Recenze Simson SR 50 skůtr
“Perfektní stroj pro nenáročné uživatele preferující spolehlivost před designem.”

Autor recenze: sollik (29 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:50 ccm/2 takt Stav km při koupi:17 000 km Stav km nyní:32 000 km Způsob řazení:manuál Status motocyklu při koupi:ojetý Jak dlouho motorku používáte? 11 let Průměrná spotřeba: 2,1 l/100 km Vloženo: 9. 6. 2008

Hodnocení inzerátu: 33 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí motorka: Cagiva Supercity

Koupili byste další motorku tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na motorce

Minimum, jediná závažnější na cca. 25 000 km přestalo fungovat dobíjení. Ostatní byly jen drobnosti a závady vzniklé opotřebením = prasklé lanko spojky, prasklý seřizovací šroub spojky a nebo mou chybou = vyklepaný šroub v karburátoru(špatně utažono při čištění), vyhozené gufero na klice na levé straně u spojky (způsobeno přehřátím - jízda ve dvou, dlouhý kopec, vysoká letní teplota) došlo k samozápalu a vystřelení gufera.


Hodnocení a zkušenosti s motorkou

Simson jsem původně kupoval jako "přibližovadlo", abych nemusel chodit pěšky, než dodělám řidičák na auto. Nakonec jsem si ho nechal dalších 11 let, než jsem přesedlal na silnější skůtr. Spotřebou 1,8 l/100 km při umírněné jízdě solo (2,3 l/100 km ve městě), obratností v městském provozu, povinným ručením v řádu několika desetikorun a vysokou spolehlivostí si mě získal.

Vzhledově dnes již samozřejmě zaostává za konkurencí, ale co do pohodlnosti sedačky je na tom lépe. Úložný prostor pod sedačkou je v porovnání s dnešními skůtry bledě, o možnosti uložení přílby nemůže být ani řeč. Tuto lze "zamknout" na kolíčku pod přístrojovou deskou uzamčením řídítek. Brzdy jsou na dnešní dobu také slabším prvkem, na druhou stranu při dobrém seřízení dokáží lehký motocykl bezpečně zastavit i na malou vzdálenost.

Motor vyžaduje míchání paliva s olejem přímo v nádrži. Výkon motoru i navzdory ujetým kylometrům pro jízdu solo plně postačuje, při jízdě ve dvou je potřeba častěji řadit a motor udržovat ve vyšších otáčkách. Se startováním nejsou žádné problémy v mrazech i po dlouhém zimním stání ihned ochotně nastartuje. Ruční ovládání sytiče, který lze vyřadit po krátkém zahřátí motoru, považuji za výhodu oproti dnešním automatickým sytičům.
Jízdní vlastosti bohužel nepatří mezi silné stránky.
Po 30 000 km unavený rám neposkytoval jistotu na nerovnostech v zatáčkách, po přesednutí z mladšího stroje byl tento pocit ještě výraznější.

Simson je motocykl jako stvořený pro mladé, začínající řidiče. Nízké pořizovací náklady, dostupné a relativně levné náhradní díly, poměrně jednoduchá konstrukce umožňující případné opravy vlastními silami, to jsou hlavní přednosti tohoto motocyklu.

Na druhou stranu je Simson v porovnání s dnešní převážně Čínskou konkurencí velice kvalitně zpracován, jsou použity kvalitní materiály a vyniká nadprůměrnou spolehlivostí, což se o výrobcích z východu říci nedá.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 33


Komentáře uživatelů k recenzi Simson

Vložit komentář