci při stejném zatížení a stejném stylu jízdy
prokázal že HTP 1.2 má v obci asi o 1 litr menší spotřebu vůči 1.4 16 v 55 kw , mimo obec do 90 km také asi o 1 litr menší spotřebu,
na dálnici asi o 1 litr větší spotřebu. Podrobné výsledky jsou uveřejněny v předchozích diskuzích.
HTP je spíše určena pro ty, kteří nejezdí po dálnici a se zatížením maximálně dva dospělí a dvě děti.
Je fakt že na silnicích je to zvětší části v pracovní dny samej jednoválec (v autě se válí jen jeden člověk).

09.08.2009 | 13:23:37 |  Reagovat

Rado

Tu spotřebu kolem 5 l si nevymýšlím,mám nafocený počítač se spotřebou.Nedávno jsem splnou nadrží ujel do rezervy 811 km při velikosti nádrže 45 l.Chtěl bych vydět někoho s htp,co htp motor tak vychvaluje,jestli by jezdil s takovou spotřebou.A to byl htp navržen jako 3-válec kvůli malé spotřebě,alespoň to tvrdí tvůrci toho pseudo motoru.

09.08.2009 | 11:43:53 |  Reagovat

Mmm Romanko, já bych taky chtěl.Nepodráždíš mi ho ?

09.08.2009 | 09:19:57 | Shampy_Gnon Reagovat

Poprvé jsem ho potkala asi před půl rokem když dobíhal autobus, do kterého jsem zrovna nastoupila. Skoro vůbec jsem ho nezaregistrovala, jenom jsem viděla urostlého dlouhovlasého muže, který dobíhá autobus. Pak jsem ho začala vídat každý den, pokud jsem odjížděla do práce stejným autobusem, jako ten den, kdy jsem ho viděla poprvé. Několik dnů jsem cítila na sobě jeho pohled, pak mě pozdravil a usmál se. Za další týden jsme se dali do řeči a pak jsme už jezdili každý den spolu a povídali si cestou do práce. Samozřejmě, že jsem už viděla, jak hezký je to muž a jak mě začíná přitahovat. Po poslední nevydařené známosti jsem si chtěla od lásky na nějaký čas odpočinout, ale po několika týdnech mi bylo jasné, že už v tom zase lítám, že si představuji tohoto muže vedle sebe, že si představuji jeho a sebe v těch nejintimnějších situacích.

Pak jsme se sešli mimo cestu do práce, když mě jednoho dne pozval na kávu, po tom to prvním rande, následovala další a další setkání a pak první polibek. Letmý, nesmělý polibek. Ten den jsem se rozhodla, že to takhle už dále nepůjde, že skoro po půl roce schůzek a setkání a telefonování se musí už konečně něco stát, a tak jsem ho pozvala na večeři, kterou jsem se chystala sama uvařit. Moje pozvání ho moc potěšilo a s radostí slíbil, že ve stanovenou hodinu zazvoní u mých dveří a já si zapsala tento den, jako den s velkým D.

Toho dne, byla to sobota, jsem se na jeho návštěvu začala pečlivě připravovat již po obědě. Pečlivě jsem s oholila nohy i podpaždí, pak jsem patřičnou pozornost věnovala svoji mušličce, kterou jsem zbavila chloupků, jenom v klíně si chloupky přistřihla a upravila. Připravila jsem také samozřejmě jídlo, nakonec jsem se po dlouhých úvahách rozhodla pro krevetový koktejl a studenou mísu s lososem a k tomu sekt. Vše jsem si připravila, sekt dala chladit do lednice a pak jsem se věnovala jenom svému vzhledu. Oblékla jsem si černé spodní prádlo, černé punčochy a přiléhavé černé šaty s výstřihem. Na nohy lodičky a byla jsem připravena.

Zazvonil přesně v šest hodin, otevřela jsem dveře a on vešel, políbil mi ruku a předal kytici nádherných růží. Řekla jsem, ať jde dál a odběhla jsem pro vázu, abych květiny postavila na stůl, na kterém bylo přichystáno jídlo. Do vázy jsem natočila vodu, postavila ji na stůl a šla za ním do předsíně, protože mi bylo divné, kde je takovou dobu.

Na prachu předsíně jsem strnula údivem, on tam stál úplně nahý se skloněnou hlavou. Nevím, jak dlouho jsem tak stála, dívala jsem se na jeho vlasy, na jeho tělo, na jeho penis, který pod mým pohledem rostl. Byla jsem fascinována tím, co vidím, on si klekl přede mne a řekl: “Jsem zde pro Vás, moje paní”. Zatočila se mi hlava, v první chvíli jsem nevěděla co mám dělat, jak se mám zachovat. To, co jsem vídala ve svých snech se najednou zhmotnilo. Jako beze smyslu jsem kněmu přistoupila, v tu chvíli si klekl na zem a políbil moje boty. Nejdříve jednu, pak druhou. “Pojď!” řekla jsem mu a šla do ložnice, on šel za mnou po čtyřech a v ústech nesl bičík, malý černý bičík s vroubkovanou rukojetí. V ložnici jsem si sedla na postel a přikázala mu, aby si klekl přede mne a sundal mi boty. Sundal mi boty, které zase líbal, pak mi líbal prstíky u nohou, jeden po druhém. “Dost”, řekla jsem. Zůstal přede mnou klečet se skloněnou hlavou. Vyhrnula jsem si šaty a sundala si je, rukou jsem si zajela do kalhotek a mačkala si ztopořeného poštěváčka. Kalhotky jsem mela úplně mokré. Odhrnula jsem je trochu stranou, aby viděl mušličku. “Lízej!” přikázala jsem a můj otrok se vrhnul s nadšením k mojí mušličce a začal horlivě lízat, lízal mě až do konce, pak jsem ho odstrčila a odešla do pokoje. Nevěděl co má dělat, jeho ztopořený penis ukazoval, jak je vzrušeny, tváře mu plály, ale byl bezradný a pocit moci, jaký jsem ještě nepocítila ,mne znova rozpaloval. “Kam až mohu zajít?” řikala jsem si, rozzlobila jsem se, že nešel za mnou a přikázala mu přinést bičík a položit se na zem, Dostal pět ran na záda a pět přes břicho. Poděkoval mi za trest, přistoupila jsem k němu zezadu, mušličkou se otřela o jeho stehno, byl vzrušením bez sebe, bylo vidět, jak mu pulzuje krev v penisu, poručila jsem mu, aby se rozkročil a pak jsem mu zmačkla varlata. “Hoň si ho!!!!”, nechtěl, ale pak si ho začal poslušně honit. Těsně před výstřikem jsem mu poručila přestat. Přestal, ale klepal se vzrušením. Chvíli jsem ho mlčky pozorovala a pak jsem se k němu sklonila a olízla mu žalud, zachvěl se. “Pojď za mnou!!!” poručila jsem mu a šla pomalu do ložnice. Zde jsem si sedla tak, aby na mne dobře viděl. Pustila jsem hudbu a svlékla si pomalu podprsenku i kalhotky. Kalhotky jsem mu navlékla na hlavu tak, že měl pod nosem promočenou část. Zafrkal jako kůň. “A teď se dívej” sedla jsem si a pomaličku se začala dráždit na prsou a na mušlicče, byla jsem tak vzrušená, že jsem nedokázala přestat, mnula jsem si poštěváček až jsem se udělala. Díval se a třásl po celém těle. Cítila jsem svoji převahu, která mě vzrušovala víc a víc, “Lehni si” poručila jsem mu, lehl si na postel, jeho penis trčel do výšky, nasedla jsem si na jeho obličej, okamžitě jsem ucítila jeho jazyk na mušličce, naklonila jsem se a uchopila do ruky jeho penis, který se napínal, olízla jsem žalud a ucítila chuť kapiček touhy. Neodolala jsem a začala mu ho dráždit jazykem a honit rukou. Během pár vteřin začal stříkat, první výstřik jsem s chutí spolkla, další jsem směrovala na svoje prsa. Pak jsem se položila a vnímala jenom jeho jazyk na postěváčku, cítila jsem, jak se ze mne řine množství šťávy a jak mi přichází další vrchol. Nechala jsem se lízat zase až k orgazmu, mezitím mu se penis zase postavil. Otočila jsem se a zprudka na něj dosedla, úžasně vyplnil moji jeskyňku. “Nyní slízej všechno semeno, očisti mne”, poručila jsem mu. Moc se mu do toho nechtělo, dosedla jsem prudčeji, rukou sáhla za sebe a nahmatala jeho varlata a prudce je zmáčkla, zasykl bolestí. Zmáčkla jsem je ještě jednou :”Slízej to!!!!!”, řekla jsem. Začal mi pomalu olizovat prsa a bradavky, lízal, dokud všechno semeno nebylo v jeho ústech.

Pocítila jsem chuť na milování s chlapem a ne s otrokem, najednou mě hra na otroka a jeho Paní přestala bavit a vzrušovat. Cítila jsem v sobě jeho ztopořeny penis, byla jsem zrušena, ale představou milování s mužem. Políbila jsem ho na ústa a řekla mu :”Miluj se se mnou, objímej mne, miluj mne”. Bylo to jako bych mávla proutkem, jakoby vše pochopil, z paní byla žena, roztoužená žena, se kterou si hrál chlap a ne otrok, a hrál si velice mistrně. Střídali jsme polohy a milovali se až do pozdního večera. Teprve pak přišel čas na večeři. Vysprchovali jsme se a najedli a pak se zase milovali.

Od toho dne spolu žijeme, občas, jednou či dvakrát do měsíce se z mého chlapa stane na chvilku otrok, se kterým mohu dělat co se mi zlíbí, pak se nádherně pomilujeme. Většinu času je však úžasným, jemným a milujícím mužem, který se dokáže dotýkat mého těla tak, že mě přivádí k šílenství.

09.08.2009 | 01:15:40 | Romana Reagovat

HTP

Ja som svoju (firemnú)HTP1 1,2 40kW(12/2006)točil do 5200 občas už aj počas prvých 500km.Motor si sadol po 10000km(pol rok).Denne som občas robil aj 350-370km.Začiatkom februára 2007 už mala 3700km.NIKDY podotýkam NIKDY som ju netočil na studeno.Až po 10km zohriatí.Radenie bolo nasledovné:
1-20/2-50/3-65/4-90 a až potom 5.Najlepšie to chodilo medzi 2500-3500 ot.Ak niekto píše že motor ťahá pekne od spodu tak to je pekná hovadina.Takisto spotreba 5l je asi na volnobehu alebo dole kopcom z Donovalov.
Predbiehanie s týmto autom sa nesmie robiť pod 3200 ot.Isť 80 na 5-ke a takto predbiehať robia tak všetci ktorí práve presadli zo Š120 lebo tam sa motor len málokedy dostal cez 3000 ot.bez ujmy na sluchu.A tak potom naozaj predbiehanie vyzerá na tých 20 min.F1-išla ako delo medzi 3800-4000 ot. pri 140-ke.Ďalej to už nebolo o komforte.Do vyšších ot.som ju púšťal iba na 2/3ke.
Spotreba-celoročne priemer 6,4.

