Autorecenze Toyota Corolla 4E-FE - Naprosto neuvěřitelně spolehlivé auto s nízkými provozními náklady včetně spotřeby. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Toyota Corolla
 
 

Recenze Toyota Corolla 1.4 16V XLI
“Naprosto neuvěřitelně spolehlivé auto s nízkými provozními náklady včetně spotřeby.”

Autor recenze: Petr (55 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:4E-FE Stav km při koupi:79 390 km Stav km nyní:133 010 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 8 let Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,3 l/100 km Vloženo: 6. 4. 2014

Hodnocení inzerátu: 12 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

tuhost karoserie
motor
protikorozní ochrana

Slabé stránky

Závady a opravy na autě

Výměna : 5W žárovky na osvětlení SPZ, 5W žárovky v pravém parkovacím sětle, žárovky H4 v levém světlometu, zapalovacích svíček. Při 106 500 km výměna pravé vnější manžety na poloose, tyčky zadního stabilizátoru, brzdových destiček + stočení ktoučů. Jinak je na vozidle vše původní včetně tlumiče výfuku a rozvodů.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vozidlo slouží jako druhé v rodině, takže je taková děvečka pro všechno, ale je o ni dobře postaráno , i když ona toho moc nepotřebuje. Měním pouze motorový olej, vždy cca po 10 000 km. Koroze jen mírná na pravém zadním lemu. Vozidlo není garážované.
Aut jsem vystřídal hodně ( 20 let jsem obchodoval s ojetými vozy ), takže můžu s čistým svědomím tvrdit, že takto kvalitně vyrobené vozidlo je ojedinělé.


Doplnění recenze ze dne 01.12.2016

Stav km nyní: 154 500 km

I nadále vozidlo funguje bez sebemenšího zaváhání. Vyměnil jsem pouze akumulátor (předchozí AKU - VARTA Blue vydržela 7 roků) a silentbloky zadního stabilizátoru, kde byly již vůle a ozývaly se nepříjemné zvuky od zadní nápravy. Oprava za 256,-Kč udělala z vozu zase příjemného společníka.
Toyota Corolla měla v červenci 20 let a je stále s původním výfukem a původními rozvody, což si u dnešních vozidel nedokážu představit.


Doplnění recenze ze dne 06.11.2019

Stav km nyní: 181 100 km

Toyotu jsem stále neopustil, jen jsem ji musel dopřát výměnu zadních tlumičů pérování a vyvařit zadní lemy. Nyní zase vypadá k světu a pořád dobře slouží. Ostatní je na vozidle stále původní a vše funkční. I nadále s minimálními provozními náklady.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 12


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Corolla

Vložit komentář

Toyota nemá předepsanou výměnu rozvodu ? :D

02.12.2016 | 16:53:23 | Nick406  | 94.112.12.* Reagovat

RE:

Že by řetěz? Že by (na rozdíl od koncernu) kvalitní řetěz? Právě to dělá Toyotu Toyotou. Spolehlivost, o které se jiným ani nezdá.

13.11.2019 | 22:31:30 |   | 89.176.46.* Reagovat

co??

Toyka má 20 let...s původními rozvody!!!to zavání pořádným malérem...s tímto bych se ani nechlubil.

Ptáte se proč?...to zjistíte,,,a nebude to možná ani tak dlouho trvat!

02.12.2016 | 14:20:08 | stafík  | 85.135.92.* Reagovat

RE: co??

U Toyoty s tímto motorem se není čeho bát, jedna vačka je poháněna ozubeným soukolím a druhá rozvodovým řemenem. Předpokládám, že majitel s tkto starým vozem jezdí jen kolem komína, tak když řemen nevydrží tak jen nedojede do cíle, ale motoru se nic nestane ( nepotká se). Nový řemen stojí od 500,-Kč a měnit napínací kladky u takto malého nájezdu km není potřeba. Původní japonské díly jsou natolik kvalitní, že vydrží daleko větší nájezdy km. Toyota asi při konstrukci motoru zapomněla na to, že se i servisy musí živit. Co se v dnešní době děje kolem rozvodů u nových a zánovních vozů je až neuvěřitelné. Je jedno jestli motor má rozvody řetězem nebo řemenem vždy je to problém. A proč asi?

03.12.2016 | 17:49:17 | Julo  | 89.235.57.* Reagovat

RE: co??

Obecne to je tak, ze Toyota motory se nepotkaji, pokud to jsou DOHC. 4E-FE je DOHC a tudiz by se potkat nemel, ale menit rozvodak pravidelne ve stanovenych intervalech bych doporucoval i tak.

04.12.2016 | 15:57:36 | stafík  | 85.135.92.* Reagovat

RE: co??

Souhlasím. Když to vezmete z hlediska bezpečnosti, tak určitě. Když si představím situaci, že předjíždím kamion (a mám to jen tak tak) a na jeho úrovní zrovna přestane motor pracovat díky prasklému řemenu a já se nemám kam zařadit, tak vzniká životu nebezpečná situace a těm by se zcela určitě mělo předcházet.

04.12.2016 | 16:20:09 | Julo  | 89.235.57.* Reagovat

Ja mám tiež túto Corollu ale combi, Má nabehaných 238000 km. Ale slape ako hodinky :) tiež jediné jedine čo potrebuje je olej a raz sme menili výfuk ale inak nič. Je to vekmi spoľahlivé auto :)

26.04.2016 | 11:02:09 | Adam  | 91.127.110.* Reagovat

Souhlasím s autorem recenze že se jedná o kvalitní vůz.Měl sem toyotu corollu r.v.1995 motor 1,3 benzín a pohoda.Měl sem ji tři roky a stačilo jen měnit olej,filtry a spotřební věci.Nikdy mě nikde nenechala stát na cestě.Kamarád z práce měl starou toyotu camry 2,0 benzín a za 8 let měnil jen spotřební věci.Dnes už je asi na vrakovišti vaz ji zlomilo stáří a koroze.

17.05.2014 | 10:09:13 | rak0815  | 81.90.174.* Reagovat

Hm, pri takom maom nájazde km...., sa ani nečudujem. Mimochodom, menej porúch mala aj P 106..., z roku 1997 a s podobným počtom km.

06.04.2014 | 07:38:04 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: ??

Jaké poruchy máš na mysli? výměna manžet, žárovek nebo stab. tyček? haha..klasika, kor na českých silnicích. Moc bych se P 106 nechlubil, toyotě nešahá ani po ventilky :)

07.04.2014 | 19:16:59 | Jan  | 78.45.249.* Reagovat

RE: ??COROLLA 1.8 DIESEL

MAM COROLLU LIFTBACK 1.8 DIESEL 1990 NAJETO 268000KM. PUVODNÍ JSOU KLADKY ROZVODU A PUMPA MENĚN JEN ŘEMEN PO 100000KM.KROMĚ ZADNÍHO DÍLU VÝFUKU VŠE PUVODNÍ.MĚNĚNY POUZE DESTIČKY,KOTOUČE A PAKNY,OLEJ A ŽÁROVKY.NENÍ GARAŽOVANÁ A STOJÍ V PRAZE.JEZDÍ PO CELE REPUBLICE I PO DÁLNICI.BYLY STŘÍKANÉ DUTINY A PODVOZEK.SPOLEHLIVĚJŠÍ AUTO NEZNÁM JE TO NEZMAR.

17.02.2018 | 19:14:07 | JIRKA  | 90.177.246.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Toyota Corolla
  • Toyota Corolla
  • Toyota Corolla
  • Toyota Corolla
  • Toyota Corolla