Osobní
Terénní
X
Alfa Romeo
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Alfa Romeo - historie značky auta

Alfa Romeo je italský výrobce automobilů. Od roku 1986 je Alfa Romeo dceřinou společností Fiatu. Kořeny této auto značky sahají do roku 1907. Vozy Alfa Romeo se vyznačují sportovní elegancí a výkonnými motory. Alfa Romeo dosahuje mnoha vítězství v automobilových soutěžích.
Historie značky Alfa Romeo začíná v roce 1907, kdy Milánský aristokrat Cavaliere Ugo Stella založil společnost pojmenovanou "Darracq Italiana". Firma se stala partnerem francouzské automobilové Darracq. Cílem partnerství byla výroba aut značky Darracq v Neapoli pro italský trh. Partnertství ale ztroskotalo, protože se tyto vozy staly úplným propadákem. Stella a další italští spoluinvestoři v roce 1909 přenesli výrobu do prázdné Darracquovy továrny v Miláně a společnost byla přejmenována na ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili).
První auto navrhl Giuseppe Merosi a bylo označené jako model 1910 24 HP, což značilo, že měl motor o výkonu 24 koňských sil. Merosi poté navrhl i další vozy ALFA s motory o výkonu 40 – 60 koňských sil. Již v roce 1911 se Alfa zúčastnila automobilových závodů se dvěma modely o výkonu 24 koňských sil. Prodej aut byl úspěšný, ale s příchodem první světové války byla výroba zastavena.
Znak Alfy Romeo vytvořil v roce 1910 návrhář Romano Cattaneo spolu s Giuseppehem Merosim. Inspirovali se prý velkým červeným křížem rodiny Visconti a erbem hada nad velkými dveřmi Castello Sforzesco, když čekal na tramvaj na Piazza Castello v Miláně.
Alfa Romeo - historie značky auta (dokončení článku)  »