09.08.2009 | 00:36:42 | rado Reagovat

Mám fábii 1.4 16 v 55 kw a mám prům.spotřebu kolem 5 l a na rozdíl od htp to je opravdu tichý motor a jede to.Dá se s tím i předjíždět když je auto obsazené.K té vámi uváděné spotřebě mám pochybnosti,protože většina co tento motor má,tak nadává na velkou spotřebu.Tak podle vás 90 %majitelů fabií s motorem htp neumí jezdit ?S kuste se podívat na více recenzí tohoto auta s tímto motorem a nebo ještě líp se poptejte ve svém okolí,kdo tohle auto má,a uvidíte,že většina bude nadávat právě na velký apetit tohoto motoru.

06.08.2009 | 21:05:55 |  Reagovat

Pan Petr je evidentně mimo realitu, jako většina majitelů těchto špurků.

06.08.2009 | 19:58:44 | Radek Reagovat

Zajímá

mě když tu pan Petr píše točit mezi 2500-3000 ot/min., jak může jezdit 130km/h??? myslím si, že při 3000ot/min. na 5.rychl.stupen to může jet max. 100-105km/h, potom věřím spotřebě 6,2litrů, ale pokud bude držet stále 130km/h tak ani náhodou, pokud by mě chtěl odpovědět budu jen rád a i rád se poučím, je to prostě motor na ježdění na krátké vzdálenosti, ne že by nejel ale pije jako duha pokud ho trochu proženu.

06.08.2009 | 19:03:38 | KAMIL Reagovat

To jezdis tou lagunou co je v testu spolehlivosti TUV vyhodnocena jako absolutne nejhirsi-nespolehlivy vuz?
Congratulation..

27.07.2009 | 07:02:30 | yano Reagovat

ehm

Já asi začnu jezdit jak páprdi, dnes mě pravděpodobně vyfotili chlupáči, mezi HK a Pardubkama na 70 stáli s trojnožkou, já jel jak šnek, ale měl jsem tam cca 85km/h podle tacho u cedule 70, dále jsem zpomaloval, kolem našich ochránců jsem projížděl cca 60:-)(ale ti šíbři to beztak mají naměřený na tu hranici kde je cedule:-)) Jako že mám už 9 bodů sebraných, toto jsou další 2, takže ten jeden co zbyde si budu asi dobře šetřit...Až se, milý ejdm, dostaneš do této situace, tak možná taky nebudeš psát to, co píšeš:-)))Pozn. pro Tebe, ostatní to ví, jezdím lagunou jedna 140kW.

23.07.2009 | 23:22:44 | Jašin Reagovat

pro anonymy

vy dva si asi neuvedomujete, ze toto jsou recenze na auta, ze? uz je vas tady dost, co se obouvate do komentatoru tim jaci jsou oni. Ten "borec" co psal tu recenzi na to asi misty taky zapomnel. Zaprve a zadruhe toto jsou komentare a recenze ne zadne zkousky z cestiny, takze kdyz k tomu nemate co kloudneho napsat, tak radsi nepiste nic!!!!!
Jinak, vy dva asi nemate pod kapotou moc velky vykon, co?
ja jsem nemluvil resp. nepsal JEN o vykonu, ale taky i o bezpecnosti provozu. Kdyz tak si to prectete znovu a dukladne, jo. Nevim ze ktere casti CR jsi nebo jste, ale u nas, když nekdo dodrzuje bezpecnost i kdyz je jinak traktorista, tak to jde videt. Kdybyste ten komentar cetli poradne, tak tam se zminuju, ze jet pomalu neznamena jet bezpecne, tak to pochopte. Lepe receno strach za volant nepatri!!!! takze abyste to opchopili : ja NEjsem z tech co jezdi po meste 75-90km/h ale max 60km/h. Ale dalnice neni mesto, tak si to uvedomte. A jeste jedna vec na zaver: Kdo ohrozuje provoz a chodce vice, ten kdo jede ve meste 90? a nebo ten co jede po dalnici 180? Zamyslete se nad tim, nemusite na tuto otazku hned reagovat, ale uvedomte si, co tim vlastne myslim.

23.07.2009 | 22:12:03 | ejdm Reagovat

ejdm

Tak hele ty Fitipaldy.Ty jses příklad toho proč by se měly spolu s žádosti o řidičák dělat i psychotesty.

23.07.2009 | 18:40:41 |  Reagovat

ejdm

Ty nejsi na výkon, Ty jsi pouze a jen na palici... Když už máš ty prázdniny, popros mimo jiné také svoji učitelku ČJ o doplňkové lekce a nedělej ze sebe osla i v česky psaném projevu...

23.07.2009 | 12:41:44 |  Reagovat

zpamatuj se

Pro autora:
Ty zakomplexovany inteligente, tim ze vlastnis Hned To Prodej (htp) se radsi nikde nechlub! Prestan se obouvat do lidi co maji radi rychlou jizdu( tebou nazvani traktoristi). Nas (traktoristy) proste pomala jizda( Pane doctore, Vy jste se zase kochal) nebavi a nebo v dany cas nechceme, nebo nemuzeme jet momalu. Ja jsem predpisove jel naposledy v autoskole. Ja osobne NESNASIM pomalou jizdu a radsi na to dupnu. Ty patris mezi ty, co jedou po D1 100 a ohrozuji tim provoz!!! Zdrzuji!!!! Ja jsem po podobne silnici najel nikdy mene jako 150km/h. Ja to totiz jinak neumim. Nevim co te donutilo vlastnit tuhle hruzu, ale zamysli se nad tim, jestli ti to za to stoji. Osobne jsem presvedcen, ze kazdy chlap je ve svem nitru svym zpusobem taky trochu jako Fitipaldi. Jasne ty ridice s autem plnym deti jedouci vyssi rychlosti bych povesil za koule do pruvanu, ale nerikejte mi, ze Kazdy chlap si i treba v 50 neslapne (nedupne) na plyn a nezkusi co jeho mazlicek dokaze. Ja se priznam, ano jsem na vykon, pri koupi vozu jsem se nikdy neptal na spotrebu. Uprednostnuju bezpecnost, ale ne pomalou jizdu a to je brutalni rozdil! Jet pomalu nikdy neznamena jet bezpecne! 100 pres obec je na provaz, ale 200 po D1 proc ne, vzdyt si za to platime. Nedokazu jet po dalnici 130, proste to neumim a koupi htp to nezmenim. HTP je na sekani travy ne na pohaneni auta. Zkus si tu tvoji hruzu nalozit 4 lidma( vic se tam snad ani nevleze, leda do kufru) a naplnit kufr po strech a vyjet s tim Slezskou Hartu nebo Hrabinak. A kdepak asi udelali panove s VW ve spolupraci s pany od Mountlieldu chybu? Nevim kolik ti je ani kolik vydelavas, ale nikdy nejsi tak stary na to abys musel jezdit pomalu a nadavat na ty co jezdi rychle nebo svizne. Ja osobne nejsem z tech co ukazuji na ostatni ze "jsou jednicky" faface, ale az uvidis za sebou rychleji jedouci auto tak mu uhni na kraj( tak abys nesjel z cesty) a uvidis jak se ti lepe pojede. I to slunicko bude potom lepe svitit i ta ktajina bude potom hezci. Nebo se ti taky stane, ze ten (traktorista) v baworu ci jinem(traktoru) :-) ti podekuje. Preju ti hodne stesti v zivote i na cestach popr. v prodeji tvoji sekacky( pokud s ni opravdu nechces sekat zahradu), mimochodem ted jsou htp v kurzu. :-)))

22.07.2009 | 23:25:54 | ejdm Reagovat

Dobrá diskuze

super, moc se mi to tu líbí. Mám velké pochopení, že každý z nás chrání "tu svou jedinou..." ale to, co tady někteří dokáží prezentovat....už vidím tu situaci jak někdo s trojkovým bavorskem provokuje fabii....nebo spíš, jak to ten s tou fabií chápe-a tady je možná jádro pudla- každé předjetí chápe řada z nás jako provokaci. Já sice nějak obzvláště autům nerozumím, ale silně mi to připomíná situaci, kdy jsem dovezl zákazníkovi počítač a chtěl jsem celé rodině vysvětlit, že je lepší si zřídit "účty bez práv z bezpečnostních důvodů" a paní domu mne málem vykázala a taťka dostal nadáno "pepo takových peněz to stálo a on nám chce upřít práva"....Tedy takových peněz to stálo a on nás předjel-pepo, udělej s tím něco. A pepa jede :-)

22.07.2009 | 13:23:59 | rush Reagovat

Tak to by sa mali v BMW zamyslieť, čo robia zle, keď na ich trojkovú radu stíha HTP :))))))))))
Alebo by sa mal zamyslieť Anonym, ako autor príspevku a porozmýšlať, či ten Baworák naozaj niečo skúšal, alebo si len tak v pohode odfukoval. Dramatické preteky.

22.07.2009 | 11:53:20 | Petrík Reagovat

Dovolenkář na ostrově

Tak to sis nevybral zrovna správný auto. Na převoz žrádla je lepší Barkas. A ten chudák Baworák, co nestačil fábce... Ty jsi kecal z prodaný nevěsty. Ty jsi závodil a on se dloubal v nose, blbe!

22.07.2009 | 08:17:24 |  Reagovat

fábka 1,2 sport

nevím proč sem píšou takový tupci když toto má být recenze na fábky 2,tak si myslím že by sem měly dávat připomínky jen ti kteří tyto vozy vlastní,já taky nehaním to s čím nejezdím.Moje fábka je v mém životě už 22 auto,to že to není žádný závodník,to se nebudu s nikym přít,ale nedávno mě provokoval nějakej blbeček s trojkovým kábrem od BMW a měl smůlu neujel mi.Jinak sem v poho a spokojenej nad míru s náklady a provozem fábky a co se týče mý dovolený,mě neurazí nikdo,dovolenou v hotelu nemám rád,jezdím na ostrov,odpočívám od lidí,protože tupců je okolo mnoho,a najím se kdy já chci a co chci,a u moře mě nemusí nikdo votravovat,tomu říkám dovolená

22.07.2009 | 08:08:15 |  Reagovat

Tak vy ste nás teda "potiahli". Dovolenka na konzervách. Ďakujem.

22.07.2009 | 00:57:47 | Petrík Reagovat

na slovensko

kdyby ste se od čech odtrhly už po válce,dodnes by jste tam jezdily na oslech,a loupaly kaštany na pastvě

22.07.2009 | 00:09:25 |  Reagovat

To sú tie "vaše" dovolenky. Narvať 4 trestancov a žrádlo na 14 dní do paródie na auto a potom ťahať 850 km. To ste išli na pustý ostrov bez reštaurácií a obchodov? Najväčšie nešťastie na takej "dovolenke" by bolo, keby ste zistili, že ste zabudli otvarák na konzervy. Ale na druhej strane je mi jasné, že toto bol dôsledok tej "kúpy storočia" pred dovolenkou. Mimochodom, dnes som pozeral na manželkinej tiež surovej (3700 km) 133 koňovej jedna osmičke priemernú spotrebu : 6,4

22.07.2009 | 00:01:29 | Petrík Reagovat

1,8 turbo

týýý vole ty jezdíš za 5 z kopce a nahoru tě táhne traktor,mě nepoučuj turbínu oktavku znám vyborně,měl sem jí pujčenou ale při pohodovce to vzalo 7litrů ale jinak super motor jinak by nebyl i v tétéčku jo promiň ty máš dízla to si ale ještě větší vúl

21.07.2009 | 23:14:16 |  Reagovat

Anonym - Láďa

Tobě připadá spotřeba okolo 6,5 litru super? Tak to nevím, s čím jsi jezdil před tím, ale já považuji za super spotřebu 5 litrů a míň. Za 6,5 jezdím s motorem 1,8 ! Takže ten debil jsi možná ty, protože jsi nikdy nejezil s opravdovým autem, které podá výkon a pohodlí při rozumné spotřebě. Tak se nech s tím "zázrakem" vyfotit a nedělej tady z nikoho blbce.

