Osobní
Terénní
X
Kia
Rio
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Kia Rio - historie značky auta

Kia Rio je malý automobil vyráběný korejská automobilka Kia Motors od srpna roku 2000 do současnosti.
Kia Rio se vyrábí jako pětidveřový a třídveřový hatchback a čtyřdveřový sedan s pohonem předních kol.
Rio nahradilo první generaci modelu Pride, a subkompakt Avella.
První generace modelu Kia Rio (označovaná jako DC) byla nabízena od roku 2000 jako nejlevnější masově vyráběný automobil ve Spojených Státech. Nízká pořizovací cena a styling auta si sice získaly své příznivce, zároveň ale byla kritizovaná nízká výrobní kvalita a jízdní vlastnosti vozu. Malé Rio bylo vybaveno motory 1.3 L I4, 1.5 L I4 a 1.6 L B6 I4 s pětistupňovou manuální, nebo čtyřstupňovou automatickou převodovkou.
Auto se během historie své výroby prodávalo také pod jmény Kia Rio Cinco, Kia Rio RX-V a Kia Rio SF.
V roce 2002 bylo nové Rio mírně faceliftováno, získalo tak vylepšené motory, zavěšení, brzdy a aktualizaci stylingu interiéru a exteriéru. Výkon motoru o obsahu 1,3-litru se zvýšil ze 75 hp (56 kW) na 80 hp (60 kW).
Druhá generace vozu Kia Rio (JB) byla představena na začátku roku 2005 s přepracovanou platformou založenou na modelu Hyundai Accent. Auto získalo vylepšený čtyřválec 1.6 l DOHC Alpha II o výkonu 100 koní.
Nabízené motory tehdy byly:

  • 1.4 L o výkonu 71,3 kW (96 hp) I4
  • 1.6 L Alpha II I4
  • 1.5 L Common Rail TD o výkonu 110 PS (81 kW)


U nové generace se zvětšil interiér a zavazadlový prostor, vylepšila se bezpečnost a hospodárnost motorů. Změně se samozřejmě nevyhnul ani styling exteriéru, který byl modernější a svěžejší.

Kia Rio - historie značky auta (dokončení článku)  »