Osobní
Terénní
X
Kia
Sorento
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Kia Sorento - historie značky auta

Kia Sorento je SUV crossover střední třídy vyráběný jihokorejskou automobilkou Kia Motors od roku 2002. První generace se prodávala také pod jménem Naza Sorento (v Malaysii).
Kia Sorento je postavená na klasické rámové konstrukci a upravená do kategorie SUV.
Kia Sorento se nabízela se dvěmi možnostmi převodovek – pětistupňová manuální nebo čtyř/pěti-rychlostní automatická převodovka (modely před rokem 2005 měly čtyřrychlostní převodovku a po roce 2005 pětirychlostní tip-tronic).
Sorento je vybaveno motorem Hyundai o objemu 3,5 l 24-v DOHC V6 o výkonu 192 koní (143 kW). Sorento má velmi dobré jízdní vlastnosti s automatickým systémem pohonu čtyř-kol.
Ve výbavě auta je také sportovní balíček, který je k dispozici pro základní model LX, a je vybavený pěti-stupňovou manuální převodovkou, mlhovými světlomety, koly z lehkých slitin, kůží potaženým volantem, střešními nosiči a dálkově ovládáným zamykáním.
Modely nabízené v USA byly vybaveny dvojitými předními airbagy a bočními airbagy vpředu a vzadu. Systém pohonu 4x4 je vybaven třemi režimy: Two-Wheel Drive, Four-High, a Four-Low.
Ve standardní výbavě jsou kotoučové brzdy na všech čtyřech kolech, v nabídce je brzdový systém ABS. Auto má palivovou nádrž o objemu 79,9 litrů. Kia Sorento je také vybavena systémem šetřící baterii, který automaticky při zamknutí vozidla vypíná světla.
V roce 2007 Sorento prošlo aktualizací, během které získal model nový motor Lambda o objemu 3,8 l, který měl téměř dvojnásobný výkon – 262 koní. Dále byly upraveny světlomety, z nabídky byla vyjmuta pětistupňová manuální převodovka a pětistupňová automatická převodovka Sportmatic tip-tronic se stala součástí standardní výbavy.
Kia Sorento - historie značky auta (dokončení článku)  »