Osobní
Terénní
X
Honda
Civic
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Honda Civic - historie značky auta

Honda Civic je řada kompaktních automobilů nižší střední třídy, kterou vyvinula a vyrábí společnost Honda. Předchůdcem Hondy Civic byly modely Honda N360, Honda Z600.
Honda Civic měla společné prvky a vlastnosti s vozy Acura EL, Acura CSX, Honda Civic Hybrid, Honda Civic GX, Honda Civic Type R, Honda Civic Gti, Honda Civic SiR, Honda City, Honda Civic Vti, Honda Civic Vi-Rs a Honda Civic Vi.
V Severní Americe, je Honda Civic druhým nejdéle soustavně vyráběným a prodávaným modelem japonského výrobce (pouze Toyota Corolla, která byla zavedena do výroby v roce 1968 je vyráběná déle).
Honda Civic byla představena veřejnosti v červenci roku 1972 jako dvou-dveřové kupé. V září pak následoval tří-dveřový hatchback. Ovšem Honda Civic se do prodeje dostala až o rok později. Později se přidal také pěti-dveřový hatchback a kombi.
S příčně umístěným motorem o objemu 1169 ccm s pohonem na přední kola model disponoval přes celkově malé vnější prostory slušným vnitřním prostorem. První modely měly celkem skromnou základní výbavu. Její součástí například bylo rádio, topení, ozdobné plastové lišty, nebo cyklovač stěračů.
První generace Hondy Civic byla navržena tak, aby mohla soupeřit s americkými kompaktními vozidly a proto brzo nabízela funkce, jako jsou přední kotoučové brzdy, polohovatelná vinylová sedadla a palubní desku v imitaci dřeva.
Během let se staly dostupné prvky jako klimatizace, centrální zamykání, elektrické ovládání oken, kožené čalounění, satelitní navigace, šesti-rychlostní manuální převodovka, apod.
Honda Civic - historie značky auta (dokončení článku)  »