Osobní
Terénní
X
Chevrolet
Captiva
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Chevrolet Captiva - historie značky auta

Chevrolet Captiva je kompaktní offroadový automobil (SUV) vyráběný jihokorejskou divizí General Motors - GM Daewoo (nyní GM Korea), a prodávaný pod značkou Chevrolet od roku 2006 do současnosti.
Chevrolet Captiva je postavený na platformě GM Theta (sdílený s modelem Opel Antara) a jeho design je odvozený od konceptu Chevrolet S3X, který byl poprvé představený v roce 2004 na Pařížském autosalonu.
Samotný model Chevrolet Captiva pak byl zaveden na trh v roce 2006 a toto terénní auto se nabízelo ve dvou konfiguracích – jako pěti, nebo sedmi sedadlové SUV.
Během historie prodeje se Chevrolet Captiva vyráběl v továrnách v Kazachstánu, Rusku, Jižní Koreji, Thajsku, Uzbekistánu a Vietnamu.
Při navrhování auta byl mimo jiné kladen velký důraz na bezpečnost, a Chevrolet Captiva je tedy vybaven systémem proti uzamčení brzd, systémem elektronické stability (ESC), bezpečnostními pásy s předpínači, omezovači síly na předních sedadlech a airbagy řidiče a spolujezdce. V základní výbavě vyšších specifikací jsou take boční airbagy. Kromě toho je ocelová konstrukce vozu uzpůsobena tak, aby se při nárazu rozprostřela síla do deformačních zón, a posádka tak byla co nejlépe chráněna. Díky tomu Chevrolet Captiva získal čtyři z celkového počtu pěti možných hvězdiček na crash testech Euro NCAP.
V březnu roku 2010 však musela automobilka hromadně svolat celkem 45 957 vozů modelů Captiva a Daewoo Winstorm, kvůli blíže nespecifikované závadě v systému řízení.
Chevrolet Captiva - historie značky auta (dokončení článku)  »