21.07.2009 | 22:50:48 |  Reagovat

moje fábka

Tak nevím,co si může normální člověk vybavit po přečtení některých bohužel hloupých názozorech které tu kolují,ale já vím čím to je,jsme češí.Koupil sem si fábku 1,2 htp 51kw ve výbavě sport na letošní dovolenou.Ve čtyřech s jídlem na 14 dní celou cestu v prudkém dešti jsem 850km jel průměrem 6,3 a to je motor syrovej(1500km)cesta zpět i na dálnici 140km/h za 6,2 a to sem i zapínal klimošku.Cesta byla odpočinková díky kvalitním anatomickým sedačkám,která sportka má,byla to dobrá volba a že to nejede,jen clupák může srovnávat htp s motory s obsahem 1400cm a dokonce i vyšším.Ani kopce mi nedělaly problémy,a i kdyby,jet s vozem bez řazeni by asi byla pěkná nuda.Mám sice teprv najeto jen 3500km tudíš podotýkám jde o syrovýý motor!!!!!!!!a můj průměr spotřeby do teď je 6,5 l/na 100km tak nevím o čem tu někteří diskutují.Doporučuji některým ať sem už ani nikam jinam nepíšou,dělate ze sebe s prominutím jen debily a naučte se raději používat při řízení mozek,třeba se sníží i nehodovost.Čus Láďa :-)

21.07.2009 | 22:41:24 |  Reagovat

On to je i zvenku tichý motor,ale jen když s ním jede někdo lážo plážo,když však přidá plyn,tak je to zvuk podobný vysavači.Zvuk na volnoběh je kapitola sama pro sebe - je to diesel,není to diesel,Je to benzín,není to benzín.Tak bych to popsal.

22.06.2009 | 17:35:20 | Ladik Reagovat

Ladik:

V HTP 40 kW jsem jel jednou, ale hlučné to nebylo. Narozdíl od čtyřventilů 47 i 51 kW, ty jsou slyšet dost - myslím uvnitř. Zvenku je to hlučné všechno.

22.06.2009 | 17:03:05 | Itall Reagovat

Tady je už toho dost. Pohádáme se jinde - nějakou recenzi na HTP tu sem jistě někdo umístí, tak co.:-))

22.06.2009 | 16:38:20 | Radek Reagovat

HTP néé !

Že by htp byl zrovna tichý motor,tak to pochybuji a zrovna tak ty jízdní vlastnosti nejsou nic moc.A k té spotřebě,proč většina majitelů htp nadává na velkou spotřebu ?Že by všichni neuměli jezdit ?

22.06.2009 | 16:32:51 | Ladik Reagovat

Doporucoval bych stranku www.auta5p.eu.Vypada to tam verohodne, i kdyz vsechny auta tam nejsou.Jinak souhlas s Lubosem.

16.06.2009 | 20:57:40 | jamieson Reagovat

Netrápil by som sa nad údajmi v katalógoch,

aj tak ich v 99% prípadoch nedosiahnete. 1.0 P 106 mala cca 15 sekúnd, v reále okolo 18, P 607 za 10,5, skutočnosť okolo 12,5. Nissan 9,9, tam to bolo cca 10,5. Až si dobre pamätám, Favorit to dal za cca 30-32 sek. na 100, písané mal 2O ? Iba Impreza dala cca 6 sekúnd. Aj to na 15 pokus. Aj spojka už toho mala dosť-..

16.06.2009 | 20:47:38 | ľuboš Reagovat

V katalogu je u C3 1.1 zrychlení 15.1s . Ať je to nakonec 14, 15 či 16s, pořád jsou to otřesné hodnoty.

16.06.2009 | 20:16:18 | Radek Reagovat

OI. 1.6 55Kw M.R.2000 GLX. Nic jsem nepsal o roku 1985-to byla Radkova narážka na dobu vzniku motoru. Nu a teď se do mě drahý pane anonyme můžete s chutí pustit :-)

16.06.2009 | 20:13:00 | Jerry Reagovat

pro Jerryho

Co to vlastně máš za Octavii..."modelový rok 1985"?????

16.06.2009 | 19:59:20 |  Reagovat

katalog automobilů

je v mnohém dost zavádějící. Nemyslím, že jsou tam zrychlení jen do 9.9s, ale je tam i opačný extrém. Fabia 1.4MPI tam má(měla?) zrychlení 90s.

16.06.2009 | 19:46:45 | Jerry Reagovat

Já si nemyslím, že by se mnělo 1.2 TSi nějak extrémě sr....
Samozřejmě že záleží jak a komu- jsou umělci co odrovnají motor po 20 000 km, ale obecně 77 kw není zas tak moc aby byl nějaký problém.
Spíše bude odcházet to turbo a k tomu náležící komponenty, protože spousta lidí ho nebude chladit na místě a budou na to sr..., ale ten samotný motor bude bezproblémů, doufám.

16.06.2009 | 19:45:39 | martas Reagovat

Tak pokud z toho člověk bude tahat pořád těch 77Kw tak se pochopitelně na 10l dostane. Možná i nad. Pokud s tím bude jezdit rozumně, tak asi nebude problém lehce pod 6l. S životností nemám strach. Opotřebení motoru neovlivňují ani tak tlaky ve válcích, ale spíš počet zdvihů posuvných částí a počet otáček rotačních částí. Paradoxně to turbo u TSI slouží spíše než k výkonu k točivému momentu-tak aby bylo možné udržovat motor v nižších otáčkách s delšími převody. Mimochodem 1.2TSI bude mít standartně 6ti stupňovou převodovku:-)

16.06.2009 | 19:39:57 | Jerry Reagovat

to Radek

Jedna rada : Nikdy nekoukej zrychleni na katalog-automobilu.cz.Jsou tam totiz jenom zrychleni do 9,9 s.Kdo ma zrychleni pomalejsi, stejne tam ma 9,9 s.Proc pak Favorit se 40 kw tam ma udano zrychleni za 9,9 s ? Somarina, muj Passat ma zrychleni neco pres 9 sekund.Pochybuji, ze Favorit s tretinovym vykonem ho ma temer stejny.

16.06.2009 | 19:37:35 | jamieson Reagovat

Jako absolutní odpůrce přeplňovaných zážehových agregátů si myslím, že TSI bude stejné slepé střevo, jako HTP. Pochopitelně dynamika bude jinde, o tom nepochybuji. Ale jsem přesvědčen o tom, že tak převýkonovaný malý motor to prostě nevydrží a bude se srát. Toť můj názor.

16.06.2009 | 19:18:18 | Radek Reagovat

Jako absolutní odpůrce přeplňovaných zážehových agregátů si myslím, že TSI bude stejné slepé střevo, jako HTP. Pochopitelně dynamika bude jinde, o tom nepochybuji. Ale jsem přesvědčen o tom, že tak převýkonovaný malý motor to prostě nevydrží a bude se srát. Toť můj názor.

16.06.2009 | 19:18:14 | Radek Reagovat

Jerry a TSi

Tam těch 9 s bude možná reálných, otázka je, za jakou cenu a za jakou spotřebu. Aby to zase nebyl nějakej Drácula s 10 litry na sto :-) Nic ve zlým, necháme se překvapit.

16.06.2009 | 19:05:33 | Standa Reagovat

Jerry

Takže znovu: P 206, Citroen C3 - to z novější produkce. Ty ostatní (P 205, 106, Saxo) byly na ukázku, jak dlouho se tento motor už montuje (osmiventil ve starších vozech, šestnáctiventil v posledních sériích) a přesto dosahuje parametrů současné Fábie při lepší ekonomice. Pokud má někdo pocit, že tedy současné nové HTP je nějaký zázrak, je to jeho problém. Já tvrdím, že NAPŘÍKLAD u frantíků uměli už před dvaceti lety lepší motor. A určitě nejen u nich. Pokud bych měl srovnávat (jak píše Jerry) s motory současnými, tak takový paskvil jako HTP srovnatelnou konkurenci nemá - takový nepodarek asi nikdo jiný nevyrábí. Proto ho není možné s žádným současným motorem srovnat. Jen s o 20 let starší produkcí Pežotu. Nově by mohl odpovídat snad jen ta Toyota 1.0 s 50kW (kolíňata), nebo 51 kW (Yaris). Ale to není 1,2 ale 1.0 - Toť vše.

16.06.2009 | 19:03:34 | Karel Reagovat

Uvidíme co na to 1.2TSI ve Fabce-časem. Tam těch 9s bude reálných.

16.06.2009 | 19:01:35 | Jerry Reagovat

Dle seznamu i 2.0 16v. To už muselo být brko.

16.06.2009 | 18:55:20 | Radek Reagovat

Nebude to náhodou Standa se svým 1.0 v Kolíněti C1?
Jo tak pochopitelně uznávám, že se může splést každý a též všechny údaje nenosím v hlavě. Jo ani 1.0 ve 107 to nedá pod 10s. Takže těch 9.9s v 206 je blbost. Tuším že se do 206 montovala i 1,6?- tam už bych 9.9s věřil.

16.06.2009 | 18:46:22 | Jerry Reagovat

To Jerry

Přečti si prosím předchozí komentář, tam se dozvíš kde jsem k tomu přišel. Novější produkce Peugeotu? Tuším 206+. Do 207 se myslím nemontuje. Co se týká P306, tak jde o hmotnost vozu/výkon motoru. Tam si myslím, že je rozdíl minimální nebo není?

16.06.2009 | 18:41:19 | Radek Reagovat

Radku

P 206 s 1.1 za 9,9s to bych fakt chtěl vidět. Alespoň je vidět kdo tu překrucuje fakta:-) Tuto hodnotu bych ti já a mnoho dalších "nezbaštilo" ani se třemi promile v krvi :-) A já jsem P306 nevytáhnul. Jen mě zjímalo co z novější produkce Peugeotu dosahuje výkonu 44Kw.

16.06.2009 | 18:36:14 | Jerry Reagovat

To Itall

Tak je to psáno v katalogu, pochopitelně nenosím všechny údaje v hlavě.:-) Koukni: http://katalog-automobilu.cz/ Mimochodem, někdo tu sem tam píše, že jistá 1.0 udělá kilo za 10s a v prospektu je 14s. Nevíš, co je to za vůz?:-))

16.06.2009 | 18:33:49 | Radek Reagovat

Co to tu melete o 306 potažmo archaické 205.
Přímý konkurent F1 a F2 je 206 a 207.
Co se týká 206, tak ta nesahá F1 ani po pás, snad design je pěkný , ale tot vše. U 207 se už frantíci poučili a je zas o kus dál než předchůdce.
Je třeba si uvědomit, že auto není jen motor, zdaleka né.
Není to motorka, kde je motor alfa a omega.

