Recenze Subaru Legacy 2.0
“Nechce se mi měnit.”

Autor recenze: werich (33 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:2.0 Stav km při koupi:180 000 km Stav km nyní:262 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 9. 8. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Punto

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při najetém počtu km klasické mouchy - výměna alternátoru, spojkového lanka a výfuku. Jinak naprosto bez problému.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vlastnil jsem Fiat Punto, avšak se třemi dětmi a větším počtem zavazadel již nepoužitelné.
Hledal jsem něco, kde se do druhé řady sedadel vejdou tři normální dětské sedačky, aniž bych si při každém zapínání ničil nervy a klouby na ruce a pak zjistil, že nejdou zavřít dveře. Legacy je v tomto ohledu bezproblémové.

I když v době koupě starší než Punto (se třemi haranty šetříme, kde se dá), po pěti letech jsem s Legacy stále spokojen. Rovněž jsem si ověřil, že i statistiky spolehlivosti jsou skutečně spolehlivé. No a pohon všech kol - paráda.

Skvělé jízdní vlastnosti, nezaměnitelný zvuk boxeru a pohodlné sedačky v prostorném interiéru jsou ideální i na delší cesty. Spotřeba paliva je sice trochu vyšší, ale při lehké noze a využívání slušného výkonu i při malých otáčkách (při 50 km/h v pohodě na 5. rychlostní stupeň) se dá jezdit pod 8 l.

Jediný problém vznikl, když se moje ženuška rozhodla mít čtvrté dítě. S našimi zákony je jediné řešení pořídit něco většího. Hledám, ale zatím marně. Subaru Libero se ženušce nelíbí. S pohonem všech kol by se nabízel VW Sharan, ale skočit ze žebříčku spolehlivosti max. z 10. místa na nějaké 100. místo se mi opravdu nechce, s Puntem jsem si užil dost. Poradí někdo?

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Subaru Legacy

Vložit komentář

Chtělo by to nějaký cenový strop. Bude se radit lépe. Předem píši, že recenzent chce vůz 4x4, čili Logan MCV sem nepleťte.

12.08.2008 | 17:51:56 | Radek Reagovat

Já bych doporučil spíš tu Toyotu kámoška ji měla služební a vydržela 550 000km bez vážných oprav. Dělám v pneuservisu a jezdí k nám všechny značky aut ale Sharani jsou pěkný jen prvních pár let a pak rychle stárnou a majitelé se jich zbavují.

12.08.2008 | 17:22:28 | subarul Reagovat

No já mněl podobný problém, mněl jsem legacy 2,0 r.v.96 výborný autíčko, pohodlný z dobrou výjezdností, ale malý, teď mám chrysler grand voyager AWD, ve statistikách spolehlivosti nijak nevedou, ale mně slouží velice spolehlivě a to jsem ho kupoval, když mnělo 230000km, teď má najeto 327000km, a krom běžných spotřebních věcí naprostá spokojenost, vysokou spotřebu jsem vyřešil LPG, a tak jsem na tom cenově jako z autem co papá cca 8l, nebo můžeš koupit Toyotu Prévii, nebo Mitsubishi Space Wagon, ale ten je menší. Přeji šťastnou ruku při novém výběru!!

11.08.2008 | 21:18:04 | Bebe Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Subaru Legacy