Recenze Volvo 760 turbodiesel
“Pořádný kus auta!”

Autor recenze: policeman (30 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1986 Typ motoru:2400 Stav km při koupi:180 000 km Stav km nyní:200 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 22. 5. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi 80

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při nastartování běžel motor na 5 válců a hrozně kouřil. Mysleli jsme, že je vadná některá žhavící svíčka, takže jsem koupil sadu nových. Když jsme náročnou operací (přístup jak k penězům) svíčky vyměnili, problém se nevyřešil. Motor se tedy vždy musel nechat zahřát a asi po třech minutách se chytil i šestý válec. Motor byl VW-AUDI ten samý, co se montoval třeba do LT (řadový šestiválec s menším turbodmychadlem, které už asi také nemělo ten správný tlak).

Další zásadní vadou byly zarezlé brzdy. Všechny byly kotoučové. Koupil jsem tedy přední kotouče (mimochodem dost drahé) a 2 dny jsme s kamarádem automechanikem rozhýbavali třmeny. Trošku jsme to rozchodili, ale nikdy to nefungovalo správně, protože po čase byl jeden nový kotouč dost sjetý. Nešla klimatizace, což mi nevadilo, protože auto jsem měl v zimě.

Dále jsme opravovali přepínač overdrive, který byl původně přímo na řadící páce. Pořád to přeskakovalo, jak chtělo. Po vyčištění a přemístění na jiné místo začal perfektně fungovat. Nebylo to úplně špatné, při předjíždění se při zařazené 4 stisknul knoflík a ono to v mžiku "podřadilo", ale ne na 3. Byla to jakási redukce a šlo to používat při zařazeném jakémkoliv rych. stupni.

Takže to byl vlastně osmistupňový poloautomat. Poslední vážná závada byl špatný kříž u kardanu. Objednal jsem tedy starší náhradní ze 760 combi a ten tam nepasoval! Pozor na to, kombi má dost dílů jiných, ačkoliv prodejce tvrdil, že je to to samé.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil v aukci za 6.000,-Kč, což byla vlastně cena šrotu. Tahle stará klasická Volva se mi vždycky líbila a tak jsem neváhal, i když jsem věděl, že jeho stav byl dost špatný (auto bylo zabaveno a stálo v bazaru asi 2 roky). Vůbec toho ale nelituji! Hrozně mě bavilo ho řídit. Byla to zadokolka a při sešlápnutí plynu na podlahu na kluzké vozovce se se zatočenýma kolama otočilo kolem své osy. Mělo úžasná vyhřívaná sedadla a vzadu obrovský prostor pro 3 osoby.

Vzhledem mi auto připomínalo klasické ameriky z konce 70. let a to se mi líbilo. Auto jsem po třech měsících prodal, protože jsem už neměl čas se v něm hrabat. Splnil jsem si však sen pilotovat tenhle koráb!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Volvo 760

Vložit komentář