16.06.2009 | 18:22:05 | martas Reagovat

Jerry

Nechtěl jsem tě urazit srovnáním HTP ś P 205, proto jsem se držel té 306. Ale buď si jistý, že i stará 205 1.1 zamete s fabkou tak, že to nerozdejcháš. Táhne totiž nejen do 4000, ale táhne až do 6000, při kterých by ti fabka nafackovala ojnicí. Ne že by to bylo potřeba, jede dobře i při 3000, ale jde to a nestane se kvílící mrtvolou. Samozřejmě za nesrovnatelně nižší spotřebu(maximum jsem s P 205 měl 6,2, ale to jsem ho honil jako prase po dálnici a po městě).

16.06.2009 | 16:16:30 |  Reagovat

Luboš 15.6. 21.hod

Nejsem tvůj příbuzný, takže rychlostní limity nepřeceňuji a kdybys četl pořádně moji recenzi, věděl bys to. Na 50 jedu 55 (min.), na 90 jedu 100, na dálnici 150. Pokud se mi ovšem v této rychlosti lepí idiot na zadní nárazník tak, že mu nevidím ani masku vozu, ale jen plomby v zubech, samozřejmě přibrzdím a párkrát mu probliknu brzdovkama. Nerad bych ho měl po vynuceném brzdění vedle sebe na sedadle. Zdravím, Lubo!

16.06.2009 | 16:12:49 | Standa Reagovat

porovnavanie

ako to tu mozete vladten porovnavat? 306-ka je este aj dnes technicky vyspelejsia nez ta najnovsia fabia. Ved posledne 306-ky mali uz common rail. Vsetky 306.ky maju samonatacaciu zadnu napravu. O takejto technike sa moze faabii iba snivat. A pekne to napisal radek. porovnavajme fabiu a 206-ku. No a 44kw 206-ka da na prdel 44kw fabii to som si isty. 206 44kw ma bracho. A o spotrebe ani nehovorim. Ten 4 valec zere v priemere o liter menej a este k tomu ide lepsie.

16.06.2009 | 15:40:29 | visna Reagovat

Radek:

P 206 - 1,1 má zrychlení 0-100 km/h za 16,1 sec. a ne za 9,9. To byl dost krutý ústřel. Navíc se člověk nemusí ani dívat do prospektu, aby věděl, že 9,9 sec. je zcela mimo :-)

16.06.2009 | 15:29:11 | Itall Reagovat

Jerry, tys to prostě nepochopil nebo nevíš, jak vypadá P306. Jak psal Luboš, F II je konkurentem P206 1.1 . A to jede lépe než Fabka. Hmotnost 1000kg, zrychlení 0 - 100km/h 9.9s. A rozdíl 40kg asi neudělá na zrychlení 7 vteřin.

16.06.2009 | 13:44:58 | Radek Reagovat

Radku-neplácám- ostatně je tu milion jiných komentářů které jsou principiálně úplně k hovnu a odklánějí se od tématu. Pokud říkáš argumentům plácání a debatě plácání...vidíš "modelový rok"....atd. atd. bavíme se o Fabii, takže moji OI nech ležet tam kde leží. Jak jsem řekl:když dochází argumenty nastupují buď posměšky, nebo vulgarizmy. Ale v důsledku jsem se stejně nedozvěděl který Peugeot s 44Kw jezdí líp než Škoda s 44Kw.

16.06.2009 | 12:11:36 | Jerry Reagovat

Prečo vlastne porovnávate

neporovnateľné? P 306 je o 1-2 triedy vyššie auto. Vo svojej dobe bola ekvivalentom dnešnej Oktávie. Fábia je konkurentom 206, al. 106.
306 som mal v nafťáku 1,9 D. Sedačky hrozné, brzdy žiadne, svetlá biedne. Ale v serpentínach ste cvičili Golfy..., ale to bolo v roku 1997...Ľahučká karoséria, ak dobrý podvozok, tak nebolo čo riešiť.
Mimochodom, mali by ste vedieť, že Peugeot bol pred Nissanom známy NAJZÁBAVNEJŠÍMI predkolkami, ktoré bola radosť riadiť. Boli to posledné autá, ktoré boli robené pre radosť z jazdy. Dodnes je na prvom mieste v ovládateľnosti a hravosti Primera/stará/ a 405. Žiadne Q Audi, Alfy, Ford a podobne. Mohli by, ale to by museli byť o 300-500 kg ľahšie...

16.06.2009 | 10:38:50 | ľuboš Reagovat

Nesouhlasím s tím, že je F2 je nějak nové auto.
Je to technicky ročník 1999 , podvozkové skupiny, řazení, řízení i ta karoserie má de-fakto stejné deformační zony schodné s F1. Motor htp je z roku 02, tak jaké pak nové auto.
Pouze přibyl prostor.
Ovšem je fakt, že v roce 99 předběhla dobu a oproti jiným R CLIO II.,F PUNTO II. apod. to bylo supr auto.
Ted už na ní němci serou a nový podvozek dali pouze potápějící se IBIZE a svému POLU.
Fábie s tímhle z roku 99 bude jezdit až do roku 2015 počítám, bohužel.-((( Aspon , že to turbo bude.

16.06.2009 | 09:30:39 | martas Reagovat

Jestě jedna věc, co se týká P306 vs. Fabia II. Peugeot 306 1.1 je plod roku 1994, Fabia II. 1.2 roku 2005. Jak jsi sám psal, velký rozdíl? Ani ne... . Co se týká přeplňovaných motorů, tak je to pomůcka zoufalců, ať ho používá kdokoli. Ale fakt je, že těžko to můžeš posoudit se svým modelovým rokem 1985.

16.06.2009 | 06:55:25 | Radek Reagovat

Mě naštěstí argumenty nedochází narozdíl od tebe. Nejsem ten, kdo nemá s čím srovnávat. Ty tu jen plácáš o Škodárně, jako flašinet. Stačí číst ty tvoje nesmysly - recenze vozu zn. Škoda, kde i majitel toho či onoho nepopírá, že je to slabší, objeví se fanatik Jerry a rozjede svůj kafemlejnek virtuální reality. Když není s čím srovnávat, tak je to zlé... .

16.06.2009 | 06:47:11 | Radek Reagovat

Fabia je nejlepší auto v dané třídě. Octavia je ve své třídě taky nej a viděli jste superba?? To je nejlepší auto na světě. I felda je zlatíčko, hodně překonala dobu a za nulový náklad.

16.06.2009 | 00:52:52 |  Reagovat

Jo a ještě něco: nekašlu na žádné komentáře. Nikoho neurážím. Nikým neopovrhuju. Nad nikoho se nevyvyšuju. Pouze když někdo něco plácne, tak jsem rád když to i dokáže zdůvodnit a obhájit. Takže co jsme se dozvěděli? 44Kw Peugeot vs. 44Kw Škoda? Propastný rozdíl...ani ne. Sám jsi ty čísla pro P306 psal. Takže uznáš, že oponentura je přeci jen silnější. Jo a je zajímavé že "pomůcku zoufalců" používají i jiní výrobci-třeba onen zmiňovaný Peugeot ve spojení s 1.6tkou. Ať tak či onak 1.2TSI bude jistě výborný motor. Ale (komu)čemu se pak budete posmívat....no vlastně HTP vám zůstane...takže to bude v klídku.

16.06.2009 | 00:40:32 | Jerry Reagovat

Nic házet ze skály nehodlám a kvůli "radám" "nějakýho" Radka už vůbec ne. Njn když dojdou argumenty...tak je to zlé.

16.06.2009 | 00:27:10 | Jerry Reagovat

Turbo není zakázaná součástka, je to jen pomůcka zoufalců, co nedokáží vydolovat výkon technickou finesou. Co taky očekávat od "mozků", kteří se zmůžou jen na amputace válců, že.

15.06.2009 | 22:49:17 | Radek Reagovat

Ty kašleš na jakékoli komentáře, které ukazují prstem na to, že Škoda je předražený paskvil, který nenabízí, oproti jiným, nic navíc. Ani výbavu, ani kvalitu, ani solidní techniku, jen vysokou cenu za nic. Ty jsi evidentně toho v životě v autech moc nevyzkoušel dlouhodobě, tudíž omíláš dokola bláboly o Škodárně. Doporučuji hodit Octavu ze skály a pořídit si adekvátní vůz třeba z Japonska, pak poznáš, jak má vypadat auto.

15.06.2009 | 22:41:56 | Radek Reagovat

ještě pro Standu

Celkem mi připadá směšné jak 1.2TSI ještě ani nevyjela a už ji časujete posměšky:"no, teď si asi pomůže turbem, jinak to nedokáže". Ale je to tipické. Nicméně myslím, že to bude celkem rázná odpověď na to, že koncern a potažmo i Škoda neumí dělat "benzíny". Proč by si nemohla pomoct turbem? To snad není zakázaná součástka ne? Inu v Japonsku přidají "tripl"VVTi a budou časovat i ventilky u kol...

15.06.2009 | 22:37:39 | Jerry Reagovat

radek

nějaký komentáře sem Radku nemotej. na komentáře z časopisů kašlu. Fakta: 18.4s 306 vs. 16.4s Fabia. Tak teď ocitujeme onoho anonyma:"Ale ucítil bys propastný rozdíl mezi 44kW Škoda a 44kW třeba Peugeot. Výkon papírově stejný, ale dynamika nesrovnatelná - jiná konstrukce motoru." Hmmm fakt propastný rozdíl :-))))Opravdu :-))))

15.06.2009 | 22:28:41 | Jerry Reagovat

Bezvýhradný súhlas s Petríkom,

13.6., 11:41.... Naozaj dnes nie je problém stretnúť šuchtošov valiacich to na rovnej ceste 70.... A keď sa na neho nalepím, a ten ešte začne spomaľovať, ahoj Stando..., tak k vražde nie je ďaleko.
V krčme to vyzerá asi takto: " Kuwa, dnes som dobehol jedneho ko..ta, j..bal sa 70-80, skoro som ho vytlačil z cesty od zlosti. Neblinkne, neuhne sa, cesta plná, no nejdeš pedbehnúť.."
Druhý: "Kuwa, dnes si to tak valím, cesta rovná, ako pravítko, premávka poriadna, vieš, musím dávať pozor aj na druhých..., keď tu zrazu sa za mňa pichne nejaký ch..j a skoro mi vošiel do nárazníka...Celú cestu sa ma držal, skúšal preddbehnúť. Počkaj ty vy..banec", hovorím si, "dám Ti príučku a začal som pomaly brzdiť... Mali ste ho vidieť somára, ani tých 150 koní mu nepomohlo. Mal tam nejakú babenku, tak sa chcel frajeriť...Nemal šancu ma predbehnúť.... A mal som iba 4,4 l spotrebu!!!"
Obidvaja sú v krčme. Obaja sú nasratí. Obaja sú šoféri...A nikto nechce byť tým ch..om. A tak sa nadáva.
Čo tak radšej uhnúť, bliknúť na znamenie, že je cesta voľná? Aby som najbližšie nemusel niekomu vojsť až do kufra? Pivo má potom horkastú chuť...

15.06.2009 | 21:00:22 | ľuboš Reagovat

To já vím, jen mě udivuje, jak tento výtvor někdo nekriticky obhajuje, přičemž je to stejný chudáček, kterému jen zkrátili první 3 kvalty.

