Auto recenze Trabant - rozcestník pro recenze Trabant

Nejčtenější auto recenze

6,2Trabant 601 (1970) Trabant 601 (1970) autor: milan Přečteno: 5869x
8,6Trabant  (1991) Trabant (1991) autor: majkl b.b. Přečteno: 5175x
5,4Trabant 601 (1989) Trabant 601 (1989) autor: KubikCv Přečteno: 3918x
7,8Trabant 601 (1975) Trabant 601 (1975) autor: František Přečteno: 3543x
9,0Trabant 601 (1981) Trabant 601 (1981) autor: Míra Šleis Přečteno: 2527x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

601 de luxe

Od malicka som na trabant :-) este ked som bol decko tak sme mali trabant,hraval som sa v nom doma,najskor bez kluca v zapalovani,casom bolo prve popojazdovanie na dvore dopredu dozadu neskor uz aj parkovanie do garaze a vyparkovanie von ked sa niekam islo,mal som asi 10r,pamatam sa aj na to ako otec prevratil auto na jeden bok a ja som natieral nejakym ciernym maglajzom spodok :-),neskor sme mali Ladu a to uz bolo ine vozenie,ale stale som mal v srdiecku spomienky na trabant tak som si ho kupil mam ho ako letne hobby auto,je to retro spomienka na moje detske obdobie,v lete ked je pekne slniecno sa na nom vozime a moje decka su happy ze je to cool auto :-), ludia nas zastavuju kecaju na temu trabant,mavaju fotia robia si videa do telefonov proste take pekne chvile,a rychlost max 100 ale to som skusil len raz inac bezne jazdim pre potesenie 60-70 a este jedna zaujimavost doteraz sa my nestalo ze by na mna niekto trubil ze idem pomaly :-) ako hobby auto odporucam kazdemu trabantom zdar

10.10.2016 | 23:02:52 | Peto | Recenze: Trabant 601 600 (1970)

Spomienka

Rodičia mali Trabanta, ktorého zdedil brat a po pár rokoch ho komusi daroval za fľašu koňaku.

Pamätám si na pár momentov:

1. Mizerné kúrenie. Ako tak teplo bolo v aute pri dlhšej jazde do kopcov.
2. Karoséria bola síce z plastu, ale plechové podbehy pomerne rýchlo prehrdzaveli.
3. Raz, keď ma brat viezol sme za jazdy stratili dynamo. Po pár minútach sme ho našli zakotúľané v tráve pri ceste.
4. Meranie hladiny benzínu v nádrži bolo fascinujúce. Malo jednu nespornú výhodu - ak ste nestratili príslušnú plastovú odmerku, tak bolo bezporuchové.

Ale aby som len nehanil. Pri malom zaťažení mal Traboš celkom slušné zrýchlenie. V meste pri akcelerácii som nechával za sebou Škodovky, Moskviče,...

25.03.2016 | 23:49:19 | Vlado  | Recenze: Trabant 601 (1970)

Kam se hrabe zadymené zrkadlo trabanta na současné vychrochtané diesely. To je teprve dymové zrkadlo. Trabanty však mizí, zatímco sazomety přibývají a přibývají...

08.11.2015 | 20:25:07 |  | Recenze: Trabant 601 (1970)

RE: perfektné !! dobre som sa pobavil, autor má zmysel pre nadhľad.

Trabanta som nikdy nemal, iba ako stopár som sa asi 2x odviezol, už to mi stačilo.
Podobne sa smejem, cez slzy, nad Tatrou 613, každý ju vychvaľuje, kto ju nemal, samozrejme, doteraz moje bezkonkurenčne najhoršie auto.

31.10.2015 | 07:51:08 | ľuboš | Recenze: Trabant 601 (1970)

RE: perfektné !! dobre som sa pobavil, autor má zmysel pre nadhľad.

