Osobní
Terénní
X
Audi
A8
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Audi A8 - historie značky auta

Audi A8 je velký čtyřdvéřový luxusní sedan. Tento vůz vyrábí německá automobilka Audi od roku 1994.
Audi A8 navazuje na úspěch modelu Audi V8 a je nabízena s pohonem na přední kola, a nebo na všechna čtyři kola s multitronic nebo tiptronic automatickou převodovkou, a krátkou, nebo dlouhou variantou rozvoru.
Audi A8 používá platformu D skupiny Volkswagen.
Audi A8 (Typ 4D) debutovala v Evropě v roce 1994. V roce 1997 se toto auto začala prodávat i v Severní Americe.
Narozdíl od svého předchůdce, modelu Audi V8, který byl postaven na již používané ocelové platformě, Audi A8 byla vybavena novou hliníkovou platformou Volkswagen Group D2, která se označovala jako Audi Space Frame (ASF). Použití této platformy výrazně napomohlo snížení váhy auta při zachování kvality konstrukce a jízdních vlastností.
Verze sedan byla nabízena ve standartní variantě A8 (se standardním rozměrem rozvoru), a jako A8L (LWB) – s prodlouženým rozvorem. A8L má o 127 mm větší prostor pro nohy.
Výroba Audi A8 probíhala v továrnách v Neckarsulmu v Německu, v Aurangabadu v Indii (CKD), v Monterreyi v Mexiku, v Changchunu v Číně a v Tokyu v Japonsku (AMA, pouze model D2).
Během úprav v roce 1997, kdy se model stal prvním vozidlem s celo-hliníkovou platformou bylo přidáno také šest airbagů. Pro tento modelový rok bylo Audi A8 dostupné buď s pohonem na přední kola (FWD), nebo na všechna čtyři kola.
Audi A8 - historie značky auta (dokončení článku)  »