15.06.2009 | 20:01:53 | Radek Reagovat

Radek

Máš pravdu, bylo to auto pro ženské s dětmi do města. Ale nezapomeň, že to bylo před téměř patnácti lety. Dnes už se tomu jistě sami smějí. A u nás to s vážnou tváří montují. S horšími emisemi a spotřebou - ne kombinovanou, ale reálnou.

15.06.2009 | 19:57:01 |  Reagovat

Jerry

1.1 44kW motory Peugeot měly: P 106, P 205, P 206, P 306, Citroen C3. Ponejvíce v osmiventilovém provedení, novější potom ve dvanáctiventilovém. A váha Fabie není předností. Spíš handicapem. Bezpečnost se nemusí rovnat váze. Jde o konstrukci karoserie s chytrými deformačními zónami a výztuhami (konkrétně Frantíci neměli nikdy méně než 4-5 hvězdiček), ne udělat těžkej ingot a do něj dát slabej motor...

15.06.2009 | 19:52:00 | Karel Reagovat

Hmotnost 1085kg (motor 1.4, u 1.1 jsem nenašel, ale reálně tak 1050kg), zrychlení otřesných 18.4s . Fabia II má 1040kg, zrychlení 16.4s . Jen okopíruji resumé z testu P306 a motoru 1.1, které má v globále velice podobné parametry, jako Fabia II, závěr si udělejte sami, jak jsou testy Škodáren objektivní : 1,1i (od 1994) řadový zážehový čtyřválec 1,1i (44 kW), zrychlení z klidu na 100
km/h: 18,4 s, maximální rychlost 155 km/h, kombinovaná spotřeba paliva 6,7 l/100
km.
Důvody: Těžko pochopit, proč Peugeot nabízel pro kompaktní model tak slabý
motor. Dejte si dobrý pozor, abyste si takovou „třistašestku" nekoupili, zejména
v dovozech z Belgie se totiž občas vyskytuje.

15.06.2009 | 19:50:15 | Radek Reagovat

Jerry

Viděl jsi někdy 306ku? Tak si je postav vedle sebe :-) Jinak jak píše Radek, je to generace francouzských motorů z osmdesátých a devadesátých let, dnes už jsou samozřejmě jinde. Asi tam, kde Škoda bude za dalších 20 let (no, teď si asi pomůže turbem, jinak to nedokáže). Údaje o zrychlení těchto motorů si určitě najdeš na netu. Jinak tyto 44 kW motory dávají frantíci taky do C3 (ta asi taky o moc horší užitné vlastnosti než fabka nemá, že?).

15.06.2009 | 19:45:19 | Standa Reagovat

a jaké jsou parametry zrychlení a max.rychlosti a hlavně kolik ta 306tka z roku 1993 váží?

15.06.2009 | 19:39:35 | Jerry Reagovat

Mimo jiné P306 s motorem 1.1 (1124ccm) od roku 1993. Škoda 1.2 44kw od roku 2005. Není, co dodat.... .

15.06.2009 | 19:35:13 | Radek Reagovat

Anonym

co od Peugeotu mělo 44Kw a v jakém modelu??? Možná to byl 1,0 ve 106ce, nebo něco podobného? Pak by ovšem chtělo taky postavit obě auta na váhu. 106tka bude mít max. do 800kg. Takže kdyby do 106tky člověk naházel zátěž aby se dostal na poh.hmotnost Fabie, tak už by se asi karta obrátila ve prospěch Fabie.

15.06.2009 | 19:30:58 | Jerry Reagovat

Může mi někdo vysvětlit, co bych měl závidět na tomto paskřivci? Děkuji. Alespoň, že existuji soudní majitelé těchto motorů (martas).

15.06.2009 | 17:05:40 | Radek Reagovat

jerry

Jenže když člověk potřebuje předjet třeba naložený ploužící se kamion, tak se mi to zdá hodně nebezbečné když motor tzv.odejde při 4000 ot/ min.- pod tyto otáčky se dá v pohodě jezdit, já taky jezdím mezi 2500-3500 , ale někdy se prostě stane a doprava si to vyžádá a je dobré vědět, že nemám k dispozici pouze 0-4000 otáček.
S 44 kw a zvláště naloženou pak člověk tento manévr musí rovnou zavrhnout a počkat až nákladák odbočí, ještě že máme vnitřní cirkulaci -)))
Je ale fakt, že třeba 70 letý senior by stejně nepředjel i kdyby měl silnější motor- asi zřejmě pro tyto šoféry je určena.

15.06.2009 | 09:27:46 | martas Reagovat

Jerry

Ale ucítil bys propastný rozdíl mezi 44kW Škoda a 44kW třeba Peugeot. Výkon papírově stejný, ale dynamika nesrovnatelná - jiná konstrukce motoru.

15.06.2009 | 08:26:06 |  Reagovat

pro marťase

Neřekl bych že je "nebezpečná". Záleží co kdo od auta očekává a jak si na daný motor zvykne. Myslím, že od atmosferické "jednadvojky" nebude nikdo očekávat tah podobný třebas 1,8T 110Kw. Výrobní náklady jsou určitě rozdílné. 16 000Kč to asi nebude-to je rozdíl v marketingové strategii, ale minimálně je 12V hlava dražší o materiál(dvě vačkové hřídele, 2x více ventilů, více obrábění....) Ale zase je třeba říct, že 44Kw udělala oproti 40Kw velký pokrok-zrychlení 0-100 se snížilo o 2s a taky 44Kw tahá do vyšších otáček než předchozí 40Kw. V běžně využívaných otáčkách(2500-3500) osobně necítím mezi 44 a 51Kw žádný rozdíl.

14.06.2009 | 23:59:34 | Jerry Reagovat

Já si myslím že to bude mít ještě dohru a že toto auto bude vyhlášeno jako nejškaredější výtvor 21 století.

14.06.2009 | 21:38:19 |  Reagovat

Len by som dopnil nadpis: Auto pro normalni ridice s podprumernym IQ.

14.06.2009 | 21:31:50 |  Reagovat

Prostě ne

Fábia HTP bude mít vždy svůj okruh zastánců. Mylím že je to tím, že je to Šodovka, kdyby to mělo na kapotě jiné logo, tak o ni nikdo ani nezakopne. Auto je to předražené, má teda výborné jízdní vlastnosti, je škaredé (paradoxně FII je hnusnější než FI) a nejhorší na jakémkoliv autě je slabý motor a těžké auto...ve městě dobrý, ve 4 lidech a kufr co jsem s ní jel slovinsko..hrůza. A na víc je podle mého názoru na svůj objem rozežraná, dokáže jet do 6 ale dálniční jízda 130-140 s naloženou fábkou to bylo 10,2L, já sám mám 1.6 tuny vážící vůz, 2.3L automat a jela za 9,1...ve městě samozřejmě 12L to jo. Nejsem škodolibák majitelům HTPček mnoho šťastných km, já bych si to auto však v životě nekoupil.

14.06.2009 | 10:08:23 | Pavel Reagovat

Jerry

Jerry- já jsem to myslel tak ,že nechápu proč škodovka vůbec tu 6v verzi dodává, měl jsem jí možnost taky mít a přesně jak píšeš nad 4000 ot/min . už netahá a jen točí, čimž je hodně nebezbečná, tímto je ten motor a hlavně jeho majitel odsouzen k tomu neopustit město a to se mi zdá dost velký luxus u auta hodně nad 200 tkč, navíc ta cenová politika kdy výrobní cena obou HTP je prakticky stejná a oni si nechají připltit za 51- čku 16 000 kč !!!
Ač jsem škodovkář, tak tohle nechápu.

14.06.2009 | 10:02:47 | martas Reagovat

12. června 2009 | 14:03 | Anonym

Octavka 2,0 MPi má spotřebu ve městě 9,5 litru. A ty tvrdíš, že fabia s tim samým motorem má 11,0? To se mi nezdá..

14.06.2009 | 00:43:06 | Vláďa Reagovat

ještě k HTP všeobecně

Ti kteří tu píší, že to je propadák...že skončí jeho výroba atd. atd. Pánové! To je pouze zbožné přání některých, kteří si ho tak dlouho vsugerovávali, až tomu sami začali věřit. HTP zůstane i nadále ve výrobě! Jako atmosferický a levnější doplněk k 1,2TSI. Ostatně ne každý potřebuje, chce a má na "turbo". Defakto je již hotová modernizovaná verze HTP, která bude splňovat Euro5 +úprava časování rozvodu a průběhu křivek momentu a výkonu=nějaké Kw navíc :-))

14.06.2009 | 00:32:38 | Jerry Reagovat

pro marťase

Jj je to slabší 6V verze, ale i na tu je to dost drsný způsob zacházení. Takto bych nepodtáčel ani 2,0. Njn hold umělec. Jak jsem řekl-pán je prostě zvyklý z nafty, ale že toto není nafta a nemá to turbo a ...to prostě není schopen pochopit....jo a je to Ing. :-)))..tak možná proto. S tou verzí 44Kw. Nemylím, že by byla zbytečná. Do cca 4500ot. není mezi těmi verzemi prakticky rozdíl. Od 4000ot výš 44Kw už netáhne, ale 51Kw díky 16V ještě ano. Ta 44Kw má význam pro ryze městskou jízdu, nebo pro nějaká meziměsta(vesnice).... a je o něco levnější než 51Kw-což je pro mnohé celkem silný argument.

14.06.2009 | 00:19:21 | Jerry Reagovat

Tak tohle jsi vystihl Anonyme.Bravo, konecne nekdo normalni.Kdyby majitele HTP meli moznost alespon na pul roku vlastnit auto s normalnim motorem (to znamena vykonnym, lec ne velmi "pazravym"), tak na takovou, s prominutim sracku, ani nekouknou.A o to jde.Fabii nemusim, protoze nemam co na ni "muset".Existuje dost lepsich vozu, za stejnou i nizsi cenu, a to jak porizovaci, tak je to i s nakladama na prevadzku.Mimochodem, zislo mi na um, ze namisto 1,2 HTP, tam mohli montovat i treba stare 1,6 GTD.Myslim, ze by udelali lepe, ale to je jenom teorie.Jinak se mi ve Fabii celkem pozdava ten 1,9 TDI co montovali do RS, ten by uz byl OK.Ale zas mi tam nepasuje nazov RS, protoze o nejake kvazy "sportovnosti" nemuze byt rec.Skratka je to jen vcelku mrstnej malej vuz.

13.06.2009 | 17:26:53 | jamieson Reagovat

Jestli je autor recenze spokojeny je vse v poradku, ne?! Kluci co Fabii nemusi, se nemusi ani vyjadrovat, ne?! Peace!

13.06.2009 | 14:37:54 | Honza Reagovat

Lenze u htp ide o to ze aj ked chces ist rychlejsie tam nemouzes, lebo to proste nejede, tak preto kazdy kto to ma, tak hovori ze jazdi zodpovedne a dodrza rychlost. Aj kamarat sa cudoval ze naco mam 103 kw a este to idem chipovat. Presiel rok aj aj on uz kupil auto s normalnym motorom a je nadseny a cuduje sa ako mohol jazdit na htp

13.06.2009 | 14:20:01 |  Reagovat

to martas

Jasne, vsude kolem louka a on neco hledal...Tech.problemy mit samozrejme mohla, ale kdyz mam neco s autem tak snad zavolam odtah, nebo alespon zastavim a nebudem dale jet s pokazenym vozem,a zdrzovat ostatnich, ne ? A k tem podlimitakum : Je jich skutecne habadej, nevim kde jezdis, ale u mne je to tak pul na pul (rychly vs. pomaly ridici), ale 5 nasobnej rozdil to jiste neni.