Bohužel, nejde ani tak o nadhled, jako spíš o krutou pravdu. Toto je vtipně popsaná realita, jaká skutečně byla. Řeči o spolehlivosti a bezúdržbovosti trabantů, o tom jak nerezaví protože jsou z bakelitu, a další slovesná tvořivost byla jen chiméra z úst lidí, kteří jej nikdy nevlastnili. Pod trabantem jste trávili zhruba tolik času, jako v něm. A naběhali okolo něj totéž, co jste předtím najeli... Na trabantu se kazilo a odcházelo úplně všechno, od zavěšení kol po páčku blinkru, od přerušovače blikačů po výfuk, od sedaček po dobíjecí relé..

31.10.2015 | 00:45:01 |  | Recenze: Trabant 601 (1970)

perfektné !! dobre som sa pobavil, autor má zmysel pre nadhľad.

DAKUJEM !! veľmi pekne :)

30.10.2015 | 21:24:10 | ľuboš | Recenze: Trabant 601 (1970)

Kdo v tom neseděl, neměl by toto dokonalé auto vůbec hodnotit. Jednoduché a zároveň geniální řešení konstrukce. Výkon na kubaturu 600 excelentní, stejně jako jízdní vlastnosti. Jezdil jsem s Trabikem do práce. Pokud jsem nechtěl , aby mě na 20 km nikdo nepředjel, tak se to málo komu povedlo. Cesta byla doslova samá zatáčka a to je přesně to, co Trabant umí. Sedí, jako přikovaný. To, co jsem ztratil na krátkých rovinkách jsem 2x zůročil v zatáčkách. Měl jsem potom i další auta, ale se žádným jsem si nikdy netroufnul projíždět pravoúhlé zatáčky bez ubrání plynu, jak jsem to běžně dělal s Trabantem.

22.09.2015 | 22:09:13 |  | Recenze: Trabant 601 900 ccm (1975)

Moc pěkný kousek. Jen se divím, že to takto lze legálně upravit. Trabanta jsem taky měl a nebylo to špatné ježdění, tedy až na zimní provoz. I když jsem namontoval úplně nový přední tlumič výfuku, při větších mrazech to s velkou bídou ohřálo kousek čelního skla, ale jinak velmi praktické vozidlo. Měl jsem model z r. 89 ( 12V, ekonoměr, otevírací okénka vzadu - kouřová, rádio, modrá střecha, vzadu pružiny) dovezený z Německa a jezdil jsem s tím několik let do práce. Dokonce jsem ho potom i vyvařil ( prahy a vlaštovku). Motor trabanta (dvoutakt) startuje na otočení i při mínus 20 a snese benzín, či palivo jakékoli jakosti. Bohužel ta zima uvnitř při zimním provozu mě začala natolik obtěžovat, že jsem Traboše jednoho dne odvezl k likvidaci (zaplatil 500Kč) a nahradil ho vozidlem s vodním topením. Dnes si říkám , že to byla škoda, protože měl slušný sběratelský potenciál. Jinak teda, "dráždit" po městě s Trabantem většinu dnešních aut, to musí být fakt bomba. To bych si taky užíval.

22.08.2015 | 10:37:45 | profík | Recenze: Trabant 1598 (1991)

RE:

To poprcávání bych jinak bohužel nenazval :)

11.07.2015 | 19:58:31 |  | Recenze: Trabant 1598 (1991)

RE:

Jsi na recenzi čtyřtaktního trabantu :-) Ale chápu, že už slovo trabant spouští pavlovůf slintací reflex :-) Jenom škoda, že to tažení proti smradlavkám se nějak vyhnulo vyšeptaným a mnohem hůř smrdícím starým žigulům a šádovkám. No jo, trabi smrděl už od narození, a ti ostatní až v pozdním věku :-) A randál při jízdě za trabantem v koloně, To je asi nějak vytržené z jiné myšlenky.

10.07.2015 | 17:16:45 |  | Recenze: Trabant 1598 (1991)