13.06.2009 | 12:50:13 | jamieson Reagovat

jamie.

Jak víš ,že ta dodávka neměla nějaké třeba tech. problémy- moc pomalých dodávek jsem tedy neviděl, spíš naopak, nebo něco hledal( odbočku , nějaký barák, firmu apod.)
Mám zkušenosti, že takových lidí, kteří zdržují a jedou výrazně pod limitem je minimum, narozdíl od těch jak vy říkate vrahů, kterých je podle mně řádově 5 krát víc než těch podlimitáků.

13.06.2009 | 12:32:32 | martas Reagovat

Tak, tak Petrik ma pravdu.Taky se mi minule stalo tohle.Jel jsem za jednou dodavkou na silnici, kde byla devadesatka.Jelikoz oproti sla nejaka auta nemohl jsem ji predchazet.Koukam na tacho a tam 70.Chlapek v dodavce jel na povoleny devadesatce jen 70 (dle tacha, cili real mozna 65), coz mi prijde zbytecne.Nemluve o tom, ze silnice byla uplne(!!!) prehledna ! A presne takovych lidi ja nechapu.Drive pochopim cloveka ktery jede na dobrem voze, po kvalitni silnici (i kdyz jen okresne) i 150-200kmh pripadne vic.Samozrejme, muze se stat cokoliv, ale takhle to prece brat nemuzeme.Ja si taky rad "doupnu" na plyn, ale to jeste neznamena, ze jsem spatnej ridic, nebo nedejboze vrah a podobne.

13.06.2009 | 12:18:34 | jamieson Reagovat

martas

Mne nevadí, ak niekto na 90-ke ide 90, alebo na 50-ke 50. Vadí mi, ak na 90-ke nejde ani 80 a na 50-ke sotva 40. Zbytočne tak brzdí a stresuje premávku. Na to človek nepotrebuje byť závodník, aby nezavadzal. Za druhé, narážal som na osobnú skúsenosť, ktorú mám s ľuďmi, čo o sebe tvrdia, že dodržujú rýchlostné limity. Oni totiž tie rýchlosti nie že dodržujú, oni ich hlboko podliezajú. Priam milujem, ak niekto ide predo mnou ku križovatke, kde svieti zelená a 50 m pred ňou má "naložených predpisových" 37. Samozrejme na 50-ke. Očividne mu ide o to, aby sme to nestihli. Taký človek je buď slepý a na semafor nedovidí, alebo si myslí, aký je on dobrý vodič, lebo on rýchlosť neprekračuje. Poslednú takú skúsenosť mám ako spolujazdec v C3. Pozerám na tacho a tam 44. Pýtam sa vodiča, či spí. Odpoveď : nie, ale je tu 50-ka. To, že sme samozrejme fičali v ľavom pruhu už komentovať ani nebudem. To sú tí "dobrí šoféri", čo o sebe tvrdia, že neprekračujú a ostatní podľa nich nevedia jazdiť.

13.06.2009 | 11:41:52 | Petrík Reagovat

Jerry

Souhlas, 51 kw je dobrý základ.
Ale s tou slabší 44kw verzí jsem to nějak nepochopil, proč se vůbec nabízí. Myslím, že jedna 1.2 stačí.
Připomíná mi to jako za komančů Š-120 L -36,7 kw a pak byla tuším Š 120 LS- 40 kw -))))
S tím vytáčením HTP do 1600 ot/min. -to není ani možné, to má asi tu slabší 6 v verzi, 12 ventil by to nepobral. To je dobrý umělec.-((((

13.06.2009 | 09:36:26 | martas Reagovat

Petrik

Takže co? všecky maloobjemové motory zrušit, malé motorky ,kola, zkrátka všecko co se ti nelíbí a nejede jak ty potřebuješ tak zrušme. Sory, ale z tebe ta averze vůči HTP jenom srší. Za prvé nevíš jestli majitel recenze jezdí 50-90-130 dle tacho nebo reál a za druhé, tyhle limity jsou pokud vím max. ne min. tak nevím o co ti jde.
J e třeba se zkrátka smířit s tím ,že nejsme na cestě sami a být ohleduplný i k těm pomalejším. Neboj taky jedneu budeš starý a mladejm se nebude líbit tvůj styl jízdy- to je třeba si uvědomit a bude nám na cestách líp. Čest.

13.06.2009 | 09:28:18 | martas Reagovat

znamy mel 6 fabii a vsechny se srali

13.06.2009 | 06:00:36 |  Reagovat

V jednom s autorem recenze souhlasím...jeden nejmenovaný...má v oblibě diesely a tak když dostal služební HTP aplikuje na ně manýry z diesela. Pán jezdí běžně tak, že roztáhne motor na 1600ot. a vrazí tam vyšší rychlost(ano čtete opravdu dobře!!!)stejně tak tu vyšší rychlost zase roztáhne na 1600ot a zase tam vrazí vyšší rychlost. Tohoto je schopen nejen po rovině, ale i proti kopci. Ano člověk by řekl jednoduše -piča- a měl by pravdu, jenže pán si ještě neodpustí poznámky jak to "kůůůrva nejede a žere". Plyn na podlaze, benzín teče z výfuku skoro až na silnici, chudák motor-nezávidím mu takového vola za volantem.Jen čekám až podpálí ventily(což při tomto způsobu jízdy nebude dlouho trvat) a pojede si do servisu nechat vyměnit hlavu. Pak mu s tou zničenou hlavou rozmlátím tu jeho palici. Když už oprava hlavy, tak na obou stranách :-)

13.06.2009 | 00:56:04 | Jerry Reagovat

Zbytečně se rozčilovat...s FII HTP 51Kw jsem se svezl...poprvé s "miminem"(360Km na tachometru)-to se ještě nedalo soudit. A pak znovu s tou samou, když už měla natočeno nějakých 35 000Km.5lidí-4lidi-3lidi-2lidi...cesta asi 40Km...spotřeba cca 6.2 Nejsem zvyklý na velké výkony, ale nemám proti 51Kw HTP vůbec nic. Do krátké Fábky bych je na popojíždění klíďo bral. Proti 47Kw je 51Kw určitě lepší...nu počkáme si na nové HTP s Euro5 ;-)

13.06.2009 | 00:40:22 | Jerry Reagovat

HTP máme v práci a městská spotřeba je 9 l benzínu. Pěknej sráč.

13.06.2009 | 00:36:33 |  Reagovat

martas

Neuveríš, ale česky viem. Prezradím ti jednu životnú skúsenosť. Človek, čo o sebe tvrdí, že jazdí podľa predpísaných limitov 50-90-130, v skutočnosti jazdí 41-77-116. Druhá vec je, že ak sa na nejakých 90 dostane, tak si stačím v rádiu vypočuť správy. Obzvlášť, ak to taký človek okorení tvrdením, že ľudia čo nedodržiavajú predpísané rýchlosti ohrozujú ostatných. Taký človek by si mal uvedomiť, že on svojím šuchtavým štýlom na aute so pseudomotorom je pri akomkoľvek svojom manévri pre premávku ďaleko nebezpečnejší. Všetko mu totiž trvá nebezpečne dlho. Zaraďovanie sa do pruhu rozbehnutých áut, prejazd križovatkou a o predbiehaní je už aj škoda písať.

12.06.2009 | 23:45:27 | Petrík Reagovat

Lukas

Netrepim je to opravdu tak. A koncern se tim netaji, je to nejlevnejsi zpusob jak vytvorit z vetsiho mensi motor (pro nektere pokus o motor neboli mixer).

12.06.2009 | 23:09:03 | Pavel 21let Reagovat

jamieson

100 lidi 100 chuti. nekomu proste staci i nizko objemový motor. Nekdo se stim nedokaze smirit :-). Tak to vidim ja :-)

12.06.2009 | 23:06:10 | Pavel 21let Reagovat

Motor 1,4 PDi skutečně vznikl amputací válce z 1,9 PDi. Výrobce se tím ani netají. Mně osobně je jedno, jak motor vznikl, zajímá mě jen, jaký je. HTP rozhodně není na chlubení.

12.06.2009 | 21:30:44 | Itall Reagovat

to Pavel

Souhlasim s tebou, ale kazdopadne jsem zastance predevsim poradnych motoru a to se asi nezmeni.Mit auto, ktere jede jen 160 i to z kopce, to by bylo o nervy.Ja se svym vozem litam i 160-170 do dost velkych kopcu, ale to je uz jeho maximum.Po rovince i jemne pres 230 (dle tacho).Ale nestalo se, abych musel jet do kopce 130 kmh a aby se vic nedalo jit.To proste neeee :-).Jsem tak trochu zavodnik a silnej motor proste chci !

12.06.2009 | 21:26:32 | jamieson Reagovat

Standa

Ten motor je s prominutím ani ryba, ani rak. Není nijak zvlášť úsporný ve městě (takže tvrdit že je vhodný do města je podivné. Spíš by se dalo říct, že vzhledem k výkonovým rezervám je vhodný "tak akorát do města"), není úsporný ani při trvalé jízdě vyšší rychlostí, a k udržení spotřeby je nutné si hlídat plyn, otáčky, zbytečně neakcelerovat... no "požitek" z jízdy to teda musí být. Myslím si osobně a bez předsudků, že se prostě nepovedl.

12.06.2009 | 21:19:24 |  Reagovat

Lukas

Já to dokonce kdysi někde četl, že tak ten motor opravdu vznikl - zkrácením o jeden válec. Odpovídala by tomu ta nechuť do otáček (vysokozdvihový nadčtvercový motor) a vůbec podivné vlastnosti toho motoru... No, i tak se dá "vynalézat a konstruovat" - žádné novoty, použijem co máme a hotovo. Automobilka ušetřila za vývoj. Taky to podle toho dopadlo.

12.06.2009 | 21:15:51 |  Reagovat

Pavel 21let

Netrep!!!!! Je to uplne iny motor...

12.06.2009 | 20:14:42 | Lukas Reagovat

Ožralý dělník v Mladé boleslavi padl se zapnutou flexou na motor a rázem z toho byl HTP :-D

12.06.2009 | 17:24:13 |  Reagovat

Nekde jsem cetl jak prisel koncern k HTP, z motoru 1,6 odebrali jeden válec a hura HTP na svete, a tak samo vznikl diesel 1,4 TDI odebranim jednoho valce z 1,9 TDI.

12.06.2009 | 15:31:10 | Pavel 21let Reagovat

ITALL

Však je to logické, že se při vytáčení HTP jakoby trápí, když má max. toč. momentu na 3000 ot./min. pak už to jde rychle dolů, takže to fakt ani nemá smysl vytáčet, točí, točí, ale moc nejede. Je to klasický nízkootáčkový motor, at má 6 nebo 12 ventilů, to mi nikdo nevymluví.
Takže je potřeba se tomu přizpůsobit a nebo jít o dům dál. Výběr je velký, všechno má svoje klady a zápory.

12.06.2009 | 15:27:33 | martas Reagovat

JAMIEL.

No doufám, že ho neuškrtí , takže 1.2 TSI 77kw.

12.06.2009 | 15:21:48 | martas Reagovat

jamieson

V tom pomeru vykon vaha mas pravdu, ale mel sem nalozenou fabii 4 dospele osoby + plny kufr a jelo to. Jako brzda na dalnici jsem si nepripadal, rozjel jsem se na 130 a na tempomat jel kopec nekopec, ale kdyz uz sem se z kopce rozjel na 160 tak po rovine si to tu 160 udrzelo a do kopce zase svych 130 spotřeba 6.5l/100km podle PP. A jedno je jiste objem vykonem nenahradis, tak podle me i to TSi kdyz bude mit 72kW jak ma Renault tak do kopce to stejne moc nepojede. Me vykon Fabie staci, jel sem i v silnejsich autech, ale ja to k zivotu nepotrebuju. No kdyz si nakousl Superba tak tomu pod kapotou tluce srdce o objemu 1,4 TSi a taky urcite jezdi sice nevim jak, ale jezdi.

12.06.2009 | 15:14:50 | Pavel 21let Reagovat

No, motory Renaultů a škodovek bych radši moc nesrovnával. U škodovky obecně má člověk při vytáčení motoru pocit, že ho trápí. Renault se vytáčí ochotně a má příjemný zvuk (zkusil jsem 1,2 - 43 kW a 1,6 - 66 kW v Meganu, také nějaký diesel, i ten je příjemný. Když proti tomu postavím HTP nebo diesely VW ve škodovkách, tak na jízdní požitek je to nebe a dudy. Renault má živé a příjemné motory, příjemné řazení (žádná "kvedlačka" jako třeba u Peugeot 307), pěkné brzdy. Jen ty jízdní vlastnosti by k tomu všemu měly být lepší. Ale třeba u nových modelů už jsou, to nevím.

12.06.2009 | 15:08:18 | Itall Reagovat

No 1,2 TCE od Renaultu se svymi 100 konima (myslim), je uz slusne na danej objem motoru.HTP ma mozna 2/3 z vykonu TCE a o to jde.

12.06.2009 | 15:05:43 | jamieson Reagovat

martas

jj TSi by mohlo byt dobre. Renault uz ma neco podobneho, taky 1.2 vykon mam pocit 72kW. Ale stejne si myslim, ze nekterym se ani TSi nezavdeci a budou ho pomlouvat stejne jako HTP.

12.06.2009 | 15:00:58 | Pavel 21let Reagovat

to martas

No a kolik bude mit koni ta 1,2 TSI ? 120 ?130 ? Vis to ?

12.06.2009 | 15:00:19 | jamieson Reagovat

to Pavel

Ja vim ze se to dava i do jinych vozu jako Fabie.At to skusi dat treba do Superba, nebo rovnou Phaetonu, to by byla teprve sranda :-).Uz to vidim : Vlajkova lod znacky VW, model Phaeton, s napisem HTP a 40 kW pod kapotou.Jinak s tim zvukem mas pravdu, takovy zurici vysavac, nebo rovnou kosacka.Jinak tech 74 kW v Meganu taky neni zadna slava.Takove motory by meli davat jen do pindouru typu Citroen C1, Toyota Aygo a pod.Vem si treba, ze auto ma 900 kg.S ridicem ma dejme tomu 1000 kg.Vydel jsi to desatkou, dostanes 100.A to je minimalni pocet koni ktery bych chtel do takoveho vozu.Muj vuz ma 1400 kg, vazim 75 kg, cili celkove to mame 1475 kg.Auto ma 150 koni, pri zapnute klime mozna 140-145 koni.1475 :10=147,5 (koni).A to je adekvatni vykon na tak tezky vuz.Proto jsem napsal, ze kdyz jedu sam tak celkem slape a kdyz jedu "plnej", uz to neni ono.Zkus to same udelat na Fabii ktera ma rekneme 1100 kg.Do takoveho vozu je treba alespon 120 koni a bude to OK.A podle toho snadno prijdes na to, jaky vykon je potreba na dany vuz.Ma to ale i sve nedostatky, treba kroutici moment se muze znacne lisit a dynamika taky.Zalezi to taky od objemu motoru (lepsi zatah odspodu) a pod.

12.06.2009 | 14:58:11 | jamieson Reagovat

JAMIE.

No třeba ty základní motory 1.2 od FIATU i REN. nejsou nic moc, neříkám že jsou horší než HTP, ale tak cca srovnatelné,výkon nic moc, toč. moment o dost nižší než HTP a co se týká spotřeby tak jsou si všechny kvit, měl jsem půjčené GPunto s 1.2 48 kw, a když to nehoníš supr spotřeba, ale stačí trochu přidat a hned jsem byl na 8 litrech průměr -dle PC.
Osobně se těším na příští rok až bude v F2 a Roomsteru ta nová 1.2 TSi s turbem- to by mělo být jiné kafe......ale co cena?

12.06.2009 | 14:50:55 | martas Reagovat

jamieson

Jo a ješte k tomu Renault Fabia s motorem HTP, tak u nás by možna na odbyt nešla, ale šla by jinde :-) třeba ve Francii.

12.06.2009 | 14:50:45 | Pavel 21let Reagovat

jameieson

Každý motor má něco do sebe ja netvrdím, že HTP je super ale ja si na něj nestěžuju, já mam Fabii combi 1.2 HTP 47kW Elegance a na to že s tim najezdím +-15tis. ročně mi to stačí, mám najeto 64000 a bez poruchy. Jezdil sem i s Renault Megane 1,4 16V 74kW, u toho motoru si taky rozmyslíš jestli budeš předjíždět nebo ne. Přitelkyně má Ford Fiesta 1,3 51kW a HTP tomuto autu ujede hravě. Ja s HTP dokážu jet za necelých 5l/100km, dlouhodoba spotřeba 5,8l/100km. A nezapomeň, že motory HTP se dávají i do VW POLO, SEAT IBIZA a CORDOBA a možná ještě někde v ramci koncernu, tak HTP není jen modní výstřelek Škodovky. :-) ps: zvuk to má strašny, ale to neřeším pustím si radio.

12.06.2009 | 14:41:49 | Pavel 21let Reagovat

Itall

Já vím ,že jsi ho nepoužil, jen jsem četl mezi řádky, ale asi jsem to nepochopil, tak promin.

12.06.2009 | 14:39:47 | martas Reagovat

to Pavel

Samozrejme 90 kmh, podle zakona.Skoc si do nejake vesnice a uvidis kamion jet leckdy i 90-100 pres vesnici.Co potom delaji na dalnici ? Nektery slapou o dusi.Treba tech 120 kmh.Apropo vyjmenuj mi horsi motory jak je HTP.A prodavaji se HLAVNE proto, ze se prodava i Fabie, jelikoz je to Skodovka.Kdyby se to volalo treba Renault Fabia, na odbyt by to az tak neslo.A HTP si vybiraji jenom zabednenci, ktery si mysli, ze jim to nebude zrat temer nic, nebo bude pripadne palivo vyrabet.OMYL.A to jsem uz spomnul v predchozim prispevku, na ten vykon a objem zere moc.

12.06.2009 | 14:11:47 | jamieson Reagovat

Jen pro srovnání:
Fabia 1.2 HTP 40kW : 0-100km/h za 18,4s max. 151km/h
spotřeba: město 7,7 mimo m. 4,8 kombinace 5,9
Fabia 1,2 HTP 47kW : 0-100km/h za 15,9s max. 160km/h
spotřeba: město 7,8 mimo m. 5,1 kombinace 6,1
Fabia 1,2 HTP 51kW: 0-100km/h za 14,9s max. 163km/h
spotřeba: město 7,7 mimo m. 4,9 kombinace 5,9
Fabia 1,4 16V 55kW : 0-100km/h za 13,8s max. 167km/h
spotřeba: město 8,7 mimo m. 5,4 kombinace 6,6
Fabia 1,4 16V 74kW : 0-100km/h za 11,5s max. 185km/h
spotřeba: město 9,0 mimo m. 5,4 kombinace 6,7
Fabia 2,0i 85kW : 0-100km/h za 9,9s max. 195km/h
spotřeba: město 11,0 mimo m. 6,1 kombinace 7,8

vyčteno z technických dat Škody Fabie.

12.06.2009 | 14:03:52 |  Reagovat

jamieson

od kdy jezdí kamiony 120km/h ? Pokud vím tak kamiony max 90km/h. A jsou i horší motory než je koncernové HTP. HTP ujede i některým výkonějším motorům. A kdyby ty motory byly tak spatné tak se asi tak hodně neprodávají.

12.06.2009 | 14:02:16 | Pavel 21let Reagovat

to martas

No tyka se to i jinych znacek, jak jsi uz spomnul (Renault, Fiat a pod.).Hlavnej nedostatek vidim v pomerne vysoke spotrebe na tak linej motor.Kdyby jezdil tak do 6 litru pri jakomkoli stylu jizdy, nemam vyhrady.Ale kdyz to jede treba za 8-9 l, i kdyz jenom ve meste, tak to je uz kapanek moc.Mimochodem, mel jsem Golfa 1,6 D rocnik 85 a s tim jsem se nad 6 litru nedostal NIKDY ! A to jsem ho zrovna nesetril (vesnice kolem 100 kmh, okresky kolem 130 kmh a na dalnici pri dobrych podminkach i 170 kmh, vsechno tacho).A tohle Fabie HTP pri tak nizke spotrebe neudela a o to jde.

12.06.2009 | 13:50:00 | jamieson Reagovat

martas:

Všimni si, že výrazem "špatné" operuješ pouze ty. Já jsem ho nikde nepoužil :-)

12.06.2009 | 13:45:16 | Itall Reagovat

je to sračka, kámoš měl 6 fabií a furt se mu to sralo.

12.06.2009 | 13:38:34 |  Reagovat

Jamieson

A co další výrobci R CLIO- základní motor 1.2 48 kw, F-GRANDE PUNTO 1.2 48 KW a tak můžeme pokračovat hodně dlouho.Zkrátka základ je základ.
Ale výkon není všecko, točivý moment je důležitější a ten nemá HTP proti jiným špatný a hlavně nízko položený.

12.06.2009 | 13:38:29 | martas Reagovat

Kraken

Ono hlavně záleží kolik máš na to předjetí času a jaký je rozhled.
Ano s htp nemá smysl se pouštět do větších akcí,ale mám 51 kw verzi a i v 80 km/h se dá předjet nákladák, jen to prostě nesmíš dělat před horizontem , ve velkém kopci,a na dalších místech kde na to není moc času.Ale to platí obecně u každého auta, u HTP obzvlášt. Zkrátka si to 2-3 krát rozmyslet, než někam vlítnu.
Jinak jako základní motor pro klidné šoféry je myslím HTP 1.2 -51 kw dostatečné, jen by Škodovka měla zvážit stažení té slabší 44 kw verze- to už je asi fakt moc.

12.06.2009 | 13:30:54 | martas Reagovat

Pan autor je asi komik.At si skusi predchazet na dalnici kamion ktery jede 120 kmh a ti v levem pruhu ho ukamenuji.Muj nazor je, ze do Fabie by byl vhodnej alespon 80-90 kW motor, ale 50 jiste ne.Mam auto se 110 kW, ale i pres to mi prijde sem-tam trochu line.Se zapnutou klimou v plnem obsazeni to je spis prumer.Avsak kdyz jedu sam, tak to celkem slape.Fabii pomlouvam i ja a to proto, ze jsem v ni par krat jel, a mohu rict ze i o 10 let starsi vozy ji tromfnou temer ve vsem.Mam 12 let staryho Passata, ale za Fabii (i kdyz novou), bych ho na 100% nevymenil.

12.06.2009 | 13:25:23 | jamieson Reagovat

Petrik

Si natvrdlý nebo neumíš česky?
Píše že jezdí na limitech 50 -90 -13
0, ale to se ti asi nelíbí co?Bože-další rádoby závodník.

12.06.2009 | 13:07:26 | martas Reagovat

Itall

Ve spoustě věcí souhlas, ale něco bych uvedl na pravou míru.
Spotřeba 6.2 není špatná jak píšeš, nebot auto není zajeté, svítí se přez den a majitel tam má dle výbavy ambienete široké pneu 195 /55 r 15. Takže pokud mohu soudit tak až to zajede+dá pneu vhodné k síle motoru tzn.165-175, tak se v pohodě dostane na průměr výrobce 5.9l, což je v poho.
Co se týká té F2 co máš možnost pozorovat ,tak taková blbost jako uvolněné táhlo či omezovač u 1 dveří za najetých 45 000 km, se ti zdá špatné, mně ne, jiné auta by si o takové spolehlivosti mohly zdát. Ale budiž-tvůj názor.
S decibely motoru souhlas- v zatížení je slyšet jinak je to fakt tichošlápek.

12.06.2009 | 13:03:53 | martas Reagovat

..."Ten kdo Fabii pomlouvá, pravděbodbně závidí nebo v ní ještě nejel."...
Kriste pane. Ako môže toto niekto napísať? Závidieť Fabiu HTP sa nedá, ani keby som veľmi chcel.
Mimochodom, autor s jeho nájazdom je očividne dobrý vodič a mali by sme sa od neho učiť. Len neviem čo? Brzdiť premávku, alebo jazdiť ako dosraný v štýle 0-100 km/h za 49 sekúnd, aby to náhodou nezožralo aj vodiča?

12.06.2009 | 12:59:38 | Petrík Reagovat

fakt mate 48 let??? hmmm jinak tenhle ten vas kousek je skutecna lahutka proste je to pila co vyrabi benzin, at slouzi

12.06.2009 | 12:09:20 | opo Reagovat

Jestli je tenhle motor tichý, pak uživatel toho auta je nahluchlý. Pokud se jede alespoň po rovině nebo z kopce, tak snad. Ale do kopce a při jakékoliv akceleraci ten zvuk nemá obdoby. Motor je pružný na odpich z místa, díky krátkým převodům, to ano. Ale, jak píše kraken, při předjíždění to už vypadá trochu jinak. Tam i ta předchozí recenzentova Felicie na tom byla lépe - pokud měl motor 50 kW a v dobrém stavu. A výkon Feldy byl jaksi "vyzpytatelnější" pro bezpečnost - logicky narůstal. Celková spotřeba 6,2 není nic moc, páč výrobce udává průměr 5,9 a recenzent píše, že umí jezdit. Pokud jde o spolehlivost, ta se nedá dobře soudit po 10000 km, ale je fakt, ze některé Fábie I měly už v těchto km problémů neurekom. Fabia II je spolehlivější. Mohu trochu sledovat jednu, ta má 45000 km. Asi po 40000 km se povolil omezovač otvírání dveří u řidiče, tak byly dotaženy všechny. To se mi u žádného auta nestalo, u Fábie II to prý není výjimka. Jiné závady zatím nejsou. Tak ať ti to, Petře, chrčí dlouho a spolehlivě :-)

12.06.2009 | 12:00:13 | Itall Reagovat

Autor recenze

je debil.

12.06.2009 | 11:43:59 |  Reagovat

ak si vezmeme hoci ktore nove auto na trhu ( uplne je jedno ake) tak v porovnani spotreba - výkon bude HTP na tom urcite najhorsie.

12.06.2009 | 11:34:15 | visna Reagovat

Ftipná recenzia..., ostatní,

čo nevedia jazdiť, nech sa vrátia do autoškoly...., tam sa naučím hocičo iné, ale jazdiť na 100 % nie... Patrím tiež k traktoristom a podľa spôsobu autorom udávaným jazdím za 5,0-5,2 l nafty na 100 km...o 3 triedy síce vyššou kraksňou, v plnke. A keď sa veľmi snažím, t.j. jazdím naozaj 90-110, tak aj 4,4-4,6 l, pri 1.600 kg prázdnom aute.
A napísať 10 bodov na všetko, po 10.000 km, tak to je normálne na smiech. Trochu objektívnosti by nezaškodilo, nie?

12.06.2009 | 11:20:22 | ľuboš Reagovat

O motoru htp již bylo mnoho napsáno, já jen mohu souhlasit, že tento motor je pro klidné lidi, kterým to na jízdu kolem komína bohatě stačí. Pak jsem se pousmál, že je vhodný na ježdění v rámci limitů. Můj názor zní: ano. Ale je dobré si pamatovat jednu věc: Nikdy, ale nikdy se nesnažte v osmdesátce předjíždět kamion!!!!! Jednak vám to bude trvat dlouho a jste potencionální hrozba k dopravní nehodě. Vlastním šestnástiventila a nečiní mi problém pedál šlápnout na podlahu a ten kamión lajsnout, sic po dokončení manévru mám nějakých 130 -140 na tacháku. Vím jsem prase co nedodržuje limity, ale zase jsem menší hrozba. Ono platí:: čím méně jsem v protisměru, tím méně jsem hrozbou! Po předjetí mi netíží problém polechtat brzdový pedál a plachtit zas svou 90 - 100km...jinak ať ti ta krabice od bot jezdí, už tak si za ní zaplatil nekřesťanský peníz

12.06.2009 | 11:02:13 | kraken Reagovat

ještě jedna maličkost, je zajimavé, že všichni se navážejí do Fabie 1,2 HTP 40; 44; 47; 51 kW, ale je zajimavé proč se taky nenadává na VW Polo, které má taky 3válec ve většině případu ten nejslabší tj. 40kW + klima, a ještě jsem nenatrefil na nejakou kritiku.

12.06.2009 | 10:37:37 | Pavel 21let Reagovat

Tom

Tom- proto se prodává, že škodovka nestíhá vyrábět, že?
To že příští rok bude face lift, je naprosto normální, htp už se vyrábí od roku 02 a F2 taky už v té době bude mít 3 roky zasebou, takže načase ,mrkni na ostatní výrobce jak často mění modely- je to v pořádku, hlavně pro nás zákazníky.

12.06.2009 | 10:27:53 |  Reagovat

Zajimavá recenze a ještě lepší typ motoru 1,2 kW, takový motor mám na sekačce možná ještě silnější :-D. Ja vlastním Fabii 1.2 47kW Elegance, neříkam, že je to raketa, ale na tříválec solidní odpich. Pro autora recenze není třeba jezdit jako šnek abych dosáhnul dlouhodobé spotřeby 6.2l/100km, jezdím celkem ,,svižně a mám dlouhodobou spotřebu 5,8l/100km a na dlouhodobých trasách i pod 5l/100km.

12.06.2009 | 10:26:05 | Pavel 21let Reagovat

Hahaha

Autor mě velice pobavil, obzvlášť tím pružným motorem:)). Je vidět, že sundal gumáky, opláchl se od močůvky a po třicetiletém šetření přelezl ze stodvácy do Fabie. Horší auto v poměru cena - spotřeba - výkon - hlučnost neexistuje. To už si uvědomuje i Škoda, že s novou Fabkou a HTP šlápla zatraceně vedle.

12.06.2009 | 10:19:14 | tom Reagovat

Petr

PETO- přesně jak píšeš s htp se musí umět jezdit, ale hlavně je to motor pro klidné řidiče ,kteří nikam nespěchají, jenže doba je jinde, spousta lidí tu fabku dostane od firmy a lámou s ní rekordy a ono to pak papá- né že né.
Ty otáčky si uvedl celkem přesně, pokud se jezdí mezi 2-3000 ot./min. není problém, jenže to spousta lidí nechce, neumí akceptovat, pak ovšem nechápu proč volí HTP.
Naštěstí motor tahá už od velmi nízkých ot. takže jezdit do 3-3500 ot./min.není vůbec žádný problém.
Ovšem mohls napsat taky nějakou kritiku, nejen chválu- žádné auto není bez much.

12.06.2009 | 10:07:11 | martas Reagovat

"Pružný motor" - autor nejspíš jezdil dřív s kravami a žebřiňákem,a několikrát uváděný traktor byl jeho životní sen.....

12.06.2009 | 09:52:08 |  Reagovat

Bylo tam 75 kW, auto z Tuzexu :-)

12.06.2009 | 09:42:47 | r Reagovat

Tak 1,3l se do Fabii nikdy nemontovaly,ale tuším že tam mělo být 1,4l.No místo 75KW tam také asi mělo být 74KW.To jen pro puntičkáře.Pěkný den

12.06.2009 | 09:40:27 |  Reagovat

Hm,Hm :-)

Otřesná recenze, ze které jsem se dozvěděl pouze to, že majitel je zamilován do svého auta a jeho recenze=obhajoba jeho pocitů z něj a výpady směrem k potenciálním kritikům. Nikdy jsem toto auto nehaněl, ale teď musím říct, že Fabia II se mi jeví jako vůz velmi nevzhledný, ale funkční. A že ocení tento vůz jenom řidiči, co umí jezdit, to je perla:-) To je celkový můj názor, hlavně asi na recenzi, protože tímto autem jsem nikdy nejel, ale mám bohaté zkušenosti s Fa I s motorem 1,4 75 kW a to je dobré auto.

12.06.2009 | 09:09:21 | r Reagovat

" ocenujem pruzny a tichy motor" - pokus o vtip?

12.06.2009 | 09:07:30 | Lukas Reagovat

jaký to je motor?

Vcelku se jen divím, že vlastníci a uživatelé zde uvedených aut vlastně ani pořádně neví jaký mají v autě motor, nebo jaký má motor výkon (nebo to špatně zde uvádějí)). Píšete, že máte Fabii II z roku výroby 2008 a motor má 50 kW. U Fábií z roku výroby 2008 se montovaly jen zážehové motory 44 kW, 51 kW, 63 kW, 77 kW a vznětové motory 51 kW, 59 kW a 77kW. Vylučovací metodou mě napadá, že máte asi pravděpodobně 3. válcový zážehový motor 1,2 HTP 51KW ? Bylo by dobré pro méně znalé uvádět přesné údaje, ať to není pro někoho zavádějící a neplete si to například s motorem BMM nebo MPI, který má Vámi uváděných 50kW, ale je to 1,3 a k tomu čtyřválec, což je zase z jiného soudku. Já se orientuji, ale Vámi nazvaní tzv. "traktoristi" mohou mít potíže a Vy zbytečně snižujete kredit své recenze.

12.06.2009 | 09:05:18 | DušanV